مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تاکید کرد: یکی از اهداف مهم بازنمایش مستندهای برگزیده جشنواره «سینما حقیقت» در شهرستانها، تمرکززدایی نمایش فیلم مستند در تهران است؛ چرا که توجه به علاقمندان این نوع سینما در مراکز استانها یک ضرورت است.
محمد مهدی طباطبایینژاد در گفتوگو با خبرنگار سینمایی ایسنا با اشاره به بازنمایش مستندهای برگزیده جشنواره «سینما حقیقت» در شهرستانها بیان کرد: سالهای گذشته بخش مرور آثار را در برخی از شهرستانها مثل آبادان یا اصفهان داشتیم، اما پس از پایان جشنواره «سینما حقیقت» به همت انجمن تهیهکنندگان سینمای مستند، تصمیم گرفتیم مستندهای برگزیده نهمین دوره از این جشنواره را در پنج شهر کشور نمایش دهیم.
وی ادامه داد: به اعتقاد من بازنمایش مستندهای برگزیده جشنواره «سینما حقیقت» در شهرستانها قدم مثبت در جهت توجه به علاقمندی مخاطبان این نوع سینما در خارج از تهران است؛ ضمن اینکه تعداد زیادی از مستندسازان جوان در شهرستانها فعال هستند و سوژهی مستندهایی که کارگردانی کردهاند نیز برگرفته از اتفاقهایی است که خارج از تهران رخ می دهد.
این مدیر سینمایی یادآور شد: همچنین برخی از استانها مانند اصفهان در عرصه مستندسازی فعال هستند و خانه مستندسازان نیز در این شهر فعال است؛ بنابراین نمیتوان به این علاقمندی بیتفاوت بود.
طباطبایینژاد بر تمرکززدایی نمایش آثار مستند در تهران و ضرورت توجه به علاقمندان سینمای مستند در مراکز استانها اشاره کرد و افزود: در همین راستا فیلم های خوب براساس موقعیت جغرافیایی شهرها برای نمایش انتخاب شده است.
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، دیده شدن مستندهای سینمایی بر روی پرده در شهرستانها را از مهمترین دستاوردهای بازنمایش مستندهای برگزیده جشنواره «سینما حقیقت» ارزیابی کرد و گفت: دیدن یک فیلم مستند به خصوص مستندهای اجتماعی در یک فضای جمعی ارزشمند است و این ارزشمندی زمانی افزون میشود که بدانیم این مستندها در شهرستان و برای علاقمندان به این نوع سینما روی پرده رفته است.
وی بیان کرد: دیدن فیلم روی پرده سینما موقعیت جدیتری برای علاقمندان به سینمای مستند به وجود میآورد و پس از آن در فضایی صمیمی گپوگفتهای بسیاری درباره فیلم و سینمای مستند با یکدیگر میکنند که این اتفاق علاوه بر تبادلنظر، به نوعی سواد بصری مخاطب را نیز بالا میبرد که در نهایت به توسعه سینمای مستند میانجامد.
طباطبایینژاد در پایان در پاسخ به این سوال که تداوم نمایش آثار مستند در شهرستانها چگونه خواهد بود؟ گفت: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، تعامل خوبی با انجمن تهیهکنندگان سینمای مستند ایران و انجمن مستندسازان دارد و هر سه متعلق به خانواده سینمای مستند هستیم و مطمئنم در کنارهم بودن میتواند به تداوم فعالیتهایی از این دست کمک کند. در نهایت امیدوارم حاصل این همکاری موجب توسعه سینمای مستند شود.
مستندهای منتخب نهمین جشنواره «سینما حقیقت» به همت انجمن تهیهکنندگان مستند ایران به دبیری جعفرصانعی مقدم در شهرهای زاهدان، رشت، ایلام، اصفهان و اهواز روی پرده رفت.
انتهای پیام