با امضای قراردادی با سانا برای نخستین بار صورت می‌گیرد

بومی‌سازی ادوات کنترلی و VRCC توربین‌های بادی V47 توسط محققان جهاد دانشگاهی

مدیر گروه پژوهشی تولید برق تجدیدپذیر جهاد دانشگاهی واحد خواجه نصیرالدین طوسی از اجرای طرح پژوهشی با عنوان طراحی و ساخت ادوات کنترلی و VRCC توربین‌های بادی خبر داد و گفت: بر اساس قراردادی که با سازمان انرژی‌های نو (سانا) منعقد شده، در صورت اجرای موفق این طرح، این ادوات برای توربین‌های بادی نصب شده در مزرعه بادی منجیل قابل استفاده خواهد بود.

مدیر گروه پژوهشی تولید برق تجدیدپذیر جهاد دانشگاهی واحد خواجه نصیرالدین طوسی از اجرای طرح پژوهشی با عنوان طراحی و ساخت ادوات کنترلی و VRCC توربین‌های بادی خبر داد و گفت: بر اساس قراردادی که با سازمان انرژی‌های نو (سانا) منعقد شده، در صورت اجرای موفق این طرح، این ادوات برای توربین‌های بادی نصب شده در مزرعه بادی منجیل قابل استفاده خواهد بود.

مهندس سام روزبهانی، پژوهشگر دوره دکتری در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری ایسنا با اشاره به فعالیت‌های علمی این گروه افزود: در این گروه با همکاری متخصصانی از رشته‌های برق، مکانیک و انرژی‌های تجدیدپذیر اقدام به اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر کردیم.

وی طراحی و ساخت ادوات کنترلی توربین‌های بادی را از جمله پروژه‌های در حال اجرا در این واحد جهاد دانشگاهی ذکر و اظهار کرد: در این پروژه اقدام به طراحی و ساخت ادوات کنترلی و VRCC توربین بادی مدل V47- 660 کیلووات خواهد شد.

روزبهانی با تاکید بر این که این ادوات در توربین‌های بادی نصب شده در مزرعه بادی منجیل قابل استفاده خواهد بود، ادامه داد: تاکنون این ادوات برای توربین‌های بادی V47، در کشور بومی‌سازی نشده است و برای اولین بار با امضای قراردادی بین سازمان انرژی‌های نو و جهاد دانشگاهی واحد خواجه نصیرالدین طوسی اقدام به طراحی، ساخت و بومی‌سازی این ادوات در کشور خواهد شد.

مدیر گروه پژوهشی تولید برق تجدیدپذیر جهاد دانشگاهی واحدخواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به مراحل اجرای این پروژه، توضیح داد: تاکنون فازهای مطالعاتی و طراحی‌های اولیه این پروژه انجام شده است.

وی گفت: سیستم پردازنده کنترل توربین‌های بادی سیستم PLC‌ است و استخراج منطق‌های کنترلی توربین‌های بادی و پیاده‌سازی آن در PLC‌ از فازهای اجرای این پروژه است.

به گفته این محقق، تاکنون منطق‌های کنترلی مذکور، برای توان 660 کیلووات در کشور پیاده‌سازی نشده است.

روزبهانی ادامه داد: VRCC‌ بخش دیگر این پروژه و یک ماژول الکترونیک قدرتی است که کنترل آن نیز از طریق ادوات کنترلی و PLC‌ توربین بادی صورت می‌گیرد.

به گفته وی، VRCC یک ماژول الکترونیک قدرتی است که در سرعت‌های باد نامی 18 تا 25 متر بر ثانیه، توان ژنراتور توربین را کنترل می‌کند.

روزبهانی با اشاره به قرارداد منعقد شده با سازمان انرژی‌های نو، خاطرنشان کرد: مدت زمان اجرای این طرح پژوهشی یک ساله است و پس از انجام تست‌های لازم، برای توربین‌های بادی مزرعه بادی منجیل قابل استفاده خواهد بود.

روزبهانی اظهار کرد: توربین‌های بادی نصب شده در مزرعه منجیل از نوع 2 است و نوع 3 آن در قزوین نصب شده است.

وی یادآور شد: در صورت اجرای موفق این طرح، بخش عمده‌ای از منطق‌های کنترلی توربین‌های بادی نوع 2 در توربین‌های بادی نوع 3 قابل استفاده خواهد بود.

به گزارش ایسنا، ایران در بخش غربی فلات و در جنوب غرب آسیا واقع شده و با توجه به وجود مناطق بادخیز، بستر مناسبی برای گسترش بهره‌برداری از توربین‌های بادی فراهم است.

بر اساس اطلاعات اطلس بادی و بر اساس اطلاعات دریافتی از 60 ایستگاه در مناطق مختلف کشور، میزان ظرفیت اسمی سایت‌های مختلف در حدود 60 هزار مگاوات است و طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته، میزان انرژی قابل استحصال بادی کشور از لحاظ اقتصادی بالغ بر 18 هزار مگاوات تخمین زده می‌شود که نشان‌دهنده پتانسیل قابل توجه کشور در زمینه احداث نیروگاه‌های بادی و همچنین اقتصادی بودن سرمایه‌گذاری در صنعت انرژی باد خواهد بود.

پیش‌بینی می‌شود تا سال 2020 میلادی 10 درصد از برق جهان توسط انرژی باد تولید شده و تکنولوژی‌های مرتبط با این فناوری برای 7.1 میلیون نفر شغل ایجاد کند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱ اسفند ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94120100104
  • خبرنگار : 30057