صنعت زیلوبافی در شهرستان اشکذر پس از گذشت نیم قرن احیاء شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه یزد، «سیدمحمدجعفر میرجلیلی» مسئول میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان اشکذر در این خصوص گفت: زیلوبافی از قدیمیترین صنایعدستی استان یزد است که قدمت آن به پیش از اسلام باز میگردد و تا نیم قرن پیش، یکی از صنایع خانگی فعال در شهرستان اشکذر بوده است و مردم با برپا کردن دارهای زیلو در خانهها و کارگاههای زیلوبافی و فروش این محصولات، امرار معاش میکردند.
وی ادامه داد: مواد اولیه زیلو، نخ پنبهای است که امتیاز خنک بودن در تابستان، گرم بودن در زمستان و دوام بالا را داراست.
مسئول میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان اشکذر خاطرنشان کرد: علت اصلی استفاده از رنگهای گیاهی در زیلوف ثابت ماندن رنگ زیلو به هنگام شستوشو و مقاومت در برابر نور خورشید است.
میرجلیلی تصریح کرد: زیلو بهعنوان فرش سلامت شناخته میشود و این رشته از صنعت بهعلت ویژگیهای خاص کاربری، عدم وابستگی به فناوری خارجی، اشتغالزایی و رابطه با صنعت جهانگردی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی گفت: در همین راستا نیز باید با حمایت از بخش خصوصی و راهاندازی کارگاههای زیلو بافی در شهرستان، اشتغالزایی و تولید از منسوخ شدن این رشته جلوگیری کنیم.
مسئول میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان اشکذر خاطرنشان کرد: هماکنون نخستین کارگاه زیلو بافی اشکذر به همت استاد «غلامرضا دهقانی» و حمایت نمایندگی میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان اشکذر با پرداخت تسهیلات مورد نیاز راهاندازی شده است.
این مسئول یادآور شد: علاقهمندان به فراگیری این صنعت جهت کسب آموزشهای لازم میتوانند با شماره 32722677 مربوط به روابط عمومی نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان اشکذر تماس بگیرند.
انتهای پیام