در دانشگاه پلی تکنیک بررسی شد

چرا باید رای داد؟

نشستی با عنوان «چرا باید رای داد؟» امروز عصر به همت انجمن اسلامی دانشجویان ترقی خواه دانشگاه امیر کبیر در این دانشگاه برگزار شد.

نشستی با عنوان «چرا باید رای داد؟» امروز عصر به همت انجمن اسلامی دانشجویان ترقی خواه دانشگاه امیر کبیر در این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این نشست با حضور الهه کولایی، جعفر توفیقی، محمدرضا نجفی نامزد انتخاباتی و با پیام سعید حجاریان به دانشجویان حاضر همراه بود.

توفیقی طی سخنانی در این مراسم گفت: ما وقتی در جمع شما می‌آییم انرژی می گیریم برای رای دادن بنابراین شما هم تردید نکنید و رای دهید.

وی ادامه داد:‌ در 40 سال سابقه مدیریت در آموزش عالی مهم‌ترین دغدغه من دانشجویان بودند. اینکه چطور درس بخوانند. ستاره دار نشده و به دلایل واهی از درس خواندن منع نشوند. به نظر من در حال حاضر در کشور ما همه شعار دموکراسی و مردم سالاری می دهند و قطعا باید به این سمت و سو حرکت کرد و رای دادن مهم ترین ابزار تحقق مردم سالاری است و مردم باید در مواقع مناسب از این حق خود استفاده کنند.

وزیر علوم دولت اصلاحات با اشاره به تشکیل جلسه شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان با محوریت سید محمد خاتمی تصریح کرد: عزم بزرگان اصلاح طلب این بوده که ما در این انتخابات شرکت کنیم. در عین حال موضوع انتخابات 92 نیز مطرح است. در آن زمان من مسئول ستاد آقای عارف بودم و بعد از آن در ستاد آقای روحانی مسئول وزارت علوم بودم. فعالیت‌های انتخاباتی در خرداد 92 شرایطی پیش آورد که شما دانشگاهیان مطالبات زیادی به ستادهای انتخاباتی اعلام می کردید.

توفیقی افزود: این مطالبات درباره ستاره‌دار نشدن دانشجویان، فضای امنیتی دانشگاه‌ها، حضور وزیر توانمند در وزارت علوم،‌استقلال دانشگاه‌ها و محدودیت تشکل های دانشگاهی بوده که باید بگویم دولت به تنهای نمی تواند این مطالبات را برآورده کند و مجلس نیز نقش موثری در هموار کردن این مطالبات دارد.

وی خاطرنشان کرد: همراهی مجلس و دولت می تواند به بسیاری از خواسته‌ها و مطالبات شما جواب دهد و مجلس حامی دولت می تواند همواره کننده مسیر دولت در راستای تحقق نیازهای مردم باشد.

وزیر علوم دولت اصلاحات همچنین با تاکید بر نقش تعیین کننده کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: کسانی که در کمیسیون آموزش فعالیت می کنند و نقش آن‌ها بسیار قابل اهمیت است. همه ما شاهد بودیم در بحث بورسیه‌ها که اسنادی در این رابطه وجود داشت و گزارش سازمان بازرسی نیز در این موضوع هنوز در وزارت علوم وجود دارد کمیسیون آموزش چطور برخورد کرد. ما از مجلس انتظار داشتیم از حرکت آقای فرجی دانا در این زمینه حمایت شود اما کمیسیون این موضوع را به عنوان یکی از دلایل استیضاح آقای فرجی دانا مطرح می‌کند.

توفیقی در ادامه اظهار کرد: این انتخابات در انتخابات سال 96 هم تاثیرگذار است و اردوگاه رقیب تحلیل‌های زیادی در رابطه با حساسیت این انتخابات در انتخابات ریاست جمهوری آینده مطرح می‌کند.

وی همچنین تاکید کرد: برخی می گویند بعضی از اعضای لیست 30 نفره تهران را نمی شناسیم، باید بگویم چهره‌های برجسته و شناخته شده جریان اصلاحات تقریبا همه رد صلاحیت شده‌اند که شورای سیاست گذاری با بررسی سوابق افراد تایید صلاحیت شده و از میان جوانان و زنان لیستی را تهیه کرد که من خودم با اعتماد به آقای دکتر عارف که سرلیست هستند به این لیست رای می دهم چرا که به آقای عارف اعتماد دارم.

