عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: جنگلهای زاگرس 40 درصد از سطح جنگلهای کشور را تشکیل میدهد، اما در نظام آموزش عالی کشور جایگاه چندانی ندارند.
مجید توکلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان، بیان کرد: ارتقاء آگاهی و باور برنامهریزان، سیاستگذاران، بهرهداران و مجریان به اهمیت و جایگاه جنگلهای زاگرس الزامی است.
وی اضافه کرد: متأسفانه این جنگلها با اینکه 40 درصد از سطح جنگلهای کشور را تشکیل میدهند، در نظام آموزش عالی کشور جایگاه چندانی ندارند، لذا اختصاص سرفصلهای درسی به صورت اجباری در نظام آموزش عالی کشور ضروری به نظر میرسد.
توکلی ادامه داد: همچنین برگزاری همایشها و کارگاههای آموزشی برای اساتید، محققان، مدیران، کارشناسان، NGOها، جوامع محلی و نیز اطلاعرسانی عمومی از طریق رسانهها، دانشگاهها، مساجد، مدارس، نمازجمعه، سازمانها و ادارات میتواند در ایجاد حساسیت و اهمیت موضوع موثر باشد.
این پژوهشگر منابع طبیعی بیان کرد: در پژوهشی با عنوان عوامل موثر بر مشارکت روستائیان جنگلنشین در حفاظت از جنگلهای شمال و غرب کشور نتیجه گرفته شد که بین متغیرهای مستقل سطح سواد، میزان آگاهی از اهمیت و فواید جنگل، شرکت در کلاسهای آموزشی – ترویجی، استفاده از نشریات و مجلات ترویجی، فیلمهای آموزشی، جلسات سخنرانی، دفعات تماس با مروجان و محافظان افتخاری و متغیر وابسته، میزان مشارکت، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
وی ادامه داد: این در حالیست که بین متغیرهای سن، تعداد دفعات بازدید و میزان آگاهی از قوانین مربوط به حفاظت و حمایت از جنگلها و متغیر وابسته رابطه معناداری وجود ندارد.
انتهای پیام