خطیب نماز جمعه تهران گفت: ما باید گفتمان فاطمی را در جامعه بدل به گفتمانی رایج سازیم تا جامعهمان در این مسیر حرکت کرده و به دنبال آرمانهای آن باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیداحمد خاتمی ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه تهران با اشاره به ایام فاطمیه و نیز سالروز ولادت حضرت فاطمه (س) اظهار کرد: فاطمه (س) شخصیت بزرگی است که شیعه و اهل سنت روایت کردهاند وقتی به نزد پیامبر (ص) میرسید ایشان به استقبالش میرفت و آن حضرت را بر جای خود مینشاند و ما نیز امروز نیازمندیم تا گفتمان فاطمی را بدل به گفتمان رایج جامعهمان بسازیم تا جامعه ما در مسیر آرمانهای این گفتمان حرکت کند.
وی با اشاره به اینکه گفتمان فاطمی، گفتمان دینمداری و موضعداری است، اظهار کرد: در گفتمان فاطمی آنجا که حق از باطل روشن است باید موضع جانبدارانه از حق داشت و بیطرفی در این عرصه مثل مخالفت با حق است.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: در ورای شعار اقتصاد مقاومتی منافع ملت و جامعه نهفته است و نباید به چنین شعاری نگاه جناحی وجود داشته باشد.
خاتمی با اشاره به اینکه ولایتمداری و خستگی ناپذیری در دفاع از ولایت از دیگر ویژگیها در گفتمان فاطمی است، اظهار کرد: حضرت فاطمه (س) دفاع از ولایت را همواره وظیفه خود میدانست و شعار «ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند» شعاری فاطمی است و اینکه بعضیها امروز میگویند ما این شعار را قبول نداریم باید گفت که چنین افرادی این حقیقت را که ریشه در آیات، روایات و منش فاطمی دارد را قبول ندارند.
خطیب نماز جمعه تهران همچنین برخورد منطقی و استدلال را دیگر ویژگی گفتمان فاطمی دانست و گفت: ما باید نگاه جدیدی به خطبه فدک داشته باشیم تا ببینیم که چطور حضرت فاطمه (س) در این خطبه در اوج احساسات ذرهای از منطق عقبنشینی نکرده است.
خاتمی در بخش دیگری از خطبههای نماز جمعه با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی رهبری به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اظهار کرد:اقتصاد مقاومتی و طرح آن از سوی رهبری مختص امسال نبوده است و ایشان چند سالی است که این موضوع را مطرح میکنند اما مدتی کشور به امید برجام و گشایش اقتصاد کشور از آن طریق و نیز امید به بیرون مشغول شد و اقتصاد مقاومتی مقداری زمین ماند که البته این موضوع باید در سال جدید جبران شود.
وی با تأکید بر اینکه شعار اقتصاد مقاومتی در سال گذشته فراوان داده شد و مقدمات پیگیری این شعار نیز تا اندازهای فراهم گشت، اظهار کرد: رهبری انتظار دارد که در سال جدید به جای شعارهای فراوان اقدام عملی صورت گیرد تا شاهد خروجی نامگذاری سال 95 به عنوان اقتصاد مقاومتی در پایان این سال باشد.
خاتمی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی مقاومت اقتصاد کشور در برابر تکانههای جهانی و غیرجهانی اظهار کرد: نفت یک روز بشکهای 100 دلار است و روز دیگر بشکهای 30 دلار به فروش میرسد اما آنچه اهمیت دارد این است که اقتصادمان را به شکلی تقویت کنیم تا دربرابر این تکانههای جهانی نلرزد و بتواند مقاومت کند.
خطیب نماز جمعه تهران با یادآوری 10 راهکار رهبری برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی در کشور گفت: رهبری 10 راهکاربرای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی پیشنهاد کردهاند که کلیدیترین آن رونق تولید داخلی است و همچنین باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی در عرصه فرهنگ کار نیز تلاشهایی صورت گیرد تا بخشی از جامعه فکر نکنند که کار تنها پشت میز نشستن و انجام امور اداری است.
خاتمی با تأکید بر اینکه در ورای شعار اقتصاد مقاومتی منافع ملت و جامعه قرار دارد، اظهار کرد: نباید به این شعار نگاهی جناحی داشته باشیم که اگر چنین شود در واقع این شعار را ذبح کردهایم.
وی همچنین با اشاره به سخنان رهبری در زمینه احیای بنگاههای اقتصادی تعطیل شده و نیز افزایش کارایی بنگاههای اقتصادی در حال کار گفت: همانطور که رهبری گفتهاند 60 درصد از بنگاههای اقتصادی ما تعطیل شده و یا با رقمی کمتر از ظرفیت خود کار میکنند و اقتصاد مقاومتی باید به فکر احیا کردن بنگاههای اقتصادی تعطیل شده و رساندن سایر بنگاهها به ظرفیت کامل باشد.
