رییس صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد

دانش‌بنیان شدن بیش از 2 هزار شرکت

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از اعطای تسهیلاتی برای دریافت استانداردهای ISO محصولات فناورانه خبر داد و گفت: صندوق 50 درصد هزینه مشاوره دریافت استاندارد را در صورت کسب استاندارد به شرکت‌های دانش بنیان پرداخت خواهد کرد.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از اعطای تسهیلاتی برای دریافت استانداردهای ISO محصولات فناورانه خبر داد و گفت: صندوق 50 درصد هزینه مشاوره دریافت استاندارد را در صورت کسب استاندارد به شرکت‌های دانش بنیان پرداخت خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، دکتر بهزاد سلطانی در نشست صندوق نوآوری و شