مدیر کل میراث فرهنگی استان:

340 اثر تاریخی در قم به ثبت ملی رسیده است

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم گفت: 800 اثر تاریخی شناسایی شده است که از این تعداد 340 مورد به ثبت آثار ملی رسیده است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم گفت: 800 اثر تاریخی شناسایی شده است که از این تعداد 340 مورد به ثبت آثار ملی رسیده است.

عیسی رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قم، افزود: بررسی و شناسایی بافت تاریخی کل استان در سال 87 انجام و 90 درصد آثار و اماکن تاریخی شناسایی شد ولی در روند ثبت آثار به علت کمبود امکانات و افراد متخصص در این حوزه با مشکلاتی روبه رو شده‌ایم.

وی بر احیای انجمن میراث فرهنگی تاکید کرد و گفت: یکی از وظایف این انجمن معرفی آثار تاریخی و فرهنگی قم است. در استان قم بیش از 340 اثر ثبتی وجود دارد.

مدیر کل میراث فرهنگی قم، با تاکید بر ضرورت حفظ آثار تاریخی و باستانی عنوان کرد: آثار باستانی ثروت ملی است و باید احیاء و مرمت و حفظ شود. هر اثری که دارای ارزش تاریخی باشد نسبت به ثبت آن اقدام می شود البته ممکن است اثری معنوی یا جشنواره و رسم محلی باشد که می‌توان با توجه به قدمت، آن را ثبت کرد.

وی در رابطه با جلوگیری از تخریب آثار باستانی خاطرنشان کرد: برنامه اصلی گردشگری در جهت جلوگیری از تخریب و مرمت و احیاء، واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی در جهت نگهداری و تغییر کاربری در شان بناست.

رضایی بیان کرد: در کشور دستورالعملی از طریق صندوق حفظ و احیا و مرمت آثار تاریخی در قالب ماده 88 صادر شده است که اجازه بهره برداری این بناهای تاریخی توسط بخش خصوصی را می‌دهد. ما نیز به منظور جلوگیری از تخریب آثار باستانی در این مسیر حرکت می‌کنیم ولی در قم مشکلی که وجود دارد که مربوط به اسناد مالکیتی می‌شود. این موضوع در حال اقدام است.

وی تصریح کرد: اولین بنای تاریخی که با این هدف به بخش خصوصی واگذار شد خانه یزدان پناه در خیابان 19 دی بود که تبدیل به مجموعه‌ای پذیرایی شده است. در این زمینه اگر بناها ظرفیت تغییر کاربری داشته باشند و از طرفی اداره کل ثبت اسناد و املاک این اسناد را زود صادر کند آثار به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 95021206943
  • خبرنگار :

برچسب‌ها