معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در اظهاراتی خصمانه گفت: در صورت اثبات نقض قطعنامههای سازمان ملل از سوی ایران، میتوانیم از طریق تحریمها به آن پاسخ دهیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مارک تونر، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری روز پنجشنبه خود در پاسخ به سوالی درباره آزمایش موشکی اخیر ایران گفت که واشنگتن همچنان در حال بررسی مستندات درباره آزمایشهای موشکی ایران است و هنوز نمیتواند اعلام کند که ایران به طور قطع، قطعنامههای شورای امنیت را نقض کرده است.
مارک تونر درباره خبر تماس اخیر وزیران امور خارجه آمریکا و ایران، با ادعای اینکه جان کری وزیر امور خارجه آمریکا با محمد جواد ظریف همتای ایرانیاش، تماس داشته، گفت: هدف از این ارتباط ابراز نگرانیهای کری درباره پرتابهای موشکی اخیر ایران بود. من از اعلام دقیق اینکه این تماس دقیقا چطور صورت گرفت خودداری می کنم اما این تماس یک تماس تلفنی نبود. ابزارهای زیادی برای ارتباط وجود دارد. هدف از این تماس این بود که کری نگرانی آمریکا را درباره این آزمایشهای موشکی تهران اعلام کند. وی از ابزارهای مختلفی برای ارتباط با ظریف برخوردار است و از یکی از این ابزارها استفاده کرد و ما کاملا مطمئن هستیم که این پیام رسانده شده است.
بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، وی درباره اینکه آیا پاسخی به این تماس داده شده است، گفت که دقیقا نمیدانم آیا پاسخی از طرف ظریف دریافت شده است، یا خیر. با این حال تصور میکنم که این طور بوده است. من جزییات بیشتری درباره این پیام رسانی ندارم.
تونر در پاسخ به این سوال که چرا درباره این ابزار این همه پنهانکاری صورت میگیرد، بیان کرد: بیشتر تماسهایی که کری با ظریف میگیرد تلفنی است، با این حال من در حال حاضر اجازه ندارم که روش ارتباطی تماس اخیر کری با ظریف را اعلام کنم. با این حال تماس اخیر کری و لاوروف وزیر امور خارجه روسیه تلفنی بود و آنها درباره سوریه و شمار دیگری از مسایل منطقه گفتوگو کردند.
به گزارش ایسنا، این در حالی است که یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه کشورمان گفته است: جان کری مدتی است که می خواهد با وزیر امور خارجه ایران گفت و گوی تلفنی کند و یک هفته است با ارسال ایمیل به دکتر ظریف خواستار این گفتوگو شده است.
وی یکی از موضوعات درخواست گفتوگوی جان کری با ظریف را آزمایشات موشکی ایران بیان کرد.
این منبع آگاه ادعای سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مبنی بر تماس تلفنی جان کری با ظریف به دلیل انجام موشکی در تهران را رد کرد و گفت: درخواست تماس تلفنی به دلیل سفر وزیر خارجه محقق نشده است.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره اظهارات کورکر رییس کمیته روابط خارجی مجلس سنا درباره تحریم جدید ایران به بهانه آزمایشهای موشکی اخیر گفت: زمانی که کنگره قانونی را مطرح میکند ما آنرا به دقت بررسی میکنیم و در صورت لزوم با آنها همکاری میکنیم. اگر آنها نگرانیهایی داشته باشند آنها را علنی و اعلام میکنیم، با این حال همه تلاش ما همکاری با آنها برای اطمینان از این است که نگرانیهایی که درباره ایران داریم را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: ما اطمینان داریم که از طرق مختلف، بهطور یکجانبه و از طریق سازمان ملل ابزار فشار بر ایران را درباره اقداماتی که ناقض قطعنامه 2231 شورای امنیت است، در اختیار داریم. ما در حال حاضر در مرحله بررسی گزارش ها و جمع آوری اطلاعاتی در این باره هستیم. آنچه مشخص است برخی در ایران به شدت درباره این آزمایش موشکی خودستایی کرده اند با این حال ما در حال بررسی این مسئله هستیم که پرتاب های اخیر موشک های بالستیک بوده است و این مسئله و نگرانی های خود را سازمان ملل مطرح خواهیم کرد.
تونر تاکید کرد: ما در حال حاضر اطمینان داریم که ابزارهای لازم برای اعمال فشار بر ایران از جمله بازگشت فوری تحریمها و ابزارهای دیگر را در اختیار داریم.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود: همانطور که جان کری حدود دو هفته پیش در جلسه استماع سنا گفته است آمریکا در حال حاضر هیچ ضرورتی برای بازگرداندن قانون تحریمهای ایران نمی بیند، چرا که اگر در واقع ایران قطعنامه شورای امنیت را نقض کرده باشد از ابزارهای کافی برای اعمال فشار بر این کشور برخورداریم.