توفیقی ادامه داد: آقای عارف در سال 92 در اوج محبوبیت کنار کشید و گفت تعهد کردم هرچه اصلاح طلبان با محوریت آقای خاتمی به جمع بندی برسند را عملی کنم. بنابراین لیستی که آقای عارف پای آن را امضا کرده مطمئن‌ترین لیست است.

وی با بیان اینکه از نظر من دانشگاه زنده است و من هیچ وقت احساس نکردم دانشجویان بی تفاوتند تصریح کرد: تجربه به من نشان داده شرط پیروزی اصلاح طلبان درصد مشارکت ماست و قطعا شما بیشتر از رقیب هستید بنابراین انتخابات 7 اسفند آزمون پیش رو و تنها مردم‌سالاری است و اگر کمبودها و اعتراضاتی وجود دارد جز پیمودن راه دموکراسی راه حلی ندارند.

به گزارش ایسنا، الهه کولایی نیز در بخشی از سخنان خود در این مراسم گفت: در آستانه بهاری دیگر در جنبش دموکراسی خواهی ایران راه‌های تغییر و حرکت به سمت بهبود را در نگاهی واقع‌گرایانه مورد توجه قرار می دهیم.

وی ادامه داد:چرا که ویژگی‌ جوانی تقاضای تغییر، بهبود، اعتلاطلبی و راضی نبودن از شرایط موجود است که این شرایط باید در کشوری در منطقه خاورمیانه سنجیده شوند.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران همچنین اظهار کرد: درباره اینکه چرا باید رای داد، ما از وضع موجود و شرایط فعلی رضایت نداریم و خواستار شرایطی هستیم که آحاد مردم بتوانند از حقوق جمعی و فردی برخوردار شوند که این بهره مندی منوط به اجرای قانون است.

کولایی خاطرنشان کرد: برای اجرای قانون نیاز است کسانی روی صندلی های مجلس بنشینند که شایستگی نشستن داشته باشند ضمن آنکه باید ویژگی های منطقه خاورمیانه را نیز در نظر بگیریم چرا که چه دوست داشته باشیم و چه دوست نداشته باشیم با همه منابعی که در اختیار داریم در میان جوامع کمتر توسعه یافته قرار گرفته‌ایم.

این نماینده مجلس ششم در ادامه بیان کرد: ما تجربه انتخابات مجلس هفتم را داشتیم که بی عملی ما باعث شد رقیب با 300 هزار رای به مجلس برود و برای ما قانونی را به اسم خانواده تصویب کند که بنیان‌های خانواده را متزلزل می‌کرد.

وی افزود: در سال 92 فردی به عنوان برگزیده مردم عهده دار پیشبرد برنامه‌ای شد که تامین مطالبات مردم را دنبال می کند و ما در آن زمان پرونده عقلانیت و اعتدال را در جامعه باز کردیم اما شما دیدید در این دو سال مجلس با دولت برگزیده مردم چطور عمل کرد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین تاکید کرد: مجلس برگزیده مردم باید به تعامل با جهان، گسترش عقلانیت، خردورزی و استفاده از تخصص و دانش کمک کند. لیستی که تحت عنوان ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان و حامیان دولت تهیه شده حاصل تلاش همه جریان‌های سیاسی است که عنوان اصلاحات را برای نیاز به تغییر و حرکت رو به پیش انتخاب کرده‌اند.

کولایی با تاکید بر اینکه ما به دنبال وکیل الدوله شدن نیستیم گفت: ما فقط می‌خواهیم از دولت حمایت کنیم تا طبق قانون اساسی در راستای تامین مطالبات مردم حرکت کنند. نمی‌خواهیم همچون مجلس هفتم قانونی بگذارند که مرد می تواند با دختر خوانده خود ازدواج کند.