خاتمی همچنین با اشاره به پیش رو بودن 12 فروردینماه روز جمهوری اسلامی اظهار کرد: مردم ایران در روز 12 فروردین 58 به پای صندوقهای رأی رفتند و شکل حکومت خود را برگزیدند که در چارچوب دین به سرنوشت خود مسلط شوند و این چیزی است که در طول تاریخ ایران بیسابقه بوده است.
وی افزود: تاریخ ایران متأسفانه تاریخ شاهان و دیکتاتورها بوده و تنها کسانی که در کشور خود نقشی نداشتهاند مردم بودهاند اما به برکت نظام جمهوری اسلامی و مردمسالاری دینی این حق به مردم بازگردانده شده است و در 37 سال گذشته مردم ایران 36 بار به پای صندوقهای رأی آمده و سرنوشت خود را رقم زدهاند.
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه از ابتدا نسبت به انقلاب اسلامی دو طرز تفکر وجود داشته است و احتمالا در آینده نیز وجود خواهد داشت، اظهار کرد: این دو طرز تفکر در برابر هم قرار گرفتهاند و یک دیدگاه میگوید ما حکومتی مانند سایر حکومتها در جهان داریم و با قهر و دوری گزینی از برخی کشورها نمیتوانیم حکومت کنیم اما یک دیدگاه دیگر میگوید حکومت ما حکومتی دینی است و با سایر حکومتها تفاوت دارد.
وی افزود: دیدگاه اول اسلام را در حکومت ما تشریفاتی میداند و میگوید سروکار ما با قوانین بینالمللی و حقوق بشر است. اما طرز تفکر دوم اعتقاد دارد که تمام مقصد ما، مکتب ماست و همه تلاش این انقلاب آوردن اسلام به صحنه امور اجتماعی است.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه صاحبان طرز تفکر اول میگویند شعار مرگ بر آمریکا را رها کنید و با این کشور کنار بیایید، اظهار کرد:در این دیدگاه گفته میشود که یا باید تسلیم آمریکا شد و یا فشار و مشکلات را تحمل کرد در حالی که دیدگاه دوم معتقد است نه لازم است تسلیم شویم و نه فشارها را تحمل کنیم بلکه با مقاومت میتوانیم بر استکبار پیروز شویم.
وی همچنین با اشاره به اینکه دیدگاه اول میگوید باید با رژیم صهیونیستی کنار آمد و از شعار محو شدن این رژیم دست برداشت، اظهار کرد: نگاه خط امام و ولایت این است که باید با رژیم صهیونیستی مقابله کرد و گذشت زمان کسی را تبرئه نمیکند و رژیم صهیونیستی نیز غاصب است و این گناه با گذشت زمان برطرف نشده بلکه به فضل خدا همانطور که رهبری گفتهاند تا 25 سال آینده دیگر خبری از رژیم صهیونیستی نخواهد بود.
خاتمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه برخی تمام امیدشان را به غرب معطوف کردهاند و به آنها اعتماد کرده و به دنبال برجام 2 و 3 هستند، اظهار کرد: برخی تمام امیدشان را معطوف به غرب کرده و میگویند اگر برجام عملی شود مشکلات کشور نیز حل خواهد شد و کشور گلستان میشود. آنها فکر میکنند فتحالفتوح صورت گرفته و چون این آبنبات زیر دهانشان مزه کرده است به دنبال برجام 2 و 3 هم هستند در حالی که این خبرها نیست و بهتر است چنین افرادی واکنشهای کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا را ببینند که میگویند اگر به قدرت برسیم برجام را ریزریز میکنیم.
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه از تلاشها و مجاهدتهای تیم مذاکره کننده هستهای تقدیر میکنیم اما معتقدیم نباید امیدی به غربیها داشت اظهار کرد: ما معتقدیم که دشمنان این ملت در کاخی شیشهای نشستهاند و به سرعت آسیبپذیر هستند و مسئله تشرها و تهدیدهای کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا نیز علیه مردم ایران تازگی ندارد و مردم ایران این دولت را به عهدشکنی شناخته، میشناسند و خواهند شناخت و چنین مواردی نشان میدهد که تنها راه ایستادگی در برابر استکبار مقاومت است و بس.
خاتمی در پایان با اشاره به عملیات تروریستی صورت گرفته در بروکسل بلژیک اظهار کرد: ما عملیات تروریستی را در هر جای دنیا محکوم میکنیم و معتقدیم که کشتن انسانهای بیگناه حرام است اما حرف ما با غرب این است که آن ها معتقد به تروریسم خوب و بد هستند. اگر این تروریسم در سوریه و عراق باشد خوب است و به آن کمک هم میکند اما اگر در فرانسه و بلژیک حضور داشته باشد بد است که باید با آن مقابله کرد که از دیدگاه ما چنین نگاهی از بمبگذاری نیز بدتر است و غرب امروز شاهد نیش خوردن از مارهایی است که خود در آستینش پرورانده است.
انتهای پیام