تونر یادآور شد: آمریکا همچنین از طریق شورای امنیت سازمان ملل به درخواست از ایران برای پاسخگو بودن در این باره ادامه میدهد، البته این در شرایطی است که اثبات شود واقعا ایران قطعنامه شورای امنیت را نقض کرده است. در شرایط کنونی ما قاطعانه نمیتوانیم بگوییم که ایران آزمایش موشکی انجام داده است.
وی مدعی شد: من باید این مسئله را به طور قاطعانه اعلام کنم؛ اینکه با ایران توافق هستهای دست یافتهایم به هیچ وجه به این معنی نیست که ایران مجوز آزمایش آزادانه موشکهای بالستیک را دارد. در صورتی که اثبات شود تهران آزمایش موشکی بالستیک انجام داده است از دو طریق سازمان ملل و نیز تقویت تحریمهای یکجانبه آمریکا میتواند به آن پاسخ داده شود.
معاون سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا با تکیه بر ادعاهای بیاساس غرب و آمریکا علیه برنامه هستهای کشورمان، افزود برجام به طور انحصاری مربوط به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای و مسدود کردن تمام مسیرهای ایران در این زمینه بود و بارها نیز اعلام شده است که این توافق به طور موثرمانع از دستیابی ایران به سلاح هستهای میشود، با این حال این توافق ارتباطی با رفتارهای ایران در منطقه از جمله حمایت از حزب الله و دیگر گروهها در منطقه یا آزمایش موشکهای بالستیک این کشور ندارد.
به گزارش ایسنا، ایران ضمن رد ادعاها علیه برنامه هستهای کشورمان، همواره تاکید میکند که سلاح هستهای هیچ جایی در دکترین دفاعی اینران ندارد، بنابراین برنامه موشک های بالستیک ایران نیز برای حمل کلاهک هستهای طراحی نشده اند و ایران همانگونه که حق هر کشوری است برای توسعه توان دفاعی اش به برنامه موشکی خود ادامه میدهد.
حسین جابری انصاری سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز در پاسخ به ادعاهای غرب و آمریکا در خصوص آزمایشات موشکی اخیر گفت که این اقدام ایران به هیچ وجه نقض قطعنامه 2231 نیست و سلاحهای کشتار جمعی شامل تسلیحات هستهای در مبانی اقتصادی جمهوری اسلامی و دکترین دفاعی ایران جایگاهی ندارد.
وی افزود: همه موشکهای کوتاهبرد، میانبرد و برد بلند ایران، شامل موشکهای بالستیک که برخی از انواع آنها در رزمایش اقتدار ولایت نیز پرتاب شده، وسایل دفاعی متعارف و منحصراً برای دفاع مشروع بوده و هیچیک برای قابلیت حمل کلاهکهای هستهای طراحی نشده است. بنابراین برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران هیچ مغایرتی با موارد تعریف شده در قطعنامه 2231 شورای امنیت و پیوستهای آن ندارد و لذا ادعای نقض قطعنامه مزبور مردود است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد: در بیانیه جمهوری اسلامی ایران پس از تصویب قطعنامه 2231 به صراحت تأکید شده است که جمهوری اسلامی تدابیر لازم برای تقویت توانمندیهای دفاعی خود به منظور حراست از حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی خویش در مقابل هرگونه تجاوز و همچنین مقابله با تهدید تروریسم در منطقه را ادامه خواهد داد. در این چارچوب، توانمندیهای نظامی ایران از جمله موشکهای بالستیک منحصرا برای دفاع مشروع هستند. این تجهیزات برای قابلیت حمل سلاحهای هستهای طراحی نشدهاند و بنابراین خارج از حیطه یا صلاحیت قطعنامه شورای امنیت و پیوستهای آن هستند.
جابری انصاری همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران تا کنون علیه هیچ کشوری اقدام نظامی نکرده ولی در برابر تجاوز با قدرت و صلابت مقاومت و ایستادگی خواهد کرد و بر سر امنیت و توانمندی دفاعی خود به هیچ وجه مصالحه نمیکند و به برنامه کاملا دفاعی و مشروع موشکی خود در چارچوب ضرورتهای توانمندی برای دفاع مشروع و با رعایت تعهدات بینالمللی، بدون ورود به عرصه کلاهکهای هسته ای یا طراحی موشک هایی که قابلیت حمل چنین کلاهک هایی داشته باشند، ادامه خواهد داد.
انتهای پیام