فعالیت‌های حوزه توانبخشی شناختی در کشور ساماندهی می‌شود

دبیر کارگروه توانبخشی شناختی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی گفت: وظیفه این کارگروه ساماندهی، بهینه سازی، تعیین مسیر و حمایت و نظارت بر عملکرد این حوزه از دانش و فناوری در سطح کشور است.

دبیر کارگروه توانبخشی شناختی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی گفت: وظیفه این کارگروه ساماندهی، بهینه سازی، تعیین مسیر و حمایت و نظارت بر عملکرد این حوزه از دانش و فناوری در سطح کشور است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، پیمان حسنی ابهریان درباره فعالیت‌های این کارگروه اظهار کرد: توانبخشی شناختی یکی از مهمترین حوزه‌های علوم شناختی و به طور خاص علوم اعصاب شناختی است که تمام عملکردهای افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد، به معنای دیگر رفتار و عملکرد هر انسانی بر اساس کارکردهای شناختی اوست.

وی با اشاره به اینکه برای داشتن جامعه و افرادی توانمند باید دو بعد را در نظر بگیریم، گفت: در بعد نخست باید بر روی ارتقای عملکرد شناختی افرادی که توانایی‌های در حد طبیعی دارند، تمرکز کرد و بدین‌وسیله جامعه خود را از این لحاظ غنی‌تر کنیم که مخاطبان ما در این بخش دانشجویان، دانش آموزان، ورزشکاران و مدیران هستند.

ابهریان ادامه داد: از سوی دیگر باید برای افرادی که دچار مشکلاتی همچون بیش فعالی و نقص توجه، اوتیسم و اختلالات یادگیری هستند نیز برنامه داشته باشیم و چه خوب است که این افراد از سنین پایین شناسایی شده و مورد توانبخشی شناختی قرار گیرند تا در آینده دچار مشکل نشوند.

اعتیاد بیماری شناختی است

وی عنوان کرد: درست است که اختلالات شناختی در دوران کودکی اهمیت بیشتری دارند، اما در هر سنی مشاهده می‌شوند. در دوران بزرگسالی که بار تولید و خدمات جامعه بر دوش این افراد است توانمندی آنها در جامعه اهمیت بسیاری دارد. در حال حاضر در این دوران سنی با مساله و بیماری شناختی اعتیاد دست به گریبان هستیم. اگر بخواهیم برخورد مناسبی با این معضل داشته باشیم باید درک درستی از توانمندی‌های شناختی داشته باشیم تا بتوانیم این توانمندی‌ها را در این افراد ارتقا دهیم.

مدرس پژوهشکده علوم شناختی با بیان اینکه پس از از اعتیاد مساله سالمندی مهمترین مشکل در دنیا است، گفت: دنیا به سمت کهولت حرکت می‌کند و افت عملکردهای شناختی خصوصا حافظه در این زمینه از اهمیت بسزایی برخوردار است که بسیاری از این مشکلات قابل پیشگیری و یا قابل کنترل بوده و حتی پس از ایجاد نیز قابل درمان و بازتوانی است. از سوی دیگر، در این سنین سکته‌های مغزی شیوع نسبتا بالایی دارند که با افزایش توانمندی‌های شناختی می‌توان تاثیر زیادی بر توانبخشی و ارتقای کیفیت زندگی افراد آسیب دیده از این ضایعه گذاشت.

ابهریان خاطر نشان کرد: بنابراین حوزه توانمندسازی و توانبخشی شناختی حوزه‌ای است که تمام افراد جامعه را پوشش می‌دهد و خدمات این حوزه شامل همه افراد می‌شود. با توجه به این مساله، مسؤولان ستاد این حوزه را در اولویت برنامه‌های خود قرار دادند و این کارگروه راه اندازی شد. اهداف این کارگروه به دو بخش پژوهشی و آموزشی تقسیم می‌شود و در واقع حمایت و هدایت کاری است که ما انجام می دهیم و وظیفه این کارگروه ساماندهی، بهینه سازی و تعیین مسیر حمایت و نظارت بر عملکرد این حوزه از دانش و فناوری در سطح کشور است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۵:۵۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95021106377
  • خبرنگار :