آتش نشانان از جمله افرادی هستند که شغلشان از جمله سختترین و زیان آورترین مشاغل محسوب میشود و شاید همین سختی زیاد آن باشد که باعث شده برخی چندان تمایل به فعالیت در آن نداشته باشند، در مقابل اما افرادی هم هستند که مشاغل زیادی را رها کرده و با استقبال از خطرات مختلف آتشنشان شدهاند، آتش نشان ایستگاه 64 سازمان آتشنشانی از جمله این افراد است که شغل آزاد در یکی از مجتمعهای تجاری تهران و ... را رها کرده و حالا یک آتشنشان است.
پیام ارکان در گفتوگو با خبرنگار حوادث خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره فعالیتش به عنوان آتشنشان میگوید: از حدود هفت سال پیش به استخدام سازمان آتشنشانی درآمدم، پیش از آن در یکی از مجتمعهای تجاری مطرح پایتخت فروشگاه موبایل داشتم و کلاسهای آموزشی اسکی، اسکیت و شنا هم برگزار کرده بودم. در کنار فعالیتهای ورزشی با چند گروه موسیقی هم به شکل حرفهای به عنوان نوازنده همکاری کردم.
این آتش نشان با بیان اینکه اسکی، موسیقی، شنا و ... را از دوران کودکی یاد گرفته است، اظهارکرد: زمانی که مشغول این فعالیتها بودم گرچه درآمد خوبی هم داشتم، اما دوست داشتم کاری کنم که تاثیر آن را در اطرافم بهتر ببینم، نمیخواهم بگویم نوازندگی یا ورزشهای مختلف کم اهمیت است، اما علاقهمند بودم تا کارهای دیگری انجام دهم و مدتی بعد به سازمان آتش نشانی معرفی شدم.
ارکان، با بیان اینکه پس از معرفی به آتشنشانی در آزمون استخدامی این سازمان شرکت کردم، گفت: با توجه به اینکه مسلط به شنا، غواصی و اسکی بودم و مهارتهایی هم درباره کوهنوردی کسب کرده بودم به ایستگاه 64 در ولنجک رفتم و از همانجا فعالیتم را آغاز کردم و تا امروز هم در همین ایستگاه مشغول به فعالیت هستم.
این آتشنشان ادامه داد: فکر میکنم آنچه که باعث میشود یک نفر علاقهمند به آتشنشانی شده باشد و برای این شغل اقدام کند در درجه اول میل به کمک به انسانها و حتی تمام جانداران است، اینکه یک نفر در شرایطی که همه از خطر فاصله میگیرند، خودش را به خطر بیاندازد چیزی بود که من را جذب خودش کرد.
این آتشنشان با بیان اینکه در کنار شغل آتشنشانی، مهارتهای دیگرش را نیز حفظ کرده است، گفت: در اوقات فراغت به سراغ سازهایم میروم، همچنین آموزش اسکی و شنا به دیگر آتشنشانان را هم بر عهده گرفتهام.
ارکان، درباره ماموریتهای آتشنشانی نیز خاطرنشان کرد: سختی ماموریتها که بر کسی پوشیده نیست، این سختیها گاهی بسیار سختتر میشود و آن هم زمانی است که فردی جان خود را از دست میدهد که البته خوشبختانه بسیار کم این اتفاق در ماموریتهای ما رخ داده، اما در مقابل زمانی که یک نفر از مرگ حتمی نجات پیدا میکند، تمام سختیهای کار فراموش میشود. در برخی از ماموریتهای امداد و نجات کوهستان گاهی چندین ساعت عملیات نجات طول میکشد و کار در شرایط سخت و طاقت فرسایی ادامه پیدا میکند.
وی با تاکید بر اینکه افرادی چون او در آتشنشانی زیاد هستند، ادامه داد: اینطور نیست که برخی فکر کنند آتشنشانی تنها یک شغل است، من در تهران و حتی شهرهای دیگر آتشنشانانی را میشناسم که خواننده هستند و به زودی آلبوم موسیقیشان منتشر میشود، برخی از آنها درآمدهای میلیونی در کشورهای خارجی را رد کرده و در آتشنشانی ماندهاند، در مسابقات مختلف ورزشی و ... آتشنشانان ما میتوانند شرکت کنند و با افراد بهنامی رقابت کنند و موارد دیگری که شاید هنوز بسیاری از ما آنها را نشناختهایم.
انتهای پیام