در پی حمله حامیان مقتدی صدر به پارلمان عراق، سفیر سابق آمریکا در سوریه گفت این وضعیت میتواند بر روی مبارزه ضد داعش تاثیر بگذارد. وی همچنین گفت، این اقدامات پتانسیل کافی برای تحریک درگیری مسلحانه میان گروههای شیعی را فراهم میکند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «رابرت فورد» سفیر سابق آمریکا در سوریه در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی گفت: این اقدامات قطعا دو معنا دارد؛ اول اینکه شاید درگیری سیاسی بیشتر و یا حتی درگیری مسلحانه میان عوامل شیعی مختلف عراق و میان گروههای حامی مقتدی صدر و نوری مالکی در بگیرد و یا حتی یک درگیری میان نیروهای متعلق به برخی از گروههای تحت حمایت ایران و حامیان مقتدی صدر به وقوع بپیوندد.
وی گفت، «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر عراق اکنون در حال قدرتنمایی است اما هنوز مشخص نیست که این بحران به نفع چه کسی به پایان میرسد.
رابرت فورد همچنین تاکید کرد: برهم صالح، معاون نخستوزیر سابق عراق در پیامی توئیتری به وی گفته است که بحران روز شنبه پایان سیستم سیاسی 2003 بوده است.
حامیان مقتدی صدر شنبه به منطقه الخضراء بغداد حمله کرده و راه خود را به سمت ساختمان پارلمان عراق باز کردند. معترضان از موانع اطراف منطقه مذکور بالا رفتند و درگیریهایی رخ داد. این منطقه شماری از نهادهای دولتی مهم عراق و ساختمانهای دیپلماتیک خارجی را در خود جای داده است.
مقتدی صدر در جریان کنفرانس خبریاش در شهر نجف آنچه را که "یک سیستم سیاسی ناکام مانده از دربرگیری اراده مردم" خواند، رد کرد. وی همچنین تعلیق فعالیتهای بلوک سیاسیاش موسوم به «احرار» را که 34 کرسی در پارلمان عراق دارد، اعلام کرد. صدر تاکید کرد که قانونگذاران احرار از مشارکت در نشستهای آتی پارلمان خودداری میکنند.
ارتش عراق هم در واکنش به این تحولات در پایتخت حالت فوقالعاده اعلام کرده است. به گفته فورد، این بحران همچنین تاثیر بسزایی در جنگ علیه داعش دارد. وی گفت: قطعا زمانی که تمامی این اتفاقات در بغداد رخ میدهد، بر روی توانایی ارتش ملی عراق برای مبارزه با داعش در نینوا و الانبار تاثیر میگذارد. این تحولات همچنین تاثیراتی بر روی بودجه بر جای میگذارد. قطعا این تحولات سرعت مبارزه با داعش را کند و یا متوقف میکند.
رابرت فورد که بین سالهای 2011 تا 2014 سفیر آمریکا در سوریه بود، همچنین پیشبینی کرد که در پایان این بحران، «خالد العبیدی» وزیر دفاع عراق و «محمد الغبان» وزیر کشور عراق که ظاهرا از گروهای شیعی مخالف صدر حمایت میکنند، برکنار شوند.
انتهای پیام