ضرورت بازسازی آزمایشگاه‌ها از سوی وزارت علوم

رؤسای آزمایشگاه‌ها و مراکز پژوهشی بر جلوگیری از خرید‌های موازی و تکراری تاکید و اعلام کردند با توجه به فرسودگی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها، مسؤولان وزارت علوم نسبت به بازسازی و نوسازی آزمایشگاه‌ها اقدام کنند.

رؤسای آزمایشگاه‌ها و مراکز پژوهشی بر جلوگیری از خرید‌های موازی و تکراری تاکید و اعلام کردند با توجه به فرسودگی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها، مسؤولان وزارت علوم نسبت به بازسازی و نوسازی آزمایشگاه‌ها اقدام کنند.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا همزمان با بزرگداشت روز آزمایشگاه و به مناسبت زادروز حکیم آزمایشگر، پژوهنده، پزشک نابغه و دانشمند فرزانه، سید اسماعیل جرجانی، اولین همایش تخصصی با حضور رؤسای آزمایشگاه‌های مرکزی دانشگاه‌ها، موسسات پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری کشور به میزبانی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران برگزار شد.

در این همایش در خصوص چالش‌ها و قوانین موجود در زمینه فعالیت آزمایشگاه‌ها بحث و تبادل نظر شد و در پایان بیانیه‌ای از سوی رؤسای آزمایشگاه‌های مرکزی دانشگاه‌ها، مؤسسات پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری صادر شد.

در این همایش رؤسای پژوهشگاه‌ها و موسسات پژوهشی ساماندهی تجهیزات در قالب آزمایشگاه مرکزی و مجتمع آزمایشگاه‌های علمی – تحقیقاتی را یک الگوی موفق دانستند و در این بیانیه تاکید شد که انتظار می‌رود وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این موضوع را مورد حمایت قرار دهد تا نسبت به ساماندهی تجهیزات و امکان ارائه‌ خدمات علمی آزمایشگاهی به دانشجویان، اساتید و محققان فراهم شود.

آن‌ها همچنین در این بیانیه بر ضرورت استقرار نظام HSE به عنوان یکی از مهمترین و اساسی‌ترین امور آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری تاکید کردند و یادآور شدند لازم است این امر در اولویت حمایت‌های اعتباری مسؤولین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مسؤولان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری قرار گیرد.

رؤسای آزمایشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با تاکید بر این که بخش قابل توجهی از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها به دلیل قدمت کاری در حال فرسودگی است، یادآور شدند ضرورت دارد برای بازسازی و نوسازی آن مسؤولین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توجه جدی به عمل آورند.

ارتباط بین آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و سایر مؤسسات وابسته به منظور همکاری با یکدیگر و ارائه خدمات متقابل و بهره‌گیری از امکانات آزمایشگاهی یکدیگر در قالب شبکه آزمایشگاهی شاعا از دیگر موارد تاکید شده در این بیانیه بوده است.

در این بیانیه همچنین تاکید شد که موضوع تهیه و تامین ملزومات عمومی و مواد آزمایشگاه‌ها و توزیع آنها بین آزمایشگاه‌ها به منظور دستیابی به مواد استاندارد و صرفه‌جویی در هزینه‌ها در ستاد شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا) مورد توجه جدی قرار گیرد.

همکاری آزمایشگاه‌ها در جهت آموزش کارشناسان و نیروهای انسانی اعضای شبکه «شاعا» در راه‌اندازی دستگاه‌های جدید و تبادل اطلاعات تخصصی با یکدیگر نیز از جمله مواردی است که در این بیانیه بر آن تاکید شده است.

با توجه به این ‌که خرید‌های موازی و تکراری باعث هدر رفت هزینه‌ها و اعتبارات دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری می‌شود، در این بیانیه توصیه ‌شد که خرید‌های تجهیزات بر اساس برنامه‌ها و سیاست‌های مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری صورت گیرد و از خرید‌های موازی و تکراری پرهیز شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95013114419
  • خبرنگار : 30057