رئیس جهاد دانشگاهی واحد کردستان گفت: برای رونق تولید داخلی و کاهش رکود، لازم است دولت از تولیدکنندگان حمایت جدی و موثر کند.
دکتر «حمیدرضا مجردی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان، با اشاره به اینکه انگیزه و علت نامگذاری سال جدید تحت عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از سوی مقام معظم رهبری از دو جنبه قابل بحث است، اظهار کرد: جنبه اول اینکه توجه به اقتصاد مقاومتی بهعنوان تنها راهکار برون رفت از مشکلات و نابسامانیهای اقتصادی کشور که رابطهی تنگاتنگی با تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان دارد بسیار دارای اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه معظمله با انتخاب مجدد این شعار، به نوعی اهمیت این موضوع را متذکر شدهاند، افزود: دلیل دوم برای این نامگذاری، این است که تاکنون کار و اقدام شایسته و قابل قبولی در این خصوص در کشور انجام نشده است. باید بپذیریم که در عمل، کار چندانی نشده است و بیشتر مباحث نظری و تئوریک اقتصاد مقاومتی مورد توجه مسئولان قرار گرفته تا اقدام و عملی در این زمینه صورت گیرد.
رئیس جهاد دانشگاهی کردستان با بیان اینکه اقداماتی که تاکنون انجام شده، کافی نبوده است، تصریح کرد: اگر اقدامات موثر و قابل قبولی انجام میشد، قطعاً مقام معظم رهبری، این شعار را دوباره تکرار نمیکردند.
وی ادامه داد: به نظر اینجانب، عبارت «شعار سال» برای نامگذاری از ابتدا نادرست انتخاب شده است و بهتر بود از واژهی دیگری به جای «شعار» استفاده میشد تا برخی نپندارند که این نامگذاری صرفاً فقط شعاری است که باید آن را در طول سال تکرار و به برگزاری چند همایش و کنفرانس برای تحقق آن بسنده کرد.
مجردی در بخشی دیگر از سخنان خود تصریح کرد: افزایش اشتغال، ارتقای رفاه و سلامت جامعه، ارتقای شاخصها و مولفههای مختلف توسعه در شرایط تحریم هم امکانپذیر است، به شرط اینکه اقتصادی سالم و متناسب با شرایط کنونی مملکت و جامعهی بینالملل تعریف شود.
وی یادآور شد: ملت ما ثابت کردهاند که میتوان با موضع گیری و برخورد صحیح و عقلایی با تحریمها، این تهدید را به فرصت تبدیل و زمینههای توسعه را فراهم میکنند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد کردستان همچنین با تأکید بر اینکه برای رونق تولید داخلی و کاهش رکود، لازم است دولت از تولیدکنندگان حمایت جدی و موثر کند، تصریح کرد: بوروکراسی شدید اداری، نرخ زیاد سود تسهیلات بانکی، کوتاه بودن مدت بازپرداخت تسهیلات، زیاد بودن هزینهی تولید، عدم ثبات قیمتها و بازار فروش محصولات، ورود کالاهای خارجی از مبادی رسمی و غیررسمی به بازار و معیوب بودن سیستم صادرات و واردات از اهم مشکلات بخش تولید است که دولت باید بهصورت جدی برای رفع یا حداقل کاهش آنها اقدام کند.
وی با بیان اینکه به تعبیر اقتصاددانان «سرمایه هوشمند است»، تصریح کرد: منظور این است که سرمایه و یا به عبارت صحیحتر سرمایهگذار، به محض احساس خطر، مانند هر موجود زندهی هوشمندی می گریزد، بنابراین، دولت باید امنیت اقتصادی را از همه نظر برای سرمایه و سرمایه دار داخلی و خارجی فراهم کرد تا بتواند سرمایه را در مسیر تولید و سرمایهدار را به سرمایهگذار تبدیل کند.
مجردی در ادامه سخنان خود، با بیان اینکه شناسایی موانع تولید کار دشواری نیست، گفت: دولتمردان با شناسایی و رفع یا کاهش این موانع خواهند توانست سرمایهها را به سمت تولید هدایت کنند و برای ماندگاری و دوام این سرمایهگذاریها، به صورت جدی و همه جانبه از آنها حمایت کنند.
وی ادامه داد: استفاده و استقبال مردم از کالاهای داخلی نیز تنها یک راه دارد و آن هم ارتقای کیفیت و کاهش قیمت محصولات و تولیدات داخلی است، به گونهای که با محصولات مشابه خارجی، از نظر قیمت و کیفیت توان رقابت داشته باشند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد کردستان ادامه داد: با ایجاد انحصار، نمیتوان مردم را به سمت استفاده و خرید تولیدات داخلی سوق داد. انحصار ممکن است تا حدی به اشتغالزایی کمک کند، اما ضررها و زیانهای ناشی از آن(مانند رواج پدیده ی قاچاق، فساد مالی و اداری و ...) بسیار بیشتر از منافع آنی و کوتاه مدت آن است. ناچاریم به سمت بازار رقابتی حرکت کنیم و تولیدکنندگان ما راهی جز انطباق خود با شرایط بازار رقابتی ندارند.
وی افزود: نباید اقتصاد مقاومتی را اقتصاد قطره چکانی و شعب ابیطالبی معرفی کرد، نباید این ذهنیت ناصواب را در اذهان مردم ایجاد کرد که با اجرای مبانی اقتصاد مقاومتی، در فشار اقتصادی و معیشتی قرار خواهند گرفت، بلکه برعکس، این نوید را به آنها داد که با اجرای این مدل اقتصادی، اوضاع اقتصادی و معیشتی خانوارهای ایرانی بهتر میشود و درآمد سرانه و سطح رفاه جامعه افزایش خواهد یافت. به فرمایش رهبر معظم انقلاب، اقتصاد مقاومتی، اقتصادی درونزا و برون گراست.
مجردی در ارتباط با راهکارهای تحقق شعار سال نیز خاطرنشان کرد: اولاً باید دولت و مجموعهی کارگزاران نظام، نمونه و الگوی مناسب و شایسته در زمینهی اقدام و عمل و تحقق اقتصاد مقاومتی باشند. لازم است مردم به عینه و به صورت ملموس اقدام مسئولان را مشاهده کنند.
وی با بیان اینکه ترویج و فرهنگسازی نیز از ضروریات است، خاطرنشان کرد: همه باید احساس مسئولیت کنند و این باور در اذهان مردم تقویت شود که با اجرای اقتصاد مقاومتی، وضعیت اقتصادی آنها نیز بهبود و ارتقا خواهد یافت. تنها بحث پول و نقدینگی هم نیست، برای مثال، تسهیل فرآیندها و کاهش بوروکراسی اداری نیز میتواند به تقویت این باور کمک کند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد کردستان ابراز امیدواری کرد امسال، اهتمام مسئولان بر جنبهی عملیاتی و اقدامات موثر و اصولی اقتصاد مقاومتی متمرکز شود تا انشاءا... شاهد رشد شاخصهای اقتصادی و رفاهی در کشور باشیم.
انتهای پیام