وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی کشورمان که به نیویورک سفر کرده است، گفت: این سفر فرصتی است تا از اقدامات ضدایرانی گروه های معاند و ادامه ایران هراسی، پیشگیری کنیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا )، محمدجواد ظریف که برای شرکت در نشست توسعه پایدار و مراسم امضای تعهدات کنوانسیون تغییرات آب و هوا به نیویورک سفر کرده است، افزود : این سفر فرصتی است تا با حضور در مجامع فکری و مصاحبه ها از اقداماتی که گروه های معاند ایران برای فضا سازی و ادامه فضای ایران هراسی قبل از برجام طراحی و اجرایی کردند پیشگیری کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به این نکته که مدت هاست برای موضوع پیگیری اجرای برجام( از روز اجرایی شدن برجام تاکنون) ملاقات حضوری با وزیر امور خارجه آمریکا انجام نشده است و فرصتی برای این اقدام نداشتیم، تاکید کرد: لازم بود با توجه به ضرورت پیگیری اجرای جدی برجام توسط آمریکا ، یک دیدار با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا انجام شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد :هماهنگ شده است تا آقای جان کری برای این ملاقات به نیویورک بیاید و این ملاقات انجام خواهد شد.
ظریف برنامه های خود در نیویورک را فشرده و ترکیبی همراه با حضور در اجلاس ملل متحد و ملاقات های دو جانبه با مقامات برخی کشورها و حضور در محافل علمی و رسانه ای آمریکا و همین طور پیگیری بحث برجام دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ظریف همچنین در پاسخ به این پرسش که محور اصلی گفتوگو با کری چیست و آیا همان نقل قول شما در اشپیگل است که گفتید ما تنها از آمریکا یک چیز می خواهیم و آن اینکه مانع مراودات ما با اروپا نشود، گفت: ما دنبال این نبودهایم که با آمریکا ارتباط اقتصادی داشته باشیم ضمن اینکه ما منعی هم برای ارتباط سالم اقتصادی با آمریکا نداریم ولی آمریکایی ها مشکلاتی در مصوبات کنگره شان دارند.
ظریف تصریح کرد: برجام به دنبال تغییر آن مصوبات نبود بلکه برجام به دنبال مداخله نکردن آمریکا در ارتباطات ایران با سایر کشورها بود.
وزیر امور خارجه کشورمان در تشریح راههای پیگیری برجام گفت: یا بنده در نیویورک پیگیر شدم یا همکارم آقای دکتر سیف در واشنگتن مذاکرات داشتند و هم پیگیری هایی که از طریق ای میل و سایر ارتباطات و همچنین کمیسیون مشترک در وین و روز جمعه همه اینها با هدف جلوگیری از مداخله آمریکا بود.
وی درباره هدف خود از این پیگیری ها افزود: باید جلوگیری کنیم از مقرراتی که قبلا آمریکایی ها داشتند که بخواهند مانع از این شوند که سایر موسسات پولی و مالی در اروپا و آسیا با جمهوری اسلامی ارتباطات بانکی و مالی داشته باشند.
ظریف گفت: این تلاش ها و اقدامات برای این است که در طول سال های گذشته آمریکایی ها یک مجموعه ای مقررات و موانع ایجاد کردند که به علت برجام از نظر قانونی رفع شده حالا لازم است همه موسساتی که از این مقررات در گذشته خسارت دیده اند اطمینان حاصل کنند که در آینده خسارت نخواهند دید.
ظریف گفت: یک قسمت این کار قانونی است که از نظر ما انجام شده و یک قسمت دیگر کار اطمینان بخشی به موسسات مختلف است که با ایران ارتباط دارند که این یک مقدار بیشتری طول می کشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ایران تعهدات خود را در اجلاس آب و هوا اعلام و هیات دولت نیز تصویب کرده و اجازه امضا داده است و در جلسه اهداف 2030 هم بحث های مربوط به برنامه های کشورها و توقعات آنها از جامعه بین المللی مطرح می شود.
انتهای پیام