یک دانشجوی دکترای اقتصاد و استاد دانشگاه گفت: اقتصاد مقاومتی تجلی اقتصاد اسلامی است و میتواند آن را بهعنوان الگویی جهانی معرفی کرد.
داود حسنی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان، در رابطه با مشکلات اقتصادی، افزود: با تأمل به موضوعاتی که در مباحث اقتصاد مطرح شده، در مییابیم که حضور مردم در بخش واقعی اقتصاد و خروج شرکتهای دولتی و شبهدولتی که اتفاقاً موضوع اصلی فعالیت آنها اقتصاد نیست، جهت حل مشکل اقتصاد کشورهای در حال توسعه ضروری است.
وی با اشاره به بخشهای خصوصی، اظهار کرد: در بسیاری از کشورهای جهان، بخش خصوصی واقعی عملکرد اقتصاد را در اختیار گرفته است، بنابراین در کشورهای مذکور، تحریم بیمعناست، چراکه نه یک فرد بلکه یک ملت در حال داد و ستد و ایجاد دانش هستند و عملاً نمیتوان همه شریانهای داد و ستد و دانش یک ملت را بست.
حسنی با اشاره به اینکه مباحث مطرح شده در اقتصاد مقاومتی الگویی اسلامی است که منطبق بر نظریات علمی و اقتصاد است، تصریح کرد: ازسویی اقتصاد مقاومتی به معنای واقعی تنها زمانی رخ خواهد داد که نهادهای دولتی و شبهدولتی کمترین دخالت در اقتصاد را داشته باشند و البته زمانی هم که شبهدولتیها جایگزین دولت شوند، به دلیل محدود بودن دایره عملکرد آنها نمیتوان نتیجه دلخواه را بدست آورد.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: در این بین خروج سریعتر شرکتهای خصوصی از اقتصاد گام مهمی در این راستا است، همچنین دولت پس از برجام هدف توسعه اقتصادی را در پیش گرفته که ذات این مسأله خوب است، اما روش دولت در توسعه باید مبتنیبر اصل ۴۴ قانون اساسی و رعایت حقوق برابر بین شرکتهای دولتی و غیر دولتی باشد.
وی با اشاره به اینکه نکته مهم دیگر درباره اقتصاد مقاومتی این است که نباید چشم همه به دولت باشد، بیان کرد: اقتصاد مقاومتی زمانی شکل میگیرد که همه اعم از کارگر، کارفرما، دولت و سایرین دست به کار شوند.
حسنی افزود: البته تلاش دولت در جهت حل پرونده هستهای و رفع تحریمها خود اقدام بسیار مناسب و تأثیرگذار برای اجرای اقتصاد مقاومتی است، چراکه در بحث اقتصاد مقاومتی به موضوع صادرات، آن هم صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا نه صرفاً مواد غیرخام به شدت تأکید شده است.
کارشناس اقتصادی عنوان کرد: ازسویی در این زمینه باید نگاهی عمیق به صادرات داشته باشیم و باید دانش و محصولات با ارزش افزوده بالا را صادر کرده و اگر هم عایداتی از صادرات مواد خام مانند نفت وجود دارد، باید در پروژههای بلندمدت سرمایهگذاری کردند.
وی با اشاره به اینکه در مجموع بدون شک تا به امروز درباره اقتصاد مقاومتی و روش انجام آن سخن زیاد به میان آمده است، اظهار کرد: اکنون زمان آن است که هرکس در حوزه خود دست به عمل زده و به جای نصیحت دیگری، در زمینه فعالیت خود اقدام و عمل به اقتصاد مقاومتی را به نمایش بگذارد.
حسنی با اشاره به اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی تجلی اقتصاد اسلامی است و میتواند آن را بهعنوان الگویی جهانی معرفی کرد.
این کارشناس اقتصادی گفت: به نظر میرسد اگر افراد در پایان سال عملکرد خود را محک بزنند، بهتر از آن باشد که در تمام طول سال عملکرد دیگر احزاب و یا دولت را محک بزنند، به عبارت دیگر اقتصاد مقاومتی مبتنی بر خود مدیریتی است نه داوری دیگران، بنابراین باید به این موضوع توجه کرد.
انتهای پیام