همزمان با سفر وزیر بهداشت، 700 مدرسه حامی پیشگیری از دیابت در استان یزد افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه یزد، طرح مدارس حامی دیابت از امروز رسماً با حضور وزیر بهداشت در سه محور آموزش، درمان و تغذیه مناسب در مدارس مقطع ابتدایی استان آغاز به کار کرد.
این طرح از سال 93 در مدارس ابتدایی استان یزد آغاز بکار کرده و سالانه بیش از 90 دانش آموز مبتلا به دیابت نوع یک را شناسایی و به متخصصان درمانی دیابت معرفی کرده است.
نصب تندیس غلبه بر دیابت در میدان باهنر یزد و برگزاری همایش دوچرخهسواری از میدان باغ ملی به سمت میدان باهنر نیز از دیگر برنامههای جنبی این آیین افتتاح بود.
نیازمند تغییر سبک زندگی و افزایش تحرک در جامعه هستیم
دکتر سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت نیز در آیین افتتاح مرکز سلامت جامعه شاهدیه و درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی حضرت سیدالشهدا(ع) شاهدیه یزد که به همت خیر "عباس شکیبایی" ساخته شده است، با بیان این که دین اسلام همواره به رعایت بهداشت و نظافت، ورزش و تغذیه مناسب توصیه کرده است، تاکید کرد: نیازمند تغییر سبک زندگی و افزایش تحرک در جامعه هستیم.
وی با بیان این که مردم استان یزد در بین بیماریهای غیر واگیردار و واگیردار بیشتر از بیماری دیابت رنج میبرند، تصریح کرد: اگر هر فرد در هر روز به مدت 30 دقیقه و پنج روز در هفته، تحرک و فعالیت جسمی از جمله پیادهروی داشته باشد، احتمال مبتلا شدن به بیماری دیابت در آن شخص 20 درصد کاهش مییابد.
وی افزود: البته یزد در بسیاری از موارد فرهنگی و اجتماعی از جمله قوام خانواده و توجه به مسائل خانوادگی در سطح کشور، الگویی برای سایر استانهاست و صبوری، اخلاق، راستی و درستی مردم یزد مثالزدنی است.
وزیر بهداشت با اشاره به این که دولت تدبیر و امید توجه ویژهای به سلامت مردم دارد و طرح تحول نظام سلامت را با قدرت ادامه خواهد داد، اظهار کرد: باید به حوزه پیشگیری هم توجه کنیم، زیرا اگر به این حوزه عنایت نشود، حوزه درمان نیز با مشکل روبرو خواهد بود.
آموزش مقابله با شیوع دیابت در مدارس یزد انجام میشود
دکتر محمدرضا میرجلیلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد در همایش ملی سلامت با اشاره به ضرورت ایجاد زمینههای مبارزه با شیوع دیابت بین اقشار مختلف جامعه، گفت: تدوین برنامههای فرهنگی در راستای مقابله با دیابت در مدارس در دستور کار علوم پزشکی یزد است.
وی با اشاره به اهمیت ارتقای خدمات بهداشتی و درمانی، اظهار کرد: شاخصهای سلامت کشور در سالهای اخیر تغییرات زیادی پیدا کرده است.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد زمینه مقابله با شیوع دیابت، گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، آموزش نحوه تغذیه سالم، تحرک بدنی لازم و مبارزه با شیوع دیابت بین اقشار مختلف جامعه بویژه دانش آموزان را در دستور کار خود قرار داده است.
هاشمی همچنین در همایش ملی سلامت که به میزبانی استان یزد برگزار شد، با اشاره به نقش آگاهی در تأمین سلامت عمومی جامعه، اظهار کرد: نادانی و کم اطلاعی در حوزه بیماری، عامل اصلی بسیاری از بیماریهای غیرواگیر در جامعه است.
وی فرهنگ یادگیری برای توسعه و ارتقای بهداشت عمومی را از جمله ضروریترین عوامل تدوین برنامههای بهداشتی و درمانی در نظام سلامت دانست و گفت: همبستگی و اتحاد در راستای حراست از دستاوردهای علمی و بهداشتی ضروری است.
وزیر بهداشت با اشاره به اجرای کامل طرح تحول نظام سلامت در استان یزد، گفت: عزم ملی و همبستگی اجتماعی از جمله عوامل موثر در راستای تأمین سلامت عمومی جامعه است.
هاشمی، احساس مسئولیت در قبال سلامت یکدیگر را از دیگر راهکارهای ضروری در راستای تأمین سلامت اقشار مختلف جامعه در عرصههای مختلف عنوان کرد و با اشاره به زیاد بودن هزینههای درمانی و محدود بودن ظرفیت اقتصادی وزارت بهداشت، گفت: کنترل وزن، فشار خون و قند خون از جمله موارد موثر در راستای کاهش آمار دیابت و دیگر بیماریهای واگیردار و غیرواگیر است.
وزیر بهداشت افزود: توجه ویژه به تحرک و الگوی غذایی سالم از دیگر راهکارهای کنترل سلامت و کاهش آمار بیماری دیابت بین اقشار مختلف جامعه است. انجام 150 دقیقه ورزش در هفته، 20 درصد خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد. وزارت بهداشت تامین 20 درصد سلامت مردم را در دستور کار دارد و مابقی سلامت جامعه، مستلزم همکاری و احساس مسئولیت دیگر اقشار مختلف جامعه و نهادهای مرتبط است.
وی میانگین سن افراد در ایران را 74 سال دانست و بیان کرد: اقشار مختلف جامعه، 63 سال از عمر خود را بدون هر بیماری، معلولیت رفتاری و جسمی سپری میکنند. توجه به فرهنگ ملی و اسلامی در راستای حراست از دستاوردهای علمی و تامین سلامت عمومی جامعه از دیگر ضرورتهای تدوین برنامههای مختلف حوزه سلامت است.
انتهای پیام