معاون سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان از افزایش 48 درصدی صادرات دام خبر داد و چالشهای عمده تنظیم بازار گوشت قرمز و دلایل افزایش قیمت در مدت اخیر را تشریح کرد.
مصیب محمدیان شمالی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه میزان تولید گوشت قرمز در کشور بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط وزارت جهاد کشاورزی حدود 720 هزار تن و نیاز کشور به این محصول نزدیک به 820 هزارتن برآورد می شود، اظهار کرد: بر این اساس برای تعادل بازار، سالانه نیازمند واردات حداقل 100 هزار تن گوشت قرمز هستیم که پیش از این طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی تولید گوشت قرمز 900 هزار تن و مصرف این کالا 1100 تن برآورد می شد.
وی افزود: از تولید 720 هزار تنی گوشت قرمز در کشور بین 350 تا 400 هزار تن از دام سبک (گوسفند و بز) و مابقی از دام سنگین (گاو و گوساله) استحصال می شود.
معاون سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اظهار کرد: به علت عدم استقرار سیستمهای جمع آوری اطلاعات در گلوگاههای گذر دام زنده و گوشت قرمز به ویژه کشتارگاههای دام، امکان جمع آوری اطلاعات دقیق و کارآمد دراین خصوص نیز فراهم نبوده و به همین دلیل ارقام مذکور به عنوان تولید، نیاز و ... درباره گوشت قرمز غیر مستند و تقریبی است که این امر نیز به نوبه خود یکی از چالشهای عمده تنظیم بازار گوشت است.
قاچاق گوسفند زنده به کشورهای همسایه
محمدیان شمالی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلاتی که همواره تنظیم بازار گوشت قرمز (گوسفندی) را با معضلات متعدد روبرو میکند، موضوع قاچاق گوسفند زنده به کشورهای همسایه است، تاکید کرد: این کار در برخی موارد بسیار وسیع و به میزان زیاد صورت میگیرد ولی به دلیل نبود اطلاعات کافی دراین زمینه امکان برآورد و تخمین میزان تأثیر میزان قاچاق دام زنده بر قیمت دام زنده و گوشت قرمز وجود ندارد.
افزایش 48 درصدی صادرات دام زنده در سال 1394
این مقام مسئول در عین حال بیان کرد: بر اساس آمار گمرک، صادرات دام زنده در سال 1394 با 48 درصد افزایش نسبت به سال گذشته، از 30.8 هزار تن در سال 1393 به 45.7 هزار تن در سال 1394 رسیده است و طبق آمارهای موجود بیش از 80 درصد وزنی دامهای زنده صادراتی قانونی را گوسفند و بز تشکیل میدهد و افزایش صادرات برای دام سبک حدود 57 درصد بوده است.
وی ادامه داد: بررسی روند تغییرات قیمتها نشان می دهد طی دو ماه گذشته یعنی از ابتدای دی تا پایان بهمن ماه، بهای گوسفند زنده با 7.6 درصد افزایش از 115هزار و 700 ریال به 124 هزار و 500 ریال به ازای هر کیلوگرم و بهای گوشت گوسفند نیز با 6.4 درصد افزایش از 269 هزار و 750 ریال به 287 هزار و 100 ریال به ازای هر کیلوگرم رسیده است. همچنین طی این مدت میزان افزایش بهای گاو زنده و گوشت گاو به ترتیب 0.5 و 1.6 درصد بوده است.
مهمترین چالشهای تنظیم بازار گوشت قرمز
محمدیان شمالی گفت: در حال حاضر یکی از مهم ترین چالش های تنظیم بازار گوشت قرمز، سنتی بودن شبکه توزیع این کالاست و به علت عدم تعیین نرخ سقف برای دام زنده توسط وزارت جهاد کشاورزی مشکلات تنظیم بازار و برخورد با تخلفات در سطح خرده فروشی این کالا مضاعف می شود.
وی تاکید کرد: این سازمان در راستای وظایف ذاتی خود گزارش های دقیقی در این خصوص در ماه های گذشته تهیه و به مراجع ذیربط ارسال کرده است و کماکان موضوع نظارت در سطح خرده فروشی را از طریق بازرس های اتاقهای اصناف سراسر کشور را در دستور کار دارد.
به گزارش ایسنا، بر اساس قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی (انتزاع) مصوب 24 بهمن ماه 1391 مجلس شورای اسلامی کلیه اختیارات ، وظایف و امور مربوط به سیاستگذاری ، برنامه ریزی ، نظارت و انجام اقدامات لازم در مواردی نظیر « تجارت اعم از صادرات ، واردات و تنظیم بازار داخلی محصولات و کالاهای اساسی زراعی ، باغی و گیاهان دارویی شامل گندم ، برنج ، جو ، ذرت ، پنبه وش ، روغن و دانه های روغنی ، چای ، سیب زمینی ، حبوبات ، سیب ، پرتقال ، خرما ، کشمش ، قندوشکر و کنجاله و همچنین محصولات دامی ، طیور و آبزیان شامل شیر و فرآورده های لبنی، گوشت سفید، گوشت قرمز، تخم مرغ و نیز پیله ابریشم» از وزارت صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده است.
انتهای پیام