نشست روز جمعه شورای امنیت که برای گفتوگو درباره آغاز آتشبس در سوریه و تحرکات نظامی ترکیه در مرز با این کشور برگزار شده بود در پی مخالفت فرانسه و آمریکا با پیش نویس قطعنامه پیشنهادی روسیه بینتیجه ماند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری الجزیره، روسیه با ارائه پیش نویس قطعنامهای به شورای امنیت و درخواست برای برگزاری جلسه روز جمعه تلاش داشت با جلب موافقت دیگر اعضای این شورا، قطعنامه خود را به تصویب برساند و عملا آتش بس در سوریه و روند کار برای مذاکرات سیاسی آغاز شود که با مخالفت فرانسه و آمریکا با این پیش نویس کار برای مذاکره بر سر آن و انجام تغییراتی در طرح پیشنهادی مسکو به دوشنبه آتی موکول شد.
مسکو در این پیش نویس هرگونه نقض حاکمیت و وحدت اراضی در سوریه را محکوم کرده بود و اقدام نظامی احتمالی ترکیه علیه سوریه را ناقض این حاکمیت خوانده بود که این امر با مخالفت آمریکا و فرانسه مواجه شد.
بخش زیادی از مباحث نشست روز جمعه شورای امنیت در خصوص تحرکات نظامی ترکیه در سوریه بود و نماینده روسیه در سازمان ملل از این اقدام احتمالی آنکارا به شدت ابراز نگرانی کرد و گفت که اقدام ترکیه میتواند تحولات در سوریه را دشوارتر و پیچیدهتر کند.
فرانسوا دلاتر، سفیر فرانسه در سازمان ملل با طرح این ادعا که "مسکو مسئول وخامت خطرناک اوضاع در سوریه است" درباره اینکه آیا پیش نویس قطعنامه روسیه درباره منع هرگونه عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه تصویب میشود یا خیر گفت: کاملا واضح است که خیر.
رئیس شورای امنیت پس از این نشست اعلام کرد که اعضای شورا با موکول کردن بررسی پیش نویس قطعنامه روسیه به روز دوشنبه توافق کردند.
وی درباره موضع این شورا نسبت به توافق برای توقف درگیریها در سوریه براساس توافقنامه مونیخ گفت: هیچ گونه توافقی در این خصوص وجود ندارد و ما خواهان برگزاری نشست فوقالعاده شورای امنیت در صورت وخیم تر شدن اوضاع در سوریه خواهیم شد.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید نیز اعلام کرد: آمریکا در مقابل اقدامات تحریکآمیز روسیه در کنار ترکیه میماند و از دو طرف میخواهد تا مانع وخیم شدن اوضاع شوند.
سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز گفت: "روسیه به جای منحرف کردن توجه جهان با این قطعنامه بهتر است توافق نامهای را که عملا بر سر آن توافق حاصل شده اجرا کند."
اخیرا ترکیه حملاتی را علیه کردهای سوریه در شمال این کشور آغاز کرد که با محکومیت برخی کشورها مواجه شد.
انتهای پیام