عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان:

خروجی مناظرات باید همراه با خلاقیت علمی و تفکر بالنده باشد

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: چنانچه سه رکن آزادی، اخلاق و منطق در کنار هم رعایت شوند خروجی جلسات مناظره خلاقیت علمی و تفکر بالنده دینی در جامعه را بهمراه خواهد داشت.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: چنانچه سه رکن آزادی، اخلاق و منطق در کنار هم رعایت شوند خروجی جلسات مناظره خلاقیت علمی و تفکر بالنده دینی در جامعه را بهمراه خواهد داشت.

حجت‌الاسلام قاسم متقی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، اظهار کرد: بحث آزاداندیشی دارای مبانی نظری قرآنی و پشتوانه وحیانی است که هم مورد توصیه مکتب وحی بوده و هم توسط ائمه(ع) و انبیاء در جامعه اقدام و عمل شده است.

وی با بیان اینکه نمونه‌های زیادی از سیره عملی پیامبر اسلام(ص) در تاریخ اسلام ثبت شده است، افزود: خدای متعال در آیاتی از قرآن این روش و شیوه آزاداندیشی را آنچنان زیبا معرفی می‌کند که با لفظ بشارت می‌فرمایند این کار مژدگانی دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: برای به نتیجه رسیدن کرسی‌های آزاداندیشی و مناظرات دانشجویی رعایت آئین‌نامه مربوطه و آداب مناظره ضرورت دارد و در این راستا باید به چند موضوع توجه و تأکید شود.

وی با بیان اینکه نیاز است در مناظرات مطالب به صورت علمی و اصولی مطرح شود و خاستگاه بیان این نظرات علمی باشد، افزود: در مناظرات باید به دانشجویان میدان داده شود تا فضای کافی برای اینکه دانشجو بتواند حضور یابد ایجاد شود.

متقی‌نیا با اشاره به اینکه نیاز است این نشست‌ها(مناظرات) مدیریت شوند تا به نتیجه برسند، یادآور شد: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی علاوه بر اینکه باعث تعمیق و عمق بخشیدن به اعتقادات دینی شده، افزایش سطح آگاهی‌های اجتماعی را به دنبال دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی سبب بالا رفتن اعتماد به نفس و پیشرفت کشور شده و نهایتاً زمینه‌ساز بالندگی علمی و فکری در سطح دانشگاه‌ها و جامعه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آفت‌های مهمی این نظریه‌پردازی‌ها دارد که باید از آنان پرهیز شود، افزود: ترس از آزادی و مناظره و تبدیل شدن جلسات مناظره به بگو مگو و یارکشی بی‌حاصل از آفت‌های مناظره است و نباید ترس از آزادی و مناظره باعث شود که جلسات به یک امر تشریفاتی تبدیل و در نتیجه مناظره علمی تبدیل به یک کالای قاجاق شود و در زوایای پنهان مطرح و نهایتا منجر به پاک شدن صورت مساله شود.

متقی‌نیا بیان کرد: قطعاً جلسات مناظره‌ای که به بگو مگو و یارکشی بی‌حاصل تبدیل شود خروجی ندارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه باید یک منطقی در جلسات مناظره حاکم باشد و رنگ غالب، رنگ منطق و علم باشد و آداب اخلاقی در آن رعایت شود، بیان کرد: باید آداب استفاده از فضای باز و آزاد را یاد بگیریم.

وی گفت: چنانچه سه رکن آزادی، اخلاق و منطق در کنار هم رعایت شوند خروجی جلسات مناظره خلاقیت علمی علمی و تفکر بالنده دینی در جامعه خواهد بود.

امام جمعه موقت خرم‌آباد با بیان اینکه سیر مطالعاتی در موضوع مورد مناظره می‌تواند اعتقادی، قرآنی و علمی باشد و باید مشخص کنیم از کجا شروع و به کجا ختم می‌شود، افزود: راه‌های گسترش اخلاق در جامعه فرهنگ کار گروهی و موانع آن، بحث مهم فساد اداری، نقش قوه قضائیه در پیشگیری از جرائم، نظام بانکداری سالم، توسعه استان، وضعیت عشایر و نقش آنان در ارتقای وضعیت فعلی و نقش شهرداری‌ها در شهری سالم اولویت‌هایی است که باید به مناظره گذاشته شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۰:۰۴
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 95021105941
  • خبرنگار :