تحقیقات موسسه پژوهشی جراحی آمریکا نشان می‌دهد

تأثیر داروهای بیش فعالی بر حجم استخوانی کودکان

تحقیقات موسسه نظامی پژوهش جراحی آمریکا نشان می‌دهد، داروهای مورد استفاده برای اختلال کم توجهی- بیش فعالی ( ADHD ) کودکان می‌تواند حجم استخوانی آنها را در مقایسه با سایر همسالان خود کاهش دهد.

تحقیقات موسسه نظامی پژوهش جراحی آمریکا نشان می‌دهد، داروهای مورد استفاده برای اختلال کم توجهی- بیش فعالی ( ADHD ) کودکان می‌تواند حجم استخوانی آنها را در مقایسه با سایر همسالان خود کاهش دهد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان و به نقل از پایگاه خبری کتابخانه ملی پزشکی آمریکا؛ این داروهای تجویزی شامل ریتالین، آدرال و استراترا می‌شود. چنین داروهایی معمولاً برای بهبود تمرکز و کمک در کنترل رفتارهای تکانشگرانه و بیش فعالی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به گفته محققان نتایج به دست آمده بیانگر این امر نیست که کودکان نباید از این داروها استفاده کنند، چرا که هنوز مشخص نیست آیا این داروها هستند که باعث نازک شدن استخوان می‌شوند.

پژوهشگران می‌گویند دلایل بسیاری برای تأثیر این داروها بر استخوان وجود دارد که یکی از آن‌ها می‌تواند تأثیر بر رژیم غذایی از طریق ایجاد درد معده و پیرو آن کاهش اشتهای کودک داشته باشند.

حتی ممکن است که داروهای (ADHD) به طور مستقیم با تأثیر بر سیستم عصبی سمپاتیک بر حجم استخوانی تأثیر بگذارند.

محققان خاطرنشان کردند، یافته‌های این پژوهش نباید آغازی باشد بر چکاب‌های پشت سر هم حجم استخوانی کودکان.

به منظور انجام این پژوهش بیش از پنج هزار و 300 کودک آمریکایی 7 الی 8 ساله مورد بررسی قرار گرفتند که به طور میانگین یک چهارم کودکان حجم استخوانی اوتیسمی ها کمتر از حد میانگین داشتند.

تصمیم‌گیری درباره استفاده از داروهای (ADHD) همیشه باید همراه با در نظر گرفتن منافع در برابر معایب آن قرار بگیرد.

استفاده از مکمل‌های کلسیمی، ورزش و تغذیه سالم و یا قطع کوتاه مدت مصرف دارو بر اساس نظر پزشک نیز می‌تواند در رفع این علائم مؤثر باشد.

این پژوهش طی نشست سالیانه انجمن جراحان ارتوپدی آمریکا مطرح شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ / ۰۲:۱۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94121811533
  • خبرنگار :