دری نجف آبادی: برش استانی اقتصاد مقاومتی تهیه شود

‌نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بر لزوم تهیه برش استانی اقتصاد مقاومتی در راستای تلاش برای تحقق آن در استان تاکید کرد.

‌نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بر لزوم تهیه برش استانی اقتصاد مقاومتی در راستای تلاش برای تحقق آن در استان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی – آیت الله قربانعلی دری‌ نجف‌آبادی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان که با حضور استاندار مرکزی و مسئولان دستگاه‌های اجرایی برگزار شد، گفت: الزام مردم و مسئولان نسبت به تحقق اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر ضرورت اقدام و عمل در راستای دستیابی به اقتصادی مقاوم با توجه به شرایط کشور و منطقه صورت گرفته است و همگان باید با درک این ضرورت برای محقق کردن اقتصاد مقاومتی تلاش کنند.

وی با تاکید بر پرهیز از اتکا به دیگر کشورها و لزوم استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در کشور برای تحقق این مهم افزود: یکی از موارد مهم در این خصوص تهیه برش استانی اقتصاد مقاومتی و تدوین و تبیین آن است که باید توسط اقتصاددانان تهیه شود.

دری نجف‌آبادی با اشاره به نظارت ولی فقیه در استان مرکزی بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی و صنایع استان در این رابطه افزود: مشارکت همگانی در ارتقای کیفیت تولید از الزامات توسعه اقتصادی و رشد تولید است که با تقویت انگیزه نیروی انسانی در کنار مدیریت اصولی و ارتقای بهره‌وری می‌تواند به رشد تولید بینجامد.

وی با تاکید بر لزوم ترویج و رشد فرهنگ صرفه‌جویی به عنوان یکی از ارکان رشد کشورها، همچنین لزوم افزایش راندمان کاری در واحدهای تولیدی گفت: راندمان کار در ایران بسیار پایین است و اگر به دنبال تحقق توسعه اقتصادی هستیم، باید این شرایط تغییر کرده و به بهبود این وضعیت بپردازیم.

امام جمعه اراک خواستار پیگیری امور با عزم و اراده بالا در راستای افزایش کیفیت تولید شد و با بیان اینکه سوء مدیریت، راندمان پایین کار و هدر رفت سرمایه ملی از معضلاتی است که در این مسیر وقفه ایجاد می‌کند، افزود: متاسفانه واگذاری‌های غلط و غیراصولی صنایع و عدم اجرای درست اصل 44 و سوء‌مدیریت در این واحدها باعث شده است که علیرغم وجود حدود سه هزار واحد صنعتی در استان مرکزی میانگین بازده صنایع همچنان پایین باشد و حتی به 50 درصد هم نرسد.

وی با بیان اینکه مسئولان ارشد استان به عملکرد شرکت‌های صنعتی توجه چندانی ندارند، گفت: علیرغم افزایش سه برابری قیمت آلومینیوم در سه سال گذشته تا کنون، اما همچنان تکمیل مجتمع آندسازی ایرالکو اتفاق نیفتاده است.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در ادامه بر لزوم بازنگری قانون بانکداری در کشور نیز تاکید کرد و افزود: بانک‌ها منافع خود را دنبال می‌کنند در حالی که باید پشتیبان مردم و صنعت باشند. در این شرایط یکی از مهمترین راهکارها برای بهبود اوضاع و نجات صنعت استان استقبال از سرمایه‌گذاران و ایجاد زمینه فعالیت آنها در استان است و دستگاه‌های خدماتی در این زمینه باید به خوبی انجام وظیفه کنند.

دری نجف‌آبادی در این جلسه به برجام به عنوان یکی از دستاوردهای مهم دولت یازدهم نیز اشاره کرد و افزود: اجرای برجام و رفع تحریم‌ها زمینه برقراری ارتباطات بانکی و مالی و رفع مشکلات ایجاد شده در این زمینه را فراهم کرده و باعث ورود هرچه بیشتر صادرکنندگان داخلی در بازارهای جهانی و افزایش درآمد صادراتی کشور شده است. این فرصت مهمی است که نباید به آن بی‌توجه بود و مسئولان و صاحبان صنایع باید این فرصت را قدر بدانند و به خوبی از آن بهره ببرند.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به صدور 2666 پروانه بهره‌برداری در زمینه‌های مختلف تولیدی و صنعتی در استان با سرمایه‌گذاری 130 هزار میلیارد ریالی گفت: در صورت فعالیت تمامی این پروانه‌های بهره‌برداری بیش از 121 هزار فرصت شغلی در استان ایجاد می‌شود.

محمدرضا حاجی‌پور گفت: کمیته راهبردی متشکل از کارشناسان و صاحبان صنایع موفق برای تحقق اقتصاد مقاومتی در استان تشکیل شده است.

علی بابایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با اشاره به صادرات محصولات کشاورزی استان در سال گذشته، آبیاری تحت فشار و نوین را از اولویت‌های سال گذشته این بخش عنوان کرد و افزود: در سال گذشته 2700 هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم آبیاری نوین مجهز شده‌اند.

وی تعهد استان در سال جاری برای خریداری گندم از کشاورزان را 339 هزار تن عنوان کرد و افزود: سال گذشته بیش از 12 هزار تن انواع دانه‌های نباتی در استان کشت شده است.

فرهاد شبهیی رئیس برق منطقه‌ای باختر نیز در این جلسه گفت: برق منطقه‌ای باختر حوزه کلیدی وزارت نیروست.

وی تصریح کرد: در حوزه اقتصاد مقاومتی تمرکز اصلی بر توسعه زیرساخت‌ها و مدیریت مدیریت مصرف است. کاری که در حوزه‌هایی مانند شرکت‌های توزیعی، نیروگاه‌ها و برق باختر دنبال می‌شود. باید از طریق مدیریت مصرف، کاهش مصرف برق را شاهد باشیم.

شبیهی با اشاره به اینکه دستگاه‌های اجرایی نیز باید مصرف بهینه برق داشته باشند، بیان کرد: یکی از مهم‌ترین فرایندها در وزرات نیرو توسعه زیرساخت‌ها چه در ظرفیت‌سازی نیروگاه‌ها و چه در حوزه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است.

رئیس برق منطقه‌ای باختر افزود: بخش دیگر تمرکز این حوزه در پتانسیل‌های صنعت مانند صنایع کوچک است. باتوجه به اینکه این صنایع پربازده هستند، زودتر به نتیجه می‌رسند، ایجاد اشتغال می کنند و رونق اقتصادی را در پی دارند باید توجه بیشتری به آنها شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 95011705136
  • خبرنگار :