استاندار همدان با بیان اینکه دولت قرار نیست اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کند، گفت: سرداران جبهههای اقدام و عمل اقتصاد مقاومتی فعالان اقتصادی هستند.
بهگزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان،" محمد ناصر نیکبخت" شامگاه چهارشنبه 25فروردین در نشست نوروزی با فعالان اقتصادی،اظهار کرد: سال گذشته سال بسیار سخت و سنگینی برای کشور بود، بهطوریکه سالی پر تنش و مشکلدار به ویژه برای فعالیتهای اقتصادی بود.
وی با بیان اینکه از نظر منابع مالی و بودجهای نیز در هیچ دورهای چنین سالی در کشور وجود نداشت، تصریح کرد: منهای مشکلات اقتصادی، اعتباری و بودجهای در سال گذشته توفیقاتی در برجام و انتخابات شاهد بودیم که همین مسائله باعث میشود در سال 95 از مزایای این اتفاقات شایسته نهایت استفاده را ببریم.
وی افزود: برجام کار ارزشمند و تلاش بسیار شایستهای بود، چرا که کشور بیش از یک دهه دچار مشکلات ناشی از تحریمها بود، اما دولت تدبیر و امید، با تدبیر و امید به اینکه آینده باید از آن ما باشد و حمایت مقام معظم رهبری و مردم تیم مذاکره کننده توانست برجام را به نتیجه برساند.
نیکبخت گفت: عیب و ایراد برجام این است که در دولت آقای روحانی اتفاق افتاد وگرنه میدانیم با به نتیجه رسیدن برجام سوئیفت باز شده، تحریمها برداشته شد و مبادلات درحال انجام است.
استاندار همدان عنوان کرد: البته ما از ابتدای انقلاب عادت به تحریم داشتیم، اما با بهانه جوییهای استکبار حریمهای هستهای در سالهای اخیر به شدت خود رسیده بود که به همت رزمندگان و مردم و فعالان اقتصادی، استکبار به این آروزی خود نرسید.
نیکبخت با تاکید براینکه برجام مربوط به دولت نیست، ادامه داد: برجام برای مردم است که عقلانیت دولت را پذیرفت و تیم مذاکره کننده در مقابل 34 کشور به نام 1+5 آنچنان دفاع میکند که نهایتا شورای امنیت حقوق غنیسازی ایران را به رسمیت میشناسد.
وی تاکید کرد: این قدرت ناشی از حمایتهای مردم، آثار باقی مانده از ایثارگریهای زرمندگان، حمایتهای مقام معظم رهبری و تدبیر دولت است.
وی با اشاره به حضور هیئتهای اروپایی در کشور، عنوان کرد: گروههایی که به ایران میآیند، میدانند که همه چیز برای کار و تبادلات فراهم است.
وی اظهارکرد: در اقتصاد مقاومتی قرار نیست انزواگرایی کنیم، بلکه در اقتصاد مقاومتی متکی به داخل و تواناییهای داخلی خواهیم بود و در عین حال از تکنولوژی خارج بهره ببریم.
استاندار همدان از ورود هیئتهای اقتصادی آلمانی، روسی و سوئیسی به استان خبر داد و بیان کرد: در جلساتی که با این هیئتها خواهیم داشت، قطعا مذاکراتی در خصوص سرمایهگذاری در استان میشود.
نیکبخت در بخش دیگری با اشاره به اینکه مجلسی به روی کار آمده مجلس عاقلتری است، افزود: خوشبختانه افراطیها در مجلس جدید کمتر حضور دارند و چنگ به صورت دولت نمیزنند.
وی گفت: دولت همراه مجلسی است که دولت را برای توسعه همراهی کند، البته این به این معنا نیست که مجلس دولتی به روی کار آمده است.
وی با اشاره به اینکه مردم میخواهند وعدههای نظام را ببینند، تصریح کرد: وقتی مقام معظم رهبری اقدام و عمل مطرح میکنند، همه قوا موظفند و باید به کمک دولت بیایند.
استاندار با بیان اینکه قرار است دولت تسهیلاتی با چند درصد یارانه به سرمایه در گردش دهد، یادآور شد: پیشنهاد دادهایم این تسهیلات فقط به سرمایه در گردش داده نشود و به سرمایه ثابت و احداث نیز اختصاص یابد.
