رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: چشمانداز برنامهریزیهای کلان و جامعنگر دولت در دو حوزه فرهنگ و میراث فرهنگی هنوز در راه است. زمان درو کردن چیزهایی که کاشتهایم نزدیک است، ما به چشمانداز آن دلِ خوش داریم.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، مسعود سلطانیفر، معاون رئیس جمهور صبح امروز (یکشنبه 16 اسفند) در چهاردهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی در موزهی ملی ایران، این همایش را سومین گردهمایی باستانشناسانِ دولت تدبیر و امید پس از سالها تعطیلی این برنامه مهم علمی دانست و گفت: عرصه فرهنگی امروزِ ایران، در دوران نوسازی و در دوره تدبیر و امید، عرصهی بیداری در رخوت چندین و چندساله مردم است.
وی فرهنگِ بیدار را برترین و بالاترین سرمایه در هر نقطه از کشور دانست و ادامه داد: ملت ایران در این ساحت هرگز کمبودی احساس نکرده، چون دارای فرهنگی زنده و پویا است که با هوشیاری هیجانات سهمگین را پشت سر میگذارد، به اندازهای که ما به فرهنگ و داشتههای فرهنگیمان زنده هستیم.
او با بیان اینکه جهان در آغاز هزاره سوم میلادی در معرض آزمونهای بزرگ و ایران در آستانه تحولات بزرگ است، افزود: ابزار شناخت فرهنگِ باستان شناسی و خودِ باستان شناسی همان فرهنگ شناسی است. این فرهنگ به ما میآموزد چه کسی هستیم، چه میکنیم و کجا هستیم؟
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه فرهنگ ایرانی و میراث فرهنگی از دست و پنجه نرم کردن با ملایمات روزگار، نامهربانیهای داخلی و تحریمهای خارجی، امروز نفس تازه کرده است، افزود: ما در دوره دولت تدبیر و امید در عرصه میراث فرهنگی و با توجه به بضاعت بسیار خوبی که در مجموعه سازمان بوده و وجود دارد، تلاش کردهایم با کمک دلسوزان و پژوهشگران در عرصه میراث فرهنگی قدمهای مهمی برداریم.
سلطانیفر راهاندازی انجمنهای میراث فرهنگی، تشکیل هیات امنای بناهای تاریخی، فعال کردن موزههای مختلف و موزه بزرگ خراسان، گسترش موزه ملی ایران، ثبت سه اثر جهانی و آماده کردن دهها پرونده برای ثبت جهانی و تعیین حریم محوطههای جدید را از جمله اقدامات در حوزه معاونت میراث فرهنگی دانست که در جهت حفظ این میراث در حرکت بودهاند و بیان کرد: از جمله مکانیزمهایی که در این زمینه داریم، استفاده از مردم در مرمت و بهرهبرداری از بناهای تاریخی در امروز و آینده است که معتقدیم بسیار مفید خواهد بود.
* از شنیدن طرح دورکاری در دولت قبل، تنم لرزید
به گزارش ایسنا، در آئین افتتاح چهاردهمین همایش باستانشناسی بینالمللی، از کتاب «تاریخ اندیشه در حوزه باستانشناختی» ترجمه غلامعلی شاملو توسط انتشارات سمت، با حضور حجتالاسلام احمد احمدی، مدیر این انتشارات نیز رونمائی شد.
حجتالاسلام احمدی در صبحتهایی کوتاه به بیان برخی موارد در حوزه میراث فرهنگی پرداخت.
او در جمع باستانشناسان و در حالی که تعدادی از باستانشناسان خارجی نیز در مراسم حضور داشتند، گفت: چرا آثار باستانی یک کشور را دیگران میبرند؟ به جای اینکه خارجیها بخواهند با حضور در ایران آثار تاریخیمان را از کشور خارج کنند، چرا خودمان این آثار را نگه نمیداریم؟ این مایه ننگ است.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به زمان مطرح شدن طرح دورکاری در سازمان میراث فرهنگی و در دولت قبل اشاره کرد و گفت: زمانی که شنیدم این اتفاق قرار است رخ دهد، تنم لرزید. فکر میکردم چه بلایی قرار است سر آثار تاریخی کشورم بیاید.
او افزود: آقای بهشتی در آن زمان گفت حدود 20 میلیارد تومان ابزار و ادوات دولتی در سازمان میراث فرهنگی از بین رفت. حتی شنیدم برخی خانوادهها برای اجرایی کردن این طرح از یکدیگر متلاشی شدند، در این شرایط و امروز سالها باید تلاش کنیم تا مشکلات میراث فرهنگی را برطرف کنیم. این سازمان ضربههای زیادی در دولت گذشته خورده است.
احمدی تاکید کرد: خاک ایران، یک خاک 3 هزار ساله و پر از آثار ارزشمند است که متاسفانه برخی تندروها و افراد آنها را از بین میبرند. مانند حرکتی که تندروهای کشورهای همسایه انجام میدهند و ما از آنها ناراحت میشویم، به نام دین هر چه تاریخ سرزمینمان است نابود میکنند.
مدیر انتشارات سمت با بیان اینکه این افراد هیچگاه فکر نمیکنند که این آثار را چگونه باید برگرداند، افزود: از حرکات خود خجالت نمیکشند، مجسمه بودا را تخریب کردند تا توحید برقرار کنند، اگر میخواستند این کار را انجام دهند چرا به هند نمیروند؟
احمدی آثار باستانی را تجسم هنر، فرهنگ و هنر نمای یک ملت دانست و افزود: امیدوارم ضایعه پیش آمده در هنر ایران را بتوانیم به زودی جبران کنیم.
همچنین کتاب «پارینهسنگی» تالیف حامد وحدتی نسب و شاهین آریا منش نیز در این مراسم رونمائی شد.
انتهای پیام