معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: برای اجرای طرح انتقال آب خزر به سمنان و کویر مرکزی هنوز مجوز زیستمحیطی از سازمان محیطزیست دریافت نکردهایم و تا زمانی که این مجوز دریافت نشود نمیتوانیم این طرح را اجرایی کنیم.
رحیم میدانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، درخصوص طرح انتقال آب خزر به کویر مرکزی و سمنان اظهار کرد: صدور مجوز باید حتما از سوی سازمان محیطزیست صورت بگیرد که برای این مساله نیز از ما اطلاعاتی خواستهاند و ما نیز اطلاعات را به طور کامل در اختیار آنها قرار دادهایم.
وی با بیان اینکه مشاور این پروژه در ایران وجود نداشته است، اظهار کرد: با توجه به اینکه این طرح یک طرح پیچیده است لذا باید تمام موازین آن به طور کامل ارزیابی شود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به طرح انتقال آب خزر به دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح نیز به منظور حفظ مسائل زیستمحیطی مجبور شدیم از یک مشاور با شش عضو خارجی استفاده کنیم که در حال حاضر نیز در حال انجام فعالیت هستند.
به گفته میدانی، تجربه وزارت نیرو در همچنین پروژههایی پایین است لذا نمیتوان برای اجرای این طرح زمان پیشبینی کرد اما اگر روزی این طرح به تایید سازمان حمایت محیطزیست برسد این طرح باید توسط بخش خصوصی اجرایی شود.
وی درخصوص میزان سرمایهگذاری این پروژه گفت: براساس آخرین برآوردهای صورت گرفته شش هزار میلیارد تومان سرمایه برای اجرای این طرح نیاز است و با توجه به اینکه تاخیر در اجرای پروژه هر سال 15 تا 20 درصد میزان هزینه را افزایش میدهد لذا لازم است که زودتر وضعیت پروژه ساماندهی شود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ادامه داد: در نهایت این پروژه باید با سرمایهگذاری بخش خصوصی اجرایی شود تا با توجه به اینکه 75 درصد آب انتقال قرار است در اختیار صنعت قرار بگیرد لزوم ورود بخش خصوصی به این طرح را افزایش میدهد.
میدانی با بیان اینکه پس از اجرایی شدن این طرح وزارت نیرو تنها 25 درصد از این آب را از بخش خصوصی خریداری میکند، اظهار کرد: لازم است که بخش خصوصی و دارندگان صنایع با تشکیل یک شرکت پروژه را اجرایی کنند.
وی تصریح کرد: وزارت نیرو نیز در این راستا کمکهایی را برای بخش خصوصی ارائه میکند به طوری که از صندوق توسعه ملی میخواهیم تا به بخش خصوصی تسهیلات ارائه دهد.
انتهای پیام