با آغاز تعطیلات نوروزی و حتی قبل از تحویل سال 95، جرثقیلها به کار افتادند؛ اینبار نه برای تخریب، بلکه هدفشان ساختن یک طبقه اضافهتر روی یکی از ساختمانهای تاریخی دانشگاه تهران بود.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی ایسنا، 28 اسفندماه با بستن خیابان 16 آذر در تقاطع نصرت، جرثقیلهای غولپیکر برای اضافه کردن یک طبقه روی ساختمان دانشکده داروسازی دانشگاه تهران، تیرآهنهای آبیرنگ را روی سقف طبقه چهارم این دانشکده گذاشتند. حالا نیز مراحل نصب تیرآهنها روی سقف دانشکده کامل شده است.
ناصر پازوکی - باستانشناس و مدیر سابق اداره میراث فرهنگی استان تهران - که 28 اسفند این اتفاق را دید، به خبرنگار ایسنا توضیح داد: چند سال قبل در دورهی یکی از مدیران پیشین دانشگاه تهران، زمانی که در بخشی از فضای داخلی دانشگاه و پشت مسجد را گودبرداری کردند، سازمان میراث فرهنگی از مسئولان دانشگاه شکایت کرد و آنها تعهد دادند که دیگر هیچ ساختوسازی در محدوده این بنای تاریخی با ارزش انجام نشود و تا امروز نیز هیچ کار دیگری انجام نداده بودند؛ اما متأسفانه به نظر میرسد بار دیگر این اتفاق در حال رخ دادن است.
او با تأکید بر اینکه دانشگاه تهران بهعنوان یک بنای تاریخی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، گفت: هرگونه مداخله در این بنای تاریخی باید با نظارت و هماهنگی سازمان میراث فرهنگی باشد، چون هر نوع مداخله حتی جزیی، ساختوساز و اضافه کردن یک بخش کوچک به این بنای تاریخی، ممنوع و کاملا خلاف قانون است.
وی اضافه کرد: سازمان میراث فرهنگی و مردم باید بهعنوان مدعیالعموم در مقابل این اقدام، به دانشگاه تهران اعتراض کنند، چون هویت دانشگاه تهران باید به همان صورت ابتدایی خود باقی بماند.
نامه میراث فرهنگی به شهرداری برای توقف ساختوساز
رجبعلی خسروآبادی - مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران - نیز در گفتو گو با خبرنگار ایسنا، با تأیید نصب اسکلت آهنی روی ساختمان دانشکده داروسازی، اظهار کرد: این اقدام بدون گرفتن استعلام از سازمان میراث فرهنگی استان تهران انجام شده و با توجه به ثبت بودن دانشگاه تهران، انجام این اقدام در عرصهی دانشگاه، غیرقانونی است.
او همچنین از ارسال نامهای به شهرداری منطقه 6 تهران خبر داد و گفت: بر این اساس به آنها تأکید شده است که جلوی این فعالیت را در عرصهی دانشگاه تهران بگیرند و پس از تعطیلات نوروز، این اقدام مورد بررسی قرار میگیرد.
به گزارش ایسنا، دانشگاه تهران بزرگترین مرکز آموزش عالی در ایران است که در سال ۱۳۱۳ تأسیس شد. این دانشگاه براساس الگوی موسسات آموزش عالی فرانسه ساخته شد و حتی طراحان ساختمانهای دانشگاه تهران، مهندسان فرانسوی بودند و دروس و برنامههای هنرکده (دانشکده هنرهای زیبای فعلی) دقیقاً براساس الگوی موسسه «اکول د بوزار» طراحی شد.
انتهای پیام