دبیر کمیتههای فنی سازمان بینالمللی استاندارد با بیان این که از 300 کمیته فنی سازمان بینالمللی استاندارد، دبیری سه کمیته آن بر عهده ایران است، گفت: تاکنون 22 استاندارد بینالمللی در حوزه فرآوردههای بهداشتی و آرایشی تدوین کردهایم.
مژده روشن طبری در گفتوگو با خبرنگار علمی ایسنا افزود: از زمان تاسیس سازمان بینالمللی استاندارد تاکنون 300 کمیته فنی در این سازمان تشکیل شده است که توسط کشورهای عضو این سازمان اداره میشوند.
وی اظهار کرد: از این تعداد سه کمیته فنی فرآوردههای بهداشتی- آرایشی، کودها و بهسازها و مواد فعال در سطح، توسط ایران اداره میشوند و دبیرخانه آنها نیز در ایران مستقر شده است.
روشن طبری، با بیان این که پروفسور اوشیما ریاست کمیته فنی 91 (مواد فعال در سطح) سازمان بینالمللی استاندارد را بر عهده دارد، افزود: این کمیته در زمینه تدوین استانداردهای مربوط به مواد فعال در سطح فعالیت دارد و دبیری این کمیته بر عهده ایران و دبیرخانه آن در ایران مستقر است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در این کمیته، اظهار کرد: این کمیته استانداردهای مورد نیاز در زمینه مواد فعال در سطح را تدوین میکند و در اختیار کشورهای عضو قرار میدهد و کشورهای عضو این استانداردها را به عنوان استاندارهای ملی میپذیرند.
روشن طبری، مواد فعال سطح را موادی دانست که هنگامی که به مقدار بسیار ناچیز استفاده میشوند، کشش سطحی آب را به میزان قابل توجهی کاهش میدهند و ادامه داد: از این مواد به عنوان ماده اولیه در فرآوردههای بهداشتی- آرایشی، دارویی، نساجی و شویندهها استفاده میشود.
دبیر کمیتههای فنی سازمان بینالمللی استاندارد، تدوین استاندارد بایو سورفکتانت به عنوان ماده فعال سطحی را از جمله استانداردهای تدوین شده در این کمیته نام برد و خاطرنشان کرد: رییس این گروه کاری از کشور فرانسه است و تدوین آن را به تازگی آغاز کردهایم.
وی، تدوین 22 استاندارد فرآوردههای آرایشی- بهداشتی را از اقدامات کمیته فنی فرآوردههای بهداشتی- آرایشی دانست که با همکاری ایران انجام شده است و گفت: این استانداردهای فرآوردههای آرایشی- بهداشتی در کمیته فنی 217 سازمان بینالمللی استاندارد تدوین شده است.
روشن طبری با تاکید بر این که این کمیته فنی از سال 1998 در سازمان ایزو تشکیل شد، افزود: سمت دبیری این کمیته به من محول شده است و دارای چهار گروه کاری تدوین استانداردهای میکروب شناسی و فرآوردههای بهداشتی- آرایشی، بسته بندی و نشانه گذاری، روشهای آنالیتیک و فرآوردههای ضد آفتاب است.
وی با تاکید بر این که کمیته فنی کودها و بهسازهای خاک نیز با مسؤولیت ایران در سطح جهانی فعالیت دارد، اظهار کرد: این کمیته استانداردهای بینالمللی را در زمینه کودها و بهسازهای خاک تدوین میکند، آنگاه این استانداردهای تدوین شده از سوی سازمان بینالمللی استاندارد به چاپ میرسد و در اختیار کشورهای عضو قرار میگیرد تا آنها را به عنوان استانداردهای ملی بپذیرند و اجرا کنند.
انتهای پیام