در واکنش به گزارش اشپیگل؛

آلمان: حمایت برلین از اسرائیل تزلزل‌ناپذیر است/تل‌آویو: هیچ اختلافی با برلین نداریم

یکی از مقام‌های دولت آلمان گزارش مجله اشپیگل مبنی بر اینکه برلین باید به حمایت بی‌قید و شرط از رژیم صهیونیستی پایان دهد را رد کرد. براساس این گزارش صدراعظم آلمان از سیاست‌های نتانیاهو ناامید شده است.

یکی از مقام‌های دولت آلمان گزارش مجله اشپیگل مبنی بر اینکه برلین باید به حمایت بی‌قید و شرط از رژیم صهیونیستی پایان دهد را رد کرد. براساس این گزارش صدراعظم آلمان از سیاست‌های نتانیاهو ناامید شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، آلمان چندین دهه است که برای حمایت از رژیم صهیونیستی احساس وظیفه می‌کند که به هولوکاست مربوط است. با این حال مجله اشپیگل گزارش داد، مقام‌های دولتی ارشد نگران هستند که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از دوستی آلمان برای رسیدن به اهداف سیاسی خودش سوءاستفاده می‌کند و معتقدند که برلین باید موضع انتقادی‌تر اتخاذ کند.

یکی از مقام‌های دولتی آلمان در واکنش به این گزارش گفت: «رهنمودهای سیاست خاورمیانه‌ای آلمان تغییر نخواهد کرد.»

سخنگوی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هم در این رابطه اظهارنظری نکرد.

مرکل مکررا گفته است، ساخت و ساز در مناطق اشغالی فلسطین برای برقراری صلح و تشکیل راه‌حل دو کشوری مضر است.

در گزارش اشپیگل به این نگرانی اشاره شده که تشکیل کشور مستقل فلسطین در کنار یک اسرائیل دموکرات و امن هر چه بیشتر بعید به نظر می‌رسد.

نوربرت روئتگن، از اعضای حزب اتحاد دموکراتیک مسیحی مرکل و رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان آلمان گفت:‌ «سیاست‌های کنونی اسرائیل به یهودیان و روند دموکراسی کمکی نمی‌کند و ما باید این نگرانی را به وضوح به طرف اسرائیلی بگوییم.»

همچنین رولف موتسه‌نیش، معاون حزب چپ‌میانه سوسیال دموکرات در پارلمان آلمان با انتقاد از نتانیاهو گفته بود: «این برداشت هر روز در میان اعضای دولت آلمان بیشتر می‌شود که نتانیاهو دوستی ما را آلت دست خود کرده است.»

ایالات متحده آمریکا به عنوان متحد اصلی اسرائیل و اتحادیه اروپا هر دو شهرک‌سازی اسرائیل در اراضی‌ای را که فلسطینیان برای کشور آینده خود می‌خواهند، غیرقانونی می‌داند. با توجه به تلاش‌های آمریکا برای حصول راه‌حل دو کشوری که از سال 2014 به بن بست رسیده و واشنگتن که الان درگیر سال انتخاباتی خود است، فرانسه میانجیگری با طرفین را آغاز کرده تا اسرائیلی‌ها و فلسطینیان را به پای میز مذاکره بیاورد.

این در حالی است که اسرائیل رسما اظهارنظری درباره این گزارش نکرده است. منابع اسرائیلی از اهمیت این انتقادات کاسته‌اند و گفته‌اند ناشی از اختلافات داخلی نیست. این بی‌اهمیت خواندن این گزارش نشان از آن دارد که اسرائیل همچنان به دوره هولوکاست و در نظر گرفتن منافع دو جانبه بر هر مساله دیگر از سوی آلمان امید دارد.

در عین حال یک مقام عالی رتبه اسرائیلی که خواست نامش فاش نشود، گفت:‌ روابط با آلمان خوب است و هیچ تنش دیپلماتیکی میان برلین و تل‌آویو وجود ندارد.

وی افزود: روابط آلمان و اسرائیل خیلی محکم است و این گونه نیز خواهد ماند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 95021307685
  • خبرنگار : 71402