مجازات 12 نیروی آمریکایی دخیل در بمباران بیمارستان قندوز

برای 12 پرسنل ارتش آمریکا که در حمله سال گذشته به بیمارستان پزشکان بدون مرز در قندوز افغانستان دخیل بودند، "مجازات اداری" تعیین شده اما هیچ کدام از آنها با اتهامات جنایی روبه‌رو نشدند.

برای 12 پرسنل ارتش آمریکا که در حمله سال گذشته به بیمارستان پزشکان بدون مرز در قندوز افغانستان دخیل بودند، "مجازات اداری" تعیین شده اما هیچ کدام از آنها با اتهامات جنایی روبه‌رو نشدند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، حمله مذکور به بیمارستان قندوز جان 42 تن از جمله بیماران و کادر درمانی را گرفت.

در اکتبر سال گذشته یک هواپیمای آمریکایی ای سی 130 به مرکز درمانی پزشکان بدون مرز در شهر قندوز افغانستان حمله کرد. گزارش‌های اولیه این گروه خیریه نشان داد که قربانیان شامل پزشکان و بیماران در آتش‌ سوخته‌اند و برخی دیگر بر اثر انفجار دچار قطع عضو شده‌اند و گروهی که قصد فرار داشته‌اند بر اثر شلیک گلوله از هوا کشته‌ شدند.

پنتاگون مدعی است که آن بیمارستان به اشتباه هدف گرفته شده و هیچ کدام از خدمه ارتش با اتهامات جنایی روبرو نخواهند شد. آسوشیتدپرس گزارش داد که این تدابیر انضباطی که رسما علنی نشده بیشتر اداری بوده است. بعضی از این نظامیان رسما توبیخ شدند و شماری هم از پست خود معلق شدند.

بنابر این گزارش، افسران و خدمه پایین رتبه‌تر جزو تنبیه شدگان هستند اما هیچ نظامی با درجه ژنرالی مجازات نشده است. یک سخنگوی سازمان پزشکان بدون مرز گفت تا زمانی که پنتاگون جزئیات این مجازات‌ها را علنی نکرده اظهار نظر نخواهد کرد.

اقدام انضباطی علیه این خدمه نتیجه تحقیقات پنتاگون درباره آن حمله بود و انتظار می‌رود گزارش تحقیقی در این باره هفته آینده منتشر شود.

حمله اکتبر گذشته به این بیمارستان در شهر قندوز در واکنش به اشغال شهر توسط شبه‌نظامیان طالبان بود. مقام‌های افغان گفتند که طالبان ساختمان بیمارستان را گرفته بود، اما شواهدی در اثبات این ادعا کشف نشده است. بیمارستان در آن حمله نابود شد و پزشکان بدون مرز از قندوز خارج شدند.

ژنرال جان کمپبل، فرمانده وقت نیروهای آمریکایی در افغانستان آن حادثه را "یک تراژدی ناشی از خطای انسانی که امکان پرهیز از آن وجود داشت" توصیف کرد. ژنرال جان کمپبل در ماه نوامبر گفته بود که نتیجه تحقیقات نشان می‌دهد که هواپیمای مذکور بیمارستان را با ساختمانی در آن نزدیکی که در کنترل طالبان درآمده بود، اشتباه گرفته است.

در آن تحقیق آمده بود که هواپیمای آمریکایی ساختمان را بر اساس توصیفات تصویری که نیروهای امنیتی افغان تهیه کرده بودند، مورد شناسایی قرار داد. یکی از یافته‌های گزارش این بود که یک کامپیوتر موجود در هواپیما که می‌توانست در مورد هویت ساختمان مورد حمله به خدمه هشدار دهد دچار نقص فنی شده بود.

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا شخصا به خاطر آن حمله، که یکی از خونبارترین حملات به غیرنظامیان در جنگ 15 ساله افغانستان بود، عذرخواهی کرد.

براساس گزارش راشا تودی، هواپیمای ای سی 130 ارتش آمریکا در مدت 29 دقیقه 211 گلوله به بیمارستان قندوز شلیک کرده و پس از آن فرماندهان متوجه اشتباه خود شده و دستور بازگشت دادند. سازمان پزشکان بدون مرز می‌گوید که تعدادی از کارمندان آن خود را فورا به مقر ناتو در افغانستان رساندند و خواستار توقف حملات شدند اما پاسخی دریافت نکردند.

در همین حال شبکه خبری ان بی‌ سی آمریکا با اشاره به نوار ضبط شده کابین خلبان گفته است که خدمه پرواز نسبت به ماهیت اصلی ساختمان مذکور تردید داشتند و در اجرای دستور حمله تردید داشتند. براساس قوانین جنگی آمریکا، زمانی که پرسنل ارتش در مشروعیت فرمان مقام‌های عالی تردید دارند نباید آن را اجرا کنند. اهداف غیرنظامی و کشتار غیرنظامیان و نیز نیروهای زخمی و بیمار در زمره جنایات جنگی است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94122817024
  • خبرنگار : 71402