به گفته رئیس سازمان بورس با راهاندازی معاملات گواهی سپرده کالایی سکه طلا و ذرت در بورس کالا میتوان به آغاز تأمین مالی گسترده از طریق ابزارهای معاملاتی جدید به پشتوانه داراییهای غیرمالی در بازار سرمایه ایران امیدوار بود.
به گزارش خبرنگار ایسنا، معاملات گواهی سپرده کالایی در بورس کالا با حضور محمد فطانت رئیس سازمان بورس، علی اکبر مهرفرد قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی، حامد سلطانینژاد مدیرعامل بورس کالا، حسین صفایی مدیرعامل سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران و مدیران عامل بانکهای رفاه و سپه به طور رسمی راهاندازی شد.
در این مراسم رئیس سازمان بورس راهاندازی این معاملات را یکی از مهمترین رخدادهای بازار سرمایه دانست و گفت: بازار سرمایه تجربه صندوقهای سرمایهگذاری پروژه و زمین و ساختمان را با هدف تأمین مالی از طریق داراییهای غیرمالی تجربه کرده است، اما در حوزه محصولات کشاورزی پس از ایجاد طرح جایگزینی قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی، انتظار برای تأمین مالی گسترده در بورسهای کالایی به پشتوانه داراییهای غیرمالی در حوزه کشاورزی افزایش یافت.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که همواره کشاورزان با آن مواجه هستند موضوع تأمین مالی در فصل برداشت است که در این زمینه میتوان به فعالیت پستهکاران اشاره کرد که معضل عدم تأمین مالی در فصل برداشت باعث شده تا همواره کشاورز دچار ضرر و زیان شوند.
رئیس سازمان بورس راهاندازی معاملات سپردههای کالایی در بخش کشاورزی را به عنوان یک فرصت در بازار سرمایه دانست و تصریح کرد: پیش از این تأمین مالی در بازار سرمایه اغلب به بخشهای صنعت و ساختمان اختصاص داشت، اما با توجه به تجربه موفق قیمت تضمینی در زمینه فروش محصول ذرت از کشاورزان استان خوزستان میتوان امیدوار بود که با راهاندازی ابزار گواهی سپرده کالایی در بخش کشاورزی امکان توسعه صندوقهای سرمایهگذاری کالایی مبتنی بر گواهینامههای سپرده کالایی نیز فراهم شود.
وی به تدوین دستورالعمل راهاندازی صندوقهای کالایی در سازمان بورس اشاره کرد و گفت: برای توسعه این ابزارهای مالی باید امکان صدور گواهینامههای استاندارد و یا قبض انبار ایجاد شود، تا بتوان گواهی سپرده کالایی را برای همه محصولات کشاورزی توسعه داد.
فطانت گفت: سودآوری گواهی سپرده کالایی برای سرمایهگذاران جذاب بوده و میتوان با استانداردسازی انبارها در خارج از کشور امکان معامله گواهینامههای سپرده کالایی و سایر بورسهای دنیا را فراهم و امکان توسعه بازار مالی و در عین حال فرایند تأمین مالی برای فعالان بخش کشاورزی کشور را تسهیل کرد.
وی با اعلام آمادگی بازار سرمایه ایران برای توسعه تأمین مالی در بخش کشاورزی کشور عنوان کرد: گواهینامههای سپرده کالایی منحصر به محصولات کشاورزی نبوده و میتواند سایر کالاهای نقدشونده از جمله کالاهای اساسی همچون طلا را نیز در بر بگیرد و از این طریق معاملات نقدی و لحظهای سکه طلا را نیز از طریق بورس کالا تحت تأثیر قرار دهد.
انتهای پیام