مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت خبر داد

شرط ایران برای پذیرش فریز نفتی/صادرات نفت به 2میلیون بشکه رسید

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت شرط ایران برای پذیرش فریز نفتی را اعلام کرد. به گفته وی اکنون صادرات نفت و میعانات گازی ایران به 2.5 میلیون بشکه در روز رسیده است‌.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت شرط ایران برای پذیرش فریز نفتی را اعلام کرد. به گفته وی اکنون صادرات نفت و میعانات گازی ایران به 2.5 میلیون بشکه در روز رسیده است‌.

به گزارش خبرنگار ایسنا‌، محسن قمصری امروز در حاشیه نمایشگاه نفت اظهار کرد: هیچ یک از قراردادهای نفتی پس از برجام تک محموله‌ای نیست؛ با این حال شرکت‌های خریدار تا حصول اطمینان کامل از امکان خرید نفت در بلند مدت از ایران در ابتدا خرید خود را به صورت تک محموله‌ای آغاز کردند که تا کنون مشکل خاصی وجود نداشته است.

به گفته وی خریداران اروپایی هم خرید خود را با نفتکش های غیر ایرانی انجام می‌دهند و مشکل بیمه آنها تقریبا حل شده است.

وی در این باره عنوان کرد: اکثر نفتکش های داخلی ما به آسیا نفت صادر می‌کنند و ظرفیت صادرات نفت به اروپا را نداریم. البته ترکیه نیز با نفتکش‌های ایرانی نفت خریداری می‌کند.

مدیر امور بین‌الملل شرکت نفت درباره ذخیره نفت خام در ایران نیز اظهار کرد: چند محموله میعانات گازی در کشور داریم اما ذخیره نفت خام نداریم و این طبیعی است که وقتی صادرات ما از یک میلیون بشکه به دو میلیون بشکه در روز می‌رسد، نفت‌کش‌های داخلی توان صادرات این حجم را نداشته باشند.

افزایش یک میلیون بشکه‌ای صادرات نفت خام

به گفته وی به تفکیک، صادرات نفت خام ایران به دو میلیون بشکه و صادرات میعانات گازی به 500 هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرده است.

وی درباره مشتری میعانات گازی نیز خاطر نشان کرد: ایران مشکلی در فروش میعانات گازی خود ندارد و مصرف میعانات به طور کلی در دنیا محدود است. البته این امر طبیعی است که اگر کیفیت معیانات گازی خود را افزایش دهیم صادرات ما نیز بهبود پیدا می‌کند.

او خاطر نشان کرد: قبل از تحریم نیز صادرات میعانات گازی ما 500 هزار بشکه بوده و الان نیز همین میزان را صادر می‌کنیم، علی رغم این که شرکت‌های بزرگ هنوز از ما میعانات خریداری نمی‌کنند.

وی درباره احتمال اینکه ایران تا نشست آینده اوپک صادرات نفت خام خود را به حجم صادرات پیش از تحریم رسانده و آماده پیوستن به طرح فریز نفتی شود‌ نیز گفت: درمحاسبات اوپک صادرات نفت به همراه میعانات احتساب می‌شود که ما در حال حاضر به رقم 2.5 میلیون بشکه در روز در این زمینه رسیده‌ایم.

قمصری با اشاره به اینکه در بحث افزایش صادرات هم موضوع افزایش تولید مطرح می‌شود و هم پیدا کردن بازار، خاطر نشان کرد: اگرچه از نظر تولید امیدواریم تا آن زمان به میزان پیش از تحریم برسیم اما بحث عمده پیدا کردن بازار برای فروش نفت خام است که به دلیل بالا بودن رقابت در بازار رسیدن به این موضوع دشوار است.

شرط ایران برای پذیرش فریز نفتی

وی با بیان اینکه در صورتی که تولید نفت خام به میزان پیش از تحریم برسد، ایران می‌تواند راجع به پیوستن به طرح فیریز نفتی فکر کند‌، گفت: تا آن زمان باید صادرات نفت خام خود را به 2.5 میلیون بشکه در روز برسانیم که با توجه به اینکه مصرف داخلی ما 1.7 میلیون بشکه در روز است‌، عدد 4.2 میلیون بشکه مورد نظر وزیر نفت حاصل شده و می‌توانیم توافق برای فیریز نفتی را اجرا کنیم.

او همچنین با تاکید بر اینکه ایران برای پیدا کردن بازار فروش نفت تخفیف نداده است‌، گفت: اگر این کار را کنیم بازار به هم می‌ریزد.

وی درباره سیاست‌های وزارت نفت برای پیدا کردن مشتری برای نفت خام خود عنوان کرد: با توجه به عملکرد خوب شرکت ملی نفت‌، بازار به ما اعتماد داشته و بسیاری از پالایشگاه‌ها می‌خواهند با ما قرارداد امضا کنند، چرا که نشان داده‌ایم تغییرات در سیاست‌های داخلی کشور تاثیری در قراردادها و استراتژی ما ندارد و همین ثبات سیاست اعتماد نسبت به ایران را در بازار افزایش داده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه تولید نفت خام معمولا سالانه 13 هزار بشکه افت پیدا می‌کند‌، خاطر نشان کرد: در بحث افزایش تولید از یک طرف تمرکز ما روی متوقف کردن افت تولید بوده و از سوی دیگر می‌خواهیم تولید را از میادین نفتی به ویژه غرب کارون افزایش دهیم.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت درباره اینکه عمدتا مقصد گازوئیل ایران کشورهای آفریقایی است گفت: البته ما فرآورده‌ها را به کشور می‌فروشیم نه به مقصد و بیشتر صادرات گازوئیل ما به کشورهای آفریقایی صورت گرفته و بخشی از آن نیز در خلیج فارس مصرف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه صادرات دریایی امسال نسبت به ابتدای سال افزایش پیدا می‌کند،‌ گفت: در حال حاضر 1400 تن ماهانه نفت کوره و نفت گاز و 130 هزار تن ال.پی.جی صادر می‌کنیم.

واردات روزانه 12 میلیون لیتر بنزین در سال جاری

او همچنین درباره واردات بنزین به کشور عنوان کرد: امسال به طور میانگین روزانه 12 میلیون لیتر بنزین به کشور وارد کرده‌ایم که عمدتا از پالایشگاه‌های آسیایی صورت گرفته است و عمده واردات بنزین ما از همان شرکت‌هایی است که پیش از تحریم‌ها از آنها خرید داشته‌ایم.

وی درباره تهاتر بنزین و گازوئیل با شرکت ویتل نیز تصریح کرد: ما با این شرکت تهاتر نمی‌کنیم بلکه آنها از ما نفت کوره و گازوئیل می‌خرند و به ما بنزین می‌فروشند و گاه مبلغ این خرید و فروش با یکدیگر تسویه می‌شود.

صادرات روزانه 400 هزار تن گازوئیل

به گفته وی در حال حاضر ایران روزانه 400 هزار تن گازوئیل صادر می‌کند.

وی همچنین درباره سوآپ بنزین در کشور اظهار کرد: بنزین شمال کیفیت بنزین جنوب را نداشته و بنابراین ما از شمال کشور بنزین وارد نمی‌کنیم و از سوی دیگر در جنوب نیز به صورت کامل بنزین مصرف می‌شود.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95021709997
  • خبرنگار :