وی ادامه داد:‌ بسیار متاسفم که در مسیر تامین منافع کشور آن‌قدر منافع جناحی پر رنگ می شود که منافع ملی تحت الشعاع قرار می‌گیرد. ما شاهد بودیم در جریان فرایند انتخابات با اصلاح طلبان چگونه برخورد شد. ما شاهد رد صلاحیت‌های گسترده بودیم. در عین حال تجربه‌های قبلی را نصب العین قرار داده و می خواهیم فعالیت گسترده‌ای داشته باشیم. در حالی که نمی توانیم دربرخی حوزه‌های انتخابیه رقابت کنیم اما از فرصت های خود در مناطق دیگر نیز چشم پوشی نخواهیم کرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران همچنین بیان کرد: لیست ما لیستی واحد است اما می بینیم به نام اصلاح طلبان امروز لیست‌های جعلی وارد خیابان می شود که مردم را دچار ابهام کنند.

کولایی یادآور شد: انتظار می رفت رقبا از ابزارهای غیر اخلاقی استفاده نکنند چرا که ما برای رسیدن به قدرت از هر ابزاری استفاده نمی کنیم و موازین اخلاقی برای ما بسیار اهمیت دارد. البته دلواپسان همیشه سعی در مایوس کردن مردم دارند اما شعار ما امید است.

وی در ادامه گفت: تا ثبات و امنیت در کشور حفظ نشود تامین مطالبات قانونی و به حق مردم نیز عملی نمی‌شود بنابراین شعار ثبات، امنیت و آرامش را داریم تا رونق اقتصادی به کشور بازگردانده شود.

این نماینده مجلس ششم با بیان اینکه جنس تغییرات اجتماعی با جنس تغییرات در آزمایشگاه‌ها متفاوت است تصریح کرد: تغییرات اجتماعی نیاز به صبوری و بردباری دارد و ما ندیدیم در هیچ کشوری با قهر از صندوق‌های رای و خانه نشینی تغییری ایجاد شود. ما نیازمند گسترش خردگرایی هستیم تا عواطف نیز کنترل شود بنابراین کم هزینه ترین و پرفایده‌ترین گزینه حضور یکپارچه و منجسم پای صندوق‌های رای است و این حضور یعنی حضور اصلاح طلبان در مجلس دهم.

کولایی همچنین تاکید کرد: ما نمایندگانی می خواهیم که در مقابل تاراج اموال عمومی سکوت نکنند و سهمی برای خود برندارند، ما رسانه و ابزار نداریم و رسانه ما تک تک شما هستید چرا که می بینید صدا و سیما این روزها چطور عمل می کند.

وی در پایان اظهار کرد: امیدوارم روز جمعه پای صندوق‌های رای فصل جدیدی در تاریخ حرکت به سوی دموکراسی در ایران با عقلانیت، تدبیر، امید و آرامش با هم بگشاییم.

به گزارش ایسنا، بنا بود در این مراسم سعید حجاریان نیز برای سخنرانی حضور پیدا کند اما به دلیل مشکلات جسمانی قادر به حضور نشد و پیامی به دانشجویان حاضر ارائه کرد که این پیام توسط دبیر انجمن اسلامی دانشجویان ترقی خواه دانشگاه امیرکبیر قرائت شد.

حجاریان در بخشی از این پیام گفت: نام پلی تکنیک پیوندی ناگسستنی با جنبش دانشجویی، آرمان خواهی و نشاط سیاسی دارد. روزگاری در این سرزمین حماسه ای چون دوم خرداد، خطر جنگ، تحریم و انحصارطلبی و یکه‌تازی را از میهن دور نمود. قصورها و تقصیرها سرنوشت ملت ما را به دست مجالسی سپرد که مانع به ثمر نشستن حضور حماسی مردم در انتخابات‌های بعدی شد.

وی در بخش دیگری از این پیام اظهار کرد: مسئولیت امروزمان تلاش برای بازگشت اداره جامعه به دست عقلانیت و بازسازی تخریب‌های دهه گذشته است.

وی در این پیام تاکید کرد: امید بذر هویت ماست و هیچ آرمانی بدون امید پا به عرصه واقعیت نمی‌نهد.

گفتنی است در این مراسم محمدرضا نجفی نامزد دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشت و در سخنانی در رابطه با وضعیت دانشگاه‌ها ابراز عقیده کرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۸:۵۴
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 94120302279
  • خبرنگار : 71439