تولید ماهیان دریایی با روش پرورش ماهی در قفس

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تولید ماهیان دریایی با روش پرورش ماهی در قفس در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تولید ماهیان دریایی با روش پرورش ماهی در قفس در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، محمدسعید سیف در مراسم بازدید دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور از طرح «پرورش ماهی در قفس» اظهار کرد: پرورش ماهی در قفس سامانه‌ای است که ماهی، محصور در یک قفس در منابع آبی پرورش داده می‌شود. در این روش ماهی درون یک قفس یا سبد قرار می‌گیرد و آب به صورت آزاد بین منبع آبی و قفس در جریان قرار می گیرد.

وی افزود: از منشأ و مبدأ پیدایش این شیوه اطلاع دقیقی در دسترس نیست و در این خصوص اطلاعات کمی وجود دارد؛ ولی آنچه مسلم است از زمان دور، صیادان برای نگهداری ماهیان صید شده خود تا قبل از حمل و عرضه به بازار از نوعی قفس استفاده می‌کرده‌اند.

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی با اشاره به اهمیت تولیدات اقتصادی خاطرنشان کرد: به‌طور کلی پرورش ماهی با هدف تولید اقتصادی تحت چهار سامانه انجام می‌شود که شامل پرورش در استخرهای روباز خاکی و پرورش در استخرهای سرپوشیده گلخانه‌ای، در تانک و یا در قفس است.

وی با اشاره به پیشینه تولید ماهیان دریایی با روش پرورش ماهی در قفس گفت: در حال حاضر بیش از 62 کشور در زمینه پرورش آبزیان در قفس مشغول به فعالیت هستند. جمع تولید جهانی آبزیان در قفس در سال 2005 حدود 3/4 میلیون تن بود و کل تولید آبزی‌پروری در جهان در سال 2006 (با گیاهان آبزی) در حدود 7/66 میلیون تن به ارزش 9/85 میلیارد دلار و سهم آبزیان دریایی پرورشی 3/19 میلیون تن و ماهیان دریایی پرورشی 2/2 میلیون تن بوده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی از تولید 200 هزار تن پرورش ماهی طی پنج سال آینده خبر داد و گفت: سازمان شیلات در خصوص تقویت این نوع پرورش وام‌های کم‌بهره را پرداخت کرده است، ولی از طرفی به دلیل تازگی این رویداد بخش‌های خصوص کمتر وارد جریان می‌شوند و دولت باید با راه‌اندازی پایلوت‌ها و زیرساخت‌های مناسب به روند توسعه این طرح سرعت ببخشد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۴:۱۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94121912853
  • خبرنگار :