مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایلام، جزئیات حوادث اخیر در مجتمع پتروشیمی ایلام را تشریح کرد.
مهندس « فرهاد دانشی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، در خصوص دو حادثه تلخ و ناگوار سقوط از ارتفاع دو تن از کارگران این شرکت، اظهار کرد: پتروشیمی ایلام با حدود دو هزار نیروی انسانی متخصص و کارگر، بزرگترین شرکت خصوصی در استان ایلام و همچنین بزرگترین مجتمع پتروشیمی در غرب کشور است.
وی با بیان اینکه این شرکت که از سال 92 وارد فاز تولید شده یک شرکت جوان به لحاظ زمان بهرهبرداری است، افزود: فاز دوم آن (واحد الفین) با حدود 70 درصد پیشرفت فیزیکی، اولین واحد الفین در غرب کشور است که تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
دانشی اضافه کرد: این شرکت با همه مشکلاتی که از سال 83 تاکنون یدک کشیده خوشبختانه حدود سه سال است وارد فاز تولید شده و محصولات آن به خارج از کشور صادر میشود. پتروشیمی ایلام ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن دارد که هماکنون با 50 درصد ظرفیت به تولید خود ادامه میدهد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایلام با اشاره به اینکه این شرکت که با بهرهبرداری از فاز دوم آن و اخذ خوراک از پالایشگاه گاز ایلام، توسعه عظیمی در استان ایجاد خواهد کرد، خاطرنشان کرد: این شرکت همواره به مانند دیگر شرکتهای پتروشیمی در دنیا و کشور و دیگر واحدهای صنعتی از ابتدای کلنگزنی تاکنون با حوادثی همراه بوده که خطای انسانی در آن عامل بروز اکثر این حوادث بوده است.
وی تصریح کرد: حوادث ناشی از کار سومین عمل مرگومیر در جهان است و جزء لاینفک هر واحد صنعتی در دنیا است و 317 هزار نفر در سال به دلیل حوادث ناشی از کار جان خود را از دست میدهند یعنی به عبارتی روزانه ۶ هزار و ۴۰۰ کارگر در سراسر جهان جان خود را از دست میدهند.
دانشی با اشاره به اینکه در کشور ما نیز سالانه نزدیک به 22 هزار حادثه ناشی از کار رخ میدهد که 15 هزار از آنها مربوط به کارگران بخش ساختمانی هستند و روزانه در ایران به صورت میانگین 5 نفر جان خود را از این طریق از دست میدهند، ادامه داد: سالانه بیش از 1۴۰۰ نفر در کشور بر اثر حوادث فیزیکی ناشی از کار جان خود را از دست میدهند.
مدیر عامل شرکت پتروشیمی ایلام یادآور شد: واحد الفین شرکت پتروشیمی ایلام در مرحلهای است که اشتغال و فعالیت کارگران در ارتفاع از شرایط اجتنابناپذیری بوده که نیروی کارگری با آن مواجه، که قطعاً توأم با ریسک و آسیبپذیری است.
وی خاطرنشان کرد: این ریسکپذیری هرگز به معنای عدم رعایت مسائل ایمنی و عدم افزایش ضریب اطمینان از سوی مسئولین پتروشیمی ایلام و مدیران بخش ایمنی نیست فلذا با توجه به قانون" اول ایمنی و بعد کار"، و تاثیرگذاری سه عنصر انسان، عامل مکانیکی و محیط کار در بروز حوادث باید تمام این شرایط برای فعالیت کارگر فراهم شود.
دانشی با بیان اینکه تأکید بر رعایت نکات ایمنی از اولویتهای شرکت به ویژه در بخش ساختمانی که سقوط از ارتفاع از مهمترین عوامل مرگ میر کارگران در آن محسوب میشود، گفت: اگر مدیران این شرکت اصل اول کار را بر رعایت اصول ایمنی گذاشتهاند دلایل زیادی دارد، اولاً که ریخته شدن خون یک کارگر خط قرمز در تمام بخشهای صنعتی به ویژه پتروشیمی ایلام بوده است و همواره نهایت سعی و تلاش همکاران در واحد ایمنی بر همین بوده است، دوما کارگری که به انحاء مختلف از کار بیکار میشود یا با حادثه دچار ضایعهای میشود یا جان خود را از دست میدهد با مرگ او شرکت 7500 ساعت روز کاری را نابود شده میبیند به عبارتی دیگر یک مدیر شرکت هرگز نمیخواهد کارگر خود را زودتر از موعد بازنشستگی از دست بدهد چون هزینههای زیادی برای شرکت به بار میآورد.
مدیر عامل شرکت پتروشیمی ایلام تصریح کرد: اگر عنوان میشود که وضعیت ایمنی و افزایش ضریب اطمینان افراد در زمان انجام کار به ویژه مشاغل فیزیکی و خطرآفرین باید رعایت شود و لازم است در این حوزه از آخرین روشها و امکانات استاندارد جهانی استفاده شود در ابتدای امر برای حفظ سلامتی کارگر و همچنین در مرحله بعد به سود شرکت بوده بنابراین آموزش نیروی انسانی و ارتقای دستگاههای نظارتی میتواند در کاهش این تلفات تأثیرگذار باشد.
وی با اشاره به اینکه در این راستا پوشش آموزشی حداکثری نیروی کار در بخش ایمنی تعداد حوادث ناشی از کار را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهد، خاطرنشان کرد: پتروشیمی ایلام نیز از بروز چنین حوادثی در امان نبوده و متأسفانه در همین اردیبهشتماه دو حادثه دردناک کام مدیران و کارکنان این شرکت را تلخ کرد.
دانشی اظهار کرد: متأسفانه در طول دو روز یازدهم و دوازدهم اردیبهشت سال جاری و روز کارگر دو حادثه ناگوار و تلخ در پتروشیمی ایلام رخ داد که به موجب آن یکی از همکاران به نام «مرادجان قبادی» از داربست بندهای حرفهای پیمانکاری پتروهنگام؛ یکی از پیمانکاران پروژه الفین که جهت ایمنسازی و تخته ریزی پایپرک t103 در ارتفاع حضور داشت در هنگام جابجایی بر روی تیر افقی بتونی که عرض آن 70 سانتیمتر بوده جهت برداشتن تخته و الوار اقدام کرده که تعادل خود را از دست میدهد و از ارتفاع 10 متری سقوط میکند که متأسفانه پس از 24 ساعت در بیمارستان فوت میکند.
مدیر عامل شرکت پتروشیمی ایلام اضافه کرد: در تاریخ دوازدهم ساعت 15:30 دقیقه در ضلع شمالی پایپرک a103 در ارتفاع تقریباً 20 متری بر روی نمایش عملیات جوشکاری انجام میشود و جهت این کار پلت فرم و داربست مناسب در نظر گرفته شده و تذکرات قبل از کار به تیم جوشکاری در روز قبل و حین حادثه داده شده است.
وی افزود: در حین کار مأمور ایمنی شرایط کار را بررسی و از قلاب شدن کمربند افراد مطمئن شده است، در پایان کار نفر کمکی جوشکار به نام آقای «علی کاظمی» جهت جمعکردن برزنت محافظ اقدام میکند و برای این کار از الوارهایی استفاده میکنند که در محل نامناسب قرار میدهند و شخص کمکی بر روی آن قرار گرفته و تعادل خود را از دست میدهد و منجر به حادثه سقوط و فوت ایشان میشود و بررسی جزئیات آن در دست اقدام است.
دانشی تاکید کرد: هرچند در سوانح جادهای عوامل انسانی، جادهای و خودرو اصلیترین عامل بروز تصادفات هستند و در واحدهای صنعتی نیز همانطور که در صدر ذکر شد حوادث ناشی از کار سومین عامل مرگومیر هستند اما متعهد هستیم که امنیت جانی کارگران این شرکت را برقرار کنیم و پس از رسیدگی و بررسی کارشناسان امر با عوامل احتمالی آن برخورد خواهد شد.
انتهای پیام