کارشناسان حفاظت محیط زیست برای جلوگیری از نابودی گونهها و اکوسیستمها، حیوانات و گیاهان دریایی را به مناطق جدید منتقل میکنند.
به گزارش سرویس محیط زیست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شیوه انتقال گونهها برای حفاظت از محیط زیست به منظور بهبود وضعیت گونههای دریایی همچون صدفها و مرجانها بکا گرفته میشود تا جمعیت گونههای کاهش یافته که در مناطق بومی منقرض شدهاند، تقویت شود.
کارشناسان اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت اظهار داشتند: در حال حاضر انتقال گونهها در اکوسیستم اقیانوس به خصوص در محیط زیست ساحلی که انسانها بیشترین تاثیرگذاری را دارند رو به افزایش است. همچنین نیاز حیاتی وجود دارد تا از تخریب و نابودی اکوسیستمهای ساحلی همچون صخرههای مرجانی جلوگیری شود.
حدود دو سوم پروژههای بررسی شده بر حفظ تمامی اکوسیستمها و نه یک گونه خاص با مهندسی اکوسیستم در گونهها از قبیل مرجانها تمرکز داشته است. این گونهها زیستگاه پرورشی برای خیلی از گونههای دیگر به حساب میآیند و بنابراین پرورش آنها در مکانهای جدید میتواند به بازتولید کل اکوسیستم منجر شود.
نویسندگان این مطالعه اظهار داشتند: این تکنیک البته میتواند خطراتی به همراه داشته باشد به خصوص زمانیکه گونهها به زیستگاههای جدید که در گذشته حضور نداشتند انتقال مییابند. در صورتی که برنامه ریزی دقیقی انجام نگرفته باشد این اقدام میتواند پویایی جمعیت گونهها را مختل کرده یا موجب بروز بیماری شود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت، کارشناسان همچنین هشدار دادند روش انتقال گونهها از ناپدید شدن بسیاری از گونههای دریایی و اکوسیستم ها بدون انجام اقدامات کافی برای مقابله با عواملی چون تخریب زیستگاه، آلودگی دی اکسید کربن، تغییرات اقلیمی و زیاده روی در صید ماهی جلوگیری نمیکند.
انتهای پیام