یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: اگر این فرض را بپذیریم که جامعه ایران در کل از رفتار متعادل برخوردار است، قاعدتا افزایش میزان آرای مردم میتواند به معنادارتر شدن انتخاب مردم و در نتیجه متعادل بودن کلیت مجلس کمک کند.
محمد کیانوشراد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران( ایسنا)، درباره تاثیرمیزان مشارکت مردم در انتخابات در تشکیل مجلسی متعادل اظهار کرد: حضور 50 یا 60 درصدی مردم در انتخابات برای یک نظام سیاسی مشروعیت بخش بوده و در صورت حضور کاندیداهای متنوع و با گرایشهای گوناگون در جامعه، این آرا میتواند معنادار باشد، اما در شرایطی که تنوع کاندیداها کمتر به چشم بخورد حضور اکثریت و آگاهانه مردم با تمرکز بر چهرههایی که از رفتار اعتدالی برخورداراند و به صورت غیرمستقیم میتوانند نمایندگی افکار بخش خاموش جامعه را نمایندگی کنند، راهگشا خواهد بود.
وی در ادامه افزود: نتیجه عقلانیت بروز و ظهور رفتارهای اعتدالی است. حکومت نماینده اکثریت مردم بوده و حافظ منافع تمامی مردم فارغ از نگاه اکثریتی و اقلیتی است. در این شرایط حاکمیت باید امکان فعالیت و رقابت تمامی گرایشها و علایق سیاسی، فکری و اجتماعی را به صورت منصفانه و عادلانه با گروههای دیگر اجتماعی متصور باشد.
این فعال سیاسی همچنین با اشاره به اینکه جامعه ایران به لحاظ مشی تاریخی همواره با انتخاب شیوههای اعتدالی توانسته هویت، موجودیت و تمامیت خود را حفظ کند تصریح کرد: غلبه تندروی و افراطی گری صرفا در برهههایی از مقاطع تاریخی به دلایل ناکارآمدی حکومت و انباشت متراکم شده مطالبات مردم شکلی تند از خود بروز داده، اما در وضعیت عادی مردم ایران از افراطی گری و تندروی در محیط داخلی و خارجی دوری کردند. حکومت فراگیر و حکومتی که امکان تحرک اجتماعی را برای مردم خویش در سایه آزادی های اجتماعی و توزیع عادلانه فرصتها فراهم می سازد میتواند نسبت به تحقق و آرامش جامعه د ر سطح داخلی و خارجی موفق باشد.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه امنیت رابطه معنادار و مستقیمی با اتخاذ شیوه های واقع بینانه و اعتدالی دارد افزود: اصلاح طلبی از ابتدا به لحاظ مفهومی و کارکردی همواره به دنبال تحقق جامعه ای متعادل بوده است. تحقق برخی حرکتهای تند نیز در شرایط مقطعی به وجود آمده اما در مجموع مشی و منش اصلاحطلبان مبتنی بر روشهای اعتدالی بوده و باید هم باشد.
وی در بخش دیگر از اظهارت خود درباره ضرورت رعایت اخلاق در انتخابات گفت: هرگونه رقابتی در عرصه سیاست، اقتصاد و علم و دانش باید مبتنی بر اخلاق حرفه ای آن حوزه باشد . در حوزه سیاست اخلاق حرفه ای به معنای سکوت، عدم روشنگری و عدم صراحت در تبیین دیدگاه های خود یا انتقاد از طرف مقابل نیست اگر چه در وجه افراطی، گاه سیاست در ایران از اخلاق ماکیاولیستی و رفتارهای ضد دینی برخوردار بوده است، اما در جنبه تفریطی آن هم سکوت در مقابل جریانهای مختلف را نیز نباید اخلاق نامید.
وی افزود: اخلاق در حوزه سیاست به معنای دوری از اتهام، نیت خوانی، پرهیز از کشاندن حوزههای زندگی خصوصی افراد به حوزه عمومی است. سیاست بدون روشنگری و بدون طرح وتبیین دیدگاه خود معنایی ندارد.
این فعال سیاسی در پایان تاکید کرد: رقابت با دشمنی وستیزه متفاوت است و رعایت ا خلاق حرفه ای سیاسی حکم میکند که ما افراد مقابل خود را نه به صورت دشمن، بلکه به صورت رقیب مورد توجه قرار دهیم.
انتهای پیام