معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام گفت: آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن قرار است در سه حوزه تیم کارشناسی مجرب و با تجربه؛ انسجام سازمانی بین ادارات دولتی و همچنین مشارکتهای مردمی به توسعه جنگلهای بلوط ایلام بپردازد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، به نقل از روابط عمومی استانداری ایلام، دکتر «حشمتاله عسگری» در دیدار نماینده آژانس همکاریهای بینالمللی کشور ژاپن با وی اظهار کرد: با توجه به سرمایهگذاری دولت ژاپن در کشورهای در حال توسعه، حوزه منابع طبیعی میتواند از اهمیت بسیاری برای این آژانس برخوردار باشد.
وی با بیان اینکه جنگلها متعلق به همگان است، افزود: اگرچه ممکن است فرصتهای جنگلها متعلق به ساکنین آن منطقه باشد اما به طور یقین تهدیدهای آن متوجه دیگر مناطق هم میشود.
معاون استاندار ایلام، تجربه مدیریت جنگلها بدون مشارکت مردم را ناموفق دانست و اضافه کرد: مطمئنیم با تجربیاتی که از گذشته کسب کردهایم میتوانیم در آینده موفق باشیم.
عسگری با اشاره به اینکه اگر چه ممکن است ورود مردم به مقوله توسعه و مدیریت اصولی جنگلها به زمان نیاز داشته باشد اما در نهایت باید زمینه مشارکت آنها در مدیریت جنگلها را فراهم آورد، خاطرنشان کرد: غالب جنگلهای ایلام را درخت بلوط تشکیل میدهد و در اجرای این طرح باید حساسیت مردم منطقه مورد توجه قرار گیرد.
معاون استاندار ایلام، ارتباط با مردم روستاها برای انجام این مهم را دارای اهمیت فراوانی دانست و گفت: تعاونیهای روستایی که در گذشته شکل گرفتهاند میتوانند در اجرای این مهم مورد توجه واقع شوند.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با کمک دولت و نهادهای بینالمللی شاهد گسترش جنگلهای زاگرس و رونق مردم منطقه باشیم.
همچنین نماینده آژانس همکاری های بین المللی (جایکا) در ایران گفت: جایکا فعالیت خود را در ایران از سال1957 با دعوت کارمندان دولت و کارشناسان رشتههای گوناگون به ژاپن برای گذراندن دورههای آموزشی آغاز کرد و این رویه تاکنون ادامه دارد.
وی افزود: فعالیتهای این سازمان با توجه به برنامه ملی توسعه ایران و با تمرکز بر محورهای گسترش صنایع داخلی؛ کاهش اختلاف سطح زندگی میان جوامع شهری و روستایی؛ مدیریت منابع آب؛ حفاظت از محیط زیست و مدیریت بحران ادامه دارد.
بر اساس این گزارش، بودجه آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن تماماً توسط مالیات مردم ژاپن تامین و اداره میشود. کشور ژاپن، همکاریهای بینالمللی خود را از طریق آموزش افراد در زمینههای آموزش و پرورش، مراقبتهای پزشکی، بیمه، منابع آب، پیشگیری از فاجعه، حمل و نقل، ترافیک، اقتصاد، کشاورزی، صنعت آب، جرم و جنایت و اقدامات فقرزدایی در سراسر دنیا را انجام میدهد.
این آژانس از سال 1386 تاکنون در نقاط مختلف استان چهارمحال و بختیاری در حوزههای متعدد به فعالیت مشغول و یکی از زمینههای فعالیت این آژانس بیابانزدایی و توسعه جنگلهاست که در این راستا قرار است در سه حوزه تیم کارشناسی مجرب و با تجربه؛ انسجام سازمانی بین ادارات دولتی و مشارکت های مردمی به توسعه جنگلهای بلوط ایلام بپردازد. اکثر همکاریهای این آژانس به صورت همکاریهای فنی تعریف شده است که همکاریهای بینالمللی به صورت پرداخت وام نقدی و یا به صورت همکاریهای فنی انجام میشود.
انتهای پیام