یک مقام اتحادیه اروپا نسبت به تحریم پاناما و سایر کشورهایی که به صورت کامل در تحقیقات مرتبط با پولشویی و فرار مالیاتی همکاری نکنند، تهدید کرد. افشای اسنادی موسوم به "اوراق پاناما" نشان داد که سیاستمداران و قدرتمندان جهان از این کشور که از آن به عنوان "بهشت پولشویی" یاد میشود، استفاده کردهاند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، یازده و نیم میلیون سند از شرکت حقوقی "موساک فونسکا" مستقر در پاناما از نقش این کشور در کمک به افراد و شرکتهایی در سراسر جهان برای فرار مالیاتی پرده برداشت. این شرکت با ایجاد حسابهایی در مناطقی که مالیاتهای اندک داشتند، غالبا به پنهان کردن داراییهای واقعی فرد اقدام میکرد.
این رسوایی تاکنون به استعفای نخستوزیر ایسلند منجر شده و سوالاتی را درباره چگونگی عملکرد روسای جمهوری آرژانتین و اوکراین، سیاستمداران ارشد چین، بازیگران مشهور، ورزشکاران و حلقهای از دوستان ولادیمیر پوتین برانگیخته است.
دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس پنجشنبه گذشته پس از اعتراضات اپوزیسیون کشورش اذعان کرد که وی از سرمایهگذاری پدرش در یک پناهگاه مالیاتی خارجی پیش از انتخاب در این سمت سود برده است.
پییر موسکوویچی، رئیس امور مالی اتحادیه اروپا گفت: مردم از این بیعدالتیها خشمگین هستند. این پولشویی و فرارهای مالیاتی و اسامی وابسته به آنها "شوکهکننده" است. اتحادیه اروپا پاناما را کشوری میداند که در مسائل مالیاتی همکاری نمیکند و پاناما باید در موضع خود تجدیدنظر کند. اگر آنها از تغییر سرپیچی کنند، اتحادیه اروپا باید آماده باشد تا با تحریمهای مناسب به آنها ضربه بزند.
رامون فونسکا، از موسسان شرکت حقوقی "موساک فونسکا" گفته است که آن چیزی که تاکنون پایمال شده، حق "حریم خصوصی" مشتریان این شرکت است. وی گفت: اگر شرکتی در بریتانیا مرتکب اقدامات اشتباهی میشد، هیچکس حرفی علیه بریتانیا نمیزد اما زمانی که این اتفاق در پاناما رخ داده، تمام جهان و رسانههای آنها علیه "پانامای بیچاره" حرف میزنند. ما طی سالهای طولانی فعالیتامان هرگز در دادگاهها متهم و یا محکوم نشدیم.
اروپا نیز کشورهای بسیاری را در خود جای داده است که همانند پناهگاههای امن مالیاتی عمل میکنند و فعالیتهای محرمانه بانکی دارند و از این میان میتوان به لوکزامبورگ، سوئیس، آندورا و کشورهای دیگر اشاره کرد.
انتهای پیام