نیکبخت تصریح کرد: در جلسهای که با معاون اول رئیس جمهور داشتیم، بحث واردات با تعرفه پایین کالاهایی که در کشور به اندازه نیاز تولید میشود، مطرح شد که معاون اول دستور داد واردات چنین محصولاتی با تعرفه پایین ممنوع شود.
وی با تاکید براینکه ستاد اقتصاد مقاومتی در استان همدان شده است، عنوان کرد: اقتصاد مقاومتی در استان همدان آغاز شده و جزو استانهای پیشرو است، بهطوریکه همایش سرمایهگذاری در سال 93 در راستای اقتصاد مقاومتی برگزار شد که از محل این همایش چندین طرح به بهرهبرداری رسیده است.
وی با اشاره به آغاز به کار واحد تولیدی بخاریهای کممصرف مدرن در استان، گفت: همچنین سرمایهگذاری سرمایهداران کرهای و ژاپنی و عراقی حداکثر تا هفته دولت امسال به بهرهبرداری میرسد.
استاندار همدان تاکید کرد: مشکلی برای تولید در استان وجود ندارد و باید پایلوت واقعی اقتصاد مقاومتی باشیم تا تعداد بیکاران استان تا پایان سال 95 تغییر اساسی کرده باشد، بنابراین همه باید در این راستا وارد شوند.
نیکبخت خاطرنشان کرد: در بخش درآمدهای مالیاتی باید منابع جدیدی در نظر گرفته شده و سهم همدان از مالیات جدا شود، در صورتی که مدیرکل مالیاتی استان نمیتواند این کار را به نحو شایسته انجام دهد، باید استان را ترک کند.
وی عنوان کرد: نرخ رشد اقتصادی کشور در سالجاری باید به 8 درصد مثبت برسد و یکی از الزامات آن این است که سالانه 900 هزار میلیارد تومان و 50 میلیارد دلار ارز در کشور سرمایهگذاری شود، حال اگر برجام نباشد، چطور میتوانیم این امر را محقق کنیم؟
استاندار همدان به فعالان اقتصادی تاکید کرد: هر سازمانی که بی جهت مانعی جلوی پای فعالان اقتصادی بگذارد، به دست من
برداشته میشود.
مدیران اجرایی به خط مقدم اقتصاد مقاومتی بیایند
رئیس خانه صنعت،معدن و تجارت همدان گفت: اگر دولت به داد فعالان اقتصادی نرسد، تمامی فعالان این بخش افسردگی اقتصادی خواهند گرفت.
حمیدرضا رهبر" نیز در نشست نوروزی با فعالان اقتصادی، با بیان اینکه حجم مشکلات ناشی از بی تدبیری 8 سال گذشته بیش از حد تصور است، اظهارکرد: در استان همدان تلاش خوبی برای کمک به فعالیتهای اقتصادی صورت گرفته است اما کافی نیست و مدیران اجرایی باید به دستورات استاندار تمکین کنند.
وی بااشاره به اینکه برداشتن تحریمها و مراودات بینالمللی فقط 30 درصد راه بوده است، تصریح کرد: سربازان خط مقدم اقتصاد در دوران تحریم، صنعتگران و اقتصاددانان بودند، چرا که پای کار ماندند، اما امروز باید مدیران به خط مقدم بیایند.
وی با بیان اینکه مخاطب اصلی مقام معظم رهبری در نامگذاری سال جدید و پیوند اقدام و عمل با سیاستهای اقتصاد مقاومتی، بخش خصوصی نبوده است، افزود: بخش خصوصی با عبور از بحرانها و سختیهایی که تحریمها به وجود آورد، وظیفه خود را انجام داد، برهمین اساس قطعا مخاطب اصلی مقام معظم رهبری سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه است.
رهبر ادامه داد: ویژگی اقتصاد مقاومتی این است که دولت و نفت را کنار گذاشته و بخش خصوصی را تقویت کنیم.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت همدان با بیان اینکه ما در همه قوا مشکل داریم، گفت: باید تلاش کنیم در جاهایی که قانون مشکل دارد، قوانین را تغییر دهیم، بهطوریکه امیدوار بودیم مجلس در قوانین کسب و کار تغییراتی ایجاد کند.
انتهای پیام