با ساخت نمایشگرهای هولوگرامی

مشاهده تصاویر سه‌بعدی بدون عینک مخصوص ممکن شد

محققان آزمایشگاه رسانه انسانی دانشگاه کوئینز در اونتاریو نخستین نمایشگر هولوگرامی منعطف تلفن هوشمند را ساختند.

محققان آزمایشگاه رسانه انسانی دانشگاه کوئینز در اونتاریو نخستین نمایشگر هولوگرامی منعطف تلفن هوشمند را ساختند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از Gizmodo، این نمایشگر موسوم به "HoloFlex"" از آرایه‌ای از لنزهای کوچک چیده شده بر روی یک صفحه منعطف OLED در ابعاد 1920x1080 استفاده می‌کند و اجازه مشاهده تصاویر سه‌بعدی بطور همزمان را برای چندین نفر بدون نیاز به عینک‌های مخصوص، پروژکتورهای پیچیده یا پیگیری سر هر فرد فراهم می‌کند.

این نمایشگر با کیفیت بالا برای دستیابی به این تاثیر به 16 هزار کره 12 پیکسلی تفکیک شده که هر کدام از لنز Fisheye خود برای ارائه یک نمای اندکی متفاوت از جسم سه‌بعدی بر روی صفحه برخوردارند. اگرچه نتیجه نهایی یک تصویر سه‌بعدی با وضوح 160x104 است، اما از تقریبا هر زاویه‌ای قابل مشاهده است. با کوچکتر و دقیق‌تر شدن تراکم پیکسل‌ها و فرآیندهای ساخت، این وضوح ارتقا خواهد یافت.

بخش "تا‌شوی" HoloFlex در حقیقت از نمایشگر یکپارچه ReFlex آن نشات گرفته که از حسگرهای خم شدنی و بازخورد لمسی برای افزودن محور سوم به حرکات کنونی نمایشگرهای لمسی استفاده می‌کند. کاربران با خم کردن نمایشگر می‌توانند اجسام را به سمت جلو یا عقب در فضای مجازی حرکت دهند. همچنین با جفت کردن یک دوربین عمقی به این نمایشگر می‌توان کنفرانس‌های ویدیویی سه‌بعدی هولوگرامی را ایجاد کرد که در آن تماشاگران می‌توانند اطراف کاربر را از جای دیگر مشاهده کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 95021810385
  • خبرنگار :