اخضر ابراهیمی: غرب باید به پیشنهاد روسیه در مورد سوریه گوش می‌کرد

فرستاده سابق سازمان ملل به سوریه معتقد است: بحران این کشور 4 سال پیش در صورتی که کشورهای غربی به پیشنهاد روسیه عمل می‌کردند، می‌توانست حل و فصل شود.

فرستاده سابق سازمان ملل به سوریه معتقد است: بحران این کشور 4 سال پیش در صورتی که کشورهای غربی به پیشنهاد روسیه عمل می‌کردند، می‌توانست حل و فصل شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اخضر ابراهیمی، فرستاده ویژه سابق سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه که یک دیپلمات الجزایری است، در مصاحبه با شبکه الجزیره گفت: پیشنهادی که روسیه در سال 2012 برای کناره‌گیری بشار اسد از قدرت مطرح کرد، یک فرصت از دست رفته برای صلح در این کشور است.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه در تراژدی سوریه هیچ فرد خوبی وجود ندارد، برخی کشورهای غربی و مسلمان را به دلیل شکست در اولویت دادن به منافع مردم سوریه محکوم کرد.

وی که در سال 2014 به عنوان فرستاده ویژه سازمان ملل برای سوریه استعفا کرد، گفت که بخش زیادی از گناه ناتوانی در حل بحران سوریه را متوجه نیروها، دولت‌ها و دیگر طرف‌های خارجی می‌داند که از یک طرف درگیری در سوریه علیه طرف دیگر استفاده می‌کنند. البته همه در این بحران مقصر هستند و حتی کل جهان مقصر است. آمریکایی‌ها چه کاری برای سوریه کرده‌اند، فرانسوی‌ها چه کار کرده‌اند. انگلیسی‌ها چه کار کرده‌اند.

این اظهارات وی در حالی مطرح شده که سال گذشته میلادی مارتی آهتیساری، رییس جمهوری سابق فنلاند فاش کرد که روسیه در سال 2012 پیشنهاد داده بود که بشار اسد در راستای یک توافق صلح از ریاست جمهوری در سوریه کناره‌گیری کند.

به گفته آهتیساری این پیشنهاد در شورای امنیت سازمان ملل مطرح شد اما فرانسه، انگلیس و آمریکا به حدی از بابت مسلم بودن سرنگونی بشار اسد مطمئن بودند که به آن بی‌اعتنایی کرده بودند.

ابراهیمی در این مصاحبه این اظهارات رییس جمهور سابق فنلاند را به عنوان یک فرصت از دست رفته برای صلح در سوریه توصیف کرد و گفت که در آن زمان جنگ سوریه می‌توانست حل و فصل شود.

وی افزود: روس‌ها تحلیل واقع‌گرایانه‌تری از وضعیت سوریه به نسبت هرکس دیگری دارند. همه باید بیشتر از هر زمان به حرف روس‌ها گوش می‌کردند. با این حال ابراهیمی مدعی شد که بشار اسد، رییس جمهور سوریه بیشترین تقصیر را در بحران این کشور دارد.

ابراهیمی اظهار داشت: هیچ تردیدی نیست که فرد شماره یکی که مسوولیت اول همه اتفاقات رخ داده بر دوشش است، بشار اسد است.

وی با این حال گفت که سوریه را احتمالا نمی‌توان یک کشور شکست خورده قلمداد کرد اما این کشور در عین حال یک کشور دارای کارکرد نیز نیست.

ابراهیمی تاکید کرد که بشار اسد همچنان بخشی از راه‌حل سوریه است. با این حال گفت که بودن به عنوان بخشی از راه‌حل به معنی آن نیست که او قرار است برای 40 سال دیگر در قدرت باقی بماند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۳ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۵:۱۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94122314633
  • خبرنگار : 71415