اوباما: اعزام نیروی زمینی به سوریه اشتباه است

رئیس جمهوری آمریکا اعزام هرگونه نیروی زمینی آمریکایی به سوریه را رد و عنوان کرد: اقدامات نظامی به تنهایی برای حل مسائل سوریه کافی نخواهند بود.

رئیس جمهوری آمریکا اعزام هرگونه نیروی زمینی آمریکایی به سوریه را رد و عنوان کرد: اقدامات نظامی به تنهایی برای حل مسائل سوریه کافی نخواهند بود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری بی‌بی‌سی در این باره گفت: برای آمریکا یا انگلیس اعزام نیروی زمینی به سوریه و ساقط کردن رژیم بشار اسد، رئیس جمهوری فعلی این کشور یک اشتباه خواهد بود.

اوباما همچنین اذعان کرد که شکست داعش در 9 ماه باقیمانده از دوران ریاست جمهوری وی ممکن نخواهد بود.

وی اما تاکید کرد: به آرامی می‌توان مناطق تحت کنترل داعش را کاهش داد.

رئیس جمهوری آمریکا که به منظور سفری سه روزه به انگلیس سفر کرده است، می‌گوید: در حال حاضر شرایط سوریه بسیار درد آور بوده و از جنبه‌های مختلف پیچیده است.

اوباما معتقد است که شرایط فعلی سوریه راه حل ساده‌ای ندارد.

وی در این مصاحبه درباره حل مساله سوریه گفت: برای حل مشکلات طولانی مدت این کشور راه حل نظامی و استقرار نیروهای زمینی ما تاثیرگذار نخواهند بود.

وی ادامه داد: با این حال ائتلاف بین‌المللی ضد داعش به حملات هوایی خود علیه مواضع این گروه تروریستی در مراکزی چون رقه ادامه خواهد داد و تلاش خواهد کرد تا مناطق تحت حضور شبه نظامیان این گروه را منزوی کند و تا حد ممکن راه‌های ورودی و خروجی نیروهای خارجی داعش را به اروپا مسدود کند.

اوباما اما می‌گوید جامعه جهانی باید به تداوم فشار خود بر گروه‌های درگیر از جمله روسیه، ایران و گروه‌های مخالفان میانه رو برای انجام مذاکرات و تکمیل روند انتقال سیاسی در این کشور ادامه دهد.

در عین حال خود اوباما تاکید می‌کند که این مساله بسیار دشوار است.

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه مصاحبه خود از کشورهایی که هنوز اقدامی علیه داعش در سوریه را تصویب نکرده و از آمریکا می‌خواهند تا به تنهایی در مورد این مساله دست به انجام اقدام بزند، انتقاد کرد.

وی در این باره توضیح داد: سوریه یکی از چندین مساله‌ای است که ماهیتی فراملی دارد و به همین دلیل هم پاسخی فراملی می‌طلبد.

اوباما در این باره ادامه داد: بسیاری از افراد تمایل دارند تا باور کنند این آمریکا است که می‌تواند این مساله را به تنهایی حل کند اما حقیقت این است که بدون همکاری و اتحاد، ما برای حل این مساله بسیار بسیار ضعیف خواهیم بود.

رئیس جمهوری آمریکا درباره گروه تروریستی داعش نیز عنوان کرد: من نمی‌توانم پیش بینی کنم که طی 9 ماه آینده مبارزه با داعش به نتیجه‌ای عملی به معنی شکست این گروه خواهد رسید چرا که متاسفانه حتی گروه کوچکی از این افراط گرایان اگر برای مردم آماده باشند می‌توانند در شهرهای ما دست به انتقام گیری بزنند.

وی اما همچنان تاکید کرد که می‌توان با آرامی مناطق تحت عملیات داعش را به خصوص در موصل و رقه محدود کرد مناطقی که به عنوان قلب تپنده این گروه تروریستی شناخته می‌شوند. دست کم 250 هزار تن طی پنج سال درگیری در سوریه کشته شده و بیش از میلیون‌ها نفر آواره شده‌اند. آمریکا و سازمان ملل نگرانند که آتش بس شکننده بین نیروهای دولتی و شورشیان و مخالفان این کشور که از ماه فوریه عملی شد ادامه نیابد.

مذاکرات فعلی صلح بین دولت و اتباع مخالفان سوری تا هفته آینده در ژنو ادامه خواهند داشت اما نمی‌توان نادیده گرفت که این مذاکرات گفت‌وگوهای تلخی را در برداشته است.

نمایندگان مخالفان سوری و نیروهای شورشی داخلی این کشور دولت را مکررا به نقض آتش بس متهم می‌کنند.

اوباما همچنین در ادامه مصاحبه‌اش با بی.بی.سی تصریح کرد، انعقاد یک توافق تجاری میان انگلیس و آمریکا در صورتی که رای دهندگان انگلیسی در همه‌پرسی 23 ژوئن بر سر خروج از اتحادیه اروپا رای به خروج از این اتحادیه دهند، پنج تا 10 سال به طول خواهد انجامید.

وی اظهار کرد: در صورت رای انگلیسی ها به خروج از اتحادیه اروپا ممکن است پنج تا 10 سال برای آن که ما بتوانیم توافقی را به سرانجام برسانیم طول بکشد.

این در حالی است که مداخله اوباما در بحث انگلیسی بر سر خروج از اتحادیه اروپا و به ویژه حمایت وی از باقی ماندن انگلیس در این اتحادیه موجب نارضایتی اردوی حامیان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا شده است.

اوباما در پاسخ به این انتقادها گفت، مداخله وی در این بحث موجه بوده زیرا دو کشور روابط ویژه‌ای دارند و او امیدوار است که بتواند بخشی از رای‌دهندگان انگلیسی را متقاعد کند.

رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد، انگلیس در صورت خروج از اتحادیه اروپا امتیازی فراتر از این اتحادیه برای مذاکره کردن بر سر یک توافق تجاری جدید دریافت نخواهد کرد.

وی اظهار داشت: انگلیس نخواهد توانست سریعتر از اتحادیه اروپا به مذاکره بر سر یک توافق تجاری با آمریکا بپردازد. ما از تلاشهایمان برای مذاکره بر سر یک توافق تجاری با بزرگترین شریک تجاری خود که همان بازار اروپا است دست بر نخواهیم داشت.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95020502066
  • خبرنگار :