یک روانشناس معتقد است خشونت دامنه وسیعی دارد و بیتوجهی به ابعاد کوچک این تنش اخلاقی منجر به گستردگی دامنه آن میشود.
نسرین قبادی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، جامعه کنونی را نیازمند شفافسازی در خصوص مفهوم خشونت دانست و افزود: متاسفانه بسیاری از افراد از جمله بانوان با تعریف خشونت در جامعه آشنایی ندارند.
وی با بیان اینکه اغلب افراد خشونت را در برخوردهای فیزیکی شدید توصیف میکنند، افزود: خشونت ابعاد بسیار گستردهای دارد و از کلام و نگاه افراد در جامعه آغاز میشود.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: خشونتی که در قالب نگاه معنادار یا کلامی نامناسب به کار برده میشود، تبعات ذهنی و تاثیرات روانی بر روی فرد برجای می گذارد.
قبادی با خاطرنشان کردن این نکته که خشونت از سوی قشر قویتر به قشر ضعیفتر اعمال میشود، بیان کرد: بررسی خشونتی مانند ضرب و جرح بانوان که در حقیقت نمود خشونت در ابعاد گسترده است باید از پایه و اساس انجام شود و تنها پرداختن به این نوع خشونت در یک یا دو بعد، در واقع مسکنی است که درد را ساعاتی تسلی میدهد.
این روانشناس با بیان اینکه خشونتی که دارای ابعاد وسیع است، از موارد کوچک خشونت در جامعه نشات میگیرد، افزود: زمانی که در مقابل خشونتهای کلامی یا به عنوان نمونه چشمی با بیان اینکه این یک امر عادی است میگذریم در حقیقت خشونت را پذیرفتهایم و به این ترتیب ابعاد وسیعتر نیز راهی برای نمود مییابند و به مرور در صورت تکرار این امور، ابراز خشونت در ابعاد وسیعتر به امری عادی در جامعه تبدیل میشود.
این فعال حوزه بانوان در ادامه به یک مصداق در این خصوص اشاره کرد و افزود: پیرزنی ساکن شهر ری که به تنهایی زندگی میکند از سوی همسرش که به جز او زنان دیگری به همسری اختیار کرده مورد ضرب و جرح قرار میگرفت. در مراجعه به منزل این زن از او خواستیم هر کمکی که نیاز دارد را عنوان کند که در کمال تعجب گفت تنها از همسرم بخواهید به جای کمربند با دست مرا کتک بزند.
قبادی ادامه داد: سخنان این زن نشانگر پذیرش فرهنگ اعمال خشونت در این ابعاد است، در صورتی که این زن میتوانست حداقل درخواست کند که دیگر مورد ضرب و جرح قرار نگیرد.
این روانشناس افزود: در صورتی که جامعه به بلوغ فکری برسد اعمال خشونت در هیچ ابعادی را نمیپذیرد و برای خشونت تقسیم بندی انجام نمیدهد.
این استاد دانشگاه نوع تربیت فرد را در پذیرش و عدم پذیرش خشونت موثر دانست و بیان کرد: تربیت صحیح فرد و آگاهی از مسئلهای مانند خشونت در تمامی ابعاد بسیار مهم است و میتواند بستر اعمال خشونت علیه افراد یا پذیرش خشونت را در جامعه رقم بزند.
قبادی ادامه داد: زمانی که افراد سوار بر خودروی شخصی به خود اجازه میدهند راه خودرویی دیگر را مسدود کنند در حقیقت اعمال خشونت میکنند و رواج این خشونتها به ابعاد وسیع در جامعه تعمیم داده میشود.
این روانشناس خاطر نشان کرد: به همین ترتیب فردی که تربیت ناصحیح داشته به اعمالی مانند ضرب و جرح زن و فرزند اقدام میکند و بنا بر نوع تربیتی که دریافت کرده این امر را مسئلهای عادی تلقی میکند.
این استاد دانشگاه اولین گام در مواجهه با خشونت را افزایش آگاهی افراد دانست و افزود: افراد برای مقابله با خشونتها و عدم پذیرش آنها در بسیاری از موارد باید با این مقوله به درستی آشنا و آگاه شوند.
این روانشناس به لزوم همکاری دانشگاه و دانشگاهیان در این خصوص تاکید و بیان کرد: باید در خصوص خشونت و ابعاد آن و نحوه آگاه سازی و برخورد با این قضیه کار تحقیقاتی و پژوهشی انجام شود تا مطالبهگری اجتماعی در خصوص اعمال خشونتهایی که صورت میگیرد را شاهد باشیم.
وی تغییر فرهنگ و شیوه صحیح رفتار اجتماعی و خانوادگی را مستلزم خودشناسی دانست و افزود: همه افراد جامعه باید این سوال را از خود بپرسند که من به عنوان فردی در اجتماع و خانواده چه رفتارهایی را از خود بروز دادهام که سبب اعمال خشونت نسبت به افراد میشود در این صورت است که جامعه به آگاهی در این رابطه دست پیدا میکند.
انتهای پیام