ایجاد توازن زنجیره مواداولیه مورد نیاز و توسعه صنعت فولاد و مس کشور برای تولید پایدار، جزو برنامههای هفتگانه ابلاغی اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شد.
به گزارش سرویس بازار ایسنا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور با ابلاغ تصویبنامه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ناظر بر طرحهای اولویتدار برنامههای ملی اقتصاد مقاومتی، وظایف و تکالیف وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اجرای این پروژهها را مشخص کرد.
در این ابلاغیه که برای وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال شده، طرحهای اولویتدار برنامههای ملی اقتصاد مقاومتی مرتبط با این وزارتخانه احصا و دستگاه اجرایی مذکور، موظف به اجرای پروژههای مورد نظر به عنوان اولویتهای اجرایی در سال 95 شده است.
بر اساس اعلام ایمیدرو طرحهای اولویتدار وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف ارتقای توان تولید ملی (درون زایی اقتصاد) و پیشبرد برونگرایی اقتصاد (توسعه صادرات غیر نفتی) شامل «رونق تولید و تعیین تکلیف7 هزار و 500 واحد تولیدی مشکلدار با هدف فعال کردن آنها»، «ایجاد توازن زنجیره مواد اولیه موردنیاز و توسعه صنعت فولاد و مس کشور برای تولید پایدار»، «ارتقای رقابتپذیری واحدهای تولیدی کوچک و متوسط با هدف افزایش صادرات»، «مدیریت هدفمند واردات در راستای حفظ تراز مثبت تجاری»، «افزایش صادرات کالا و خدمات غیر نفتی تا 10 میلیارد دلار در سال 95 نسبت به سال 94»، «تکمیل طرحهای صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد»، «تکمیل و راهاندازی 33 طرح مهم و ملی» است.
در ابلاغیه مذکور، بر نکات و ضرورتهای اجرای این پروژهها از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در 5 بند تاکید شده و در آنها پروژههای مصوب برای اجرا در سال 95، باید توسط «دستگاه مجری» با اولویت و در چارچوب «نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی» اجرا و تکمیل شوند. طبق یکی از بندها، تامین منابع مالی لازم برای اجرای هر یک از پروژههای مصوب بر عهده «دستگاه مجری» است و مجری باید در چارچوب اعتبارات، وظایف و اختیارات دستگاه مجری، اقدامات لازم را برای تامین مالی پروژه به نحوی به عمل آورد که پروژه طبق زمانبندی مصوب اجرا شود.
همچنین، تاکید شده همه دستگاههای اجرایی بالاخص نظام بانکی کشور موظف به انجام همکاریهای لازم با «دستگاه مجری» برای اجرای پروژههای اولویتدار «مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» برای اجرا در سال 95 هستند.
برای نظارت بر اجرا و حصول اطمینان از پیشرفت طرحهای مصوب نیز بازدیدهای میدانی بهصورت اتفاقی حسب مورد توسط دبیرخانه انجام خواهد شد و پس از ارزیابی عملکرد، تشویق یا تنبیه مجری در دستور کار ستاد قرار میگیرد.
انتهای پیام