مدیر عامل شرکت توانیر در جمع مدیران صنعت برق استان یزد قدرت نصب شده نیروگاهی کشور را 74 هزار مگاوات بیان و تاکید کرد: هر سال چهار تا پنج هزار مگاوات به این ظرفیت باید افزوده شود که با برنامه ریزی در بخش بازتوانی نیروگاهها قدیمی، ایجاد نیروگاههای تولید پراکنده و خورشیدی و تحقق افزایش راندمان تولید از 37 درصد به 42 درصد که در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است، می توان به این مهم دست یافت.
به گزارش خبرنگار ایسنا در یزد، آرش کردی، مدیر عامل شرکت توانیر با حضور در جمع مدیران و کارکنان صنعت برق استان یزد در ادامه با اشاره به شرایط مطلوب سرمایهگذاری در دوران پساتحریم، افزود: برخی شرکتهای خارجی برای سرمایه گذاری در بخش افزایش راندمان تولید، بازتوانی و ساخت نیروگاهها با راندمان 56 درصد آمادگی خود را اعلام کردهاند.
وی به کاهش سرمایهگذاری در بخش انتقال و فوق توزیع اشاره کرد و گفت: طرح پست 400 به 230 کیلوولت نخلستان بافق یکی از طرحهای زیربنایی و فرااستانی است که با جلسات ویژه مدیران عامل جنوب شرق کشور و با تدبیری که در استان یزد صورت گرفت.
این مقام مسئول با اشاره به این که افزایش 30 هزار مگاواتی به ظرفیت تولید برق کشور در برنامه ششم توسعه پیشبینی شده است، گفت: به ازای اضافه شدن هر یک واحد تولید برق، باید پنج واحد به ظرفیت شبکه انتقال اضافه شود.
کردی با اعلام این که در زمان حاضر ظرفیت نصب شده برق کشور 74 هزار مگاوات و ظرفیت انتقال 324 هزار مگاوات است، گفت: پیک مصرف برق امسال به بیش از 50 هزار مگاوات رسید که براساس پیشبینیها در سال آینده باید شاهد افزایش بیش از این مقدار باشیم.
مدیر عامل توانیر همچنین از اضافه شدن 400 پست جدید به ظرفیت پستهای کشور خبر داد و افزود: ایجاد 312 پست فوق توزیع و انتقال پیشبینی شده است.
وی اظهار کرد: با وجود مشکلاتی که از نظر نقدینگی برای صنعت برق کشور وجود داشت، با تلاش و کاردانی فعالان این صنعت از سختیها عبور کردیم .
کردی استان یزد را به لحاظ بار صنعتی جزو رتبههای نخست در کشور دانست که میتواند به عنوان الگو و نمونه در کشور معرفی شود.
مدیر عامل توانیر در پایان با اشاره به افزایش 7.2 درصدی پیک بار در کشور، افرود: اقدامات صورت گرفته توسط صنعت برق استان یزد با اجرای طرح ذخیره عملیاتی و تعطیلات و تعمیرات صنایع در کاهش پیک بار استان قابل تقدیر است.
انتهای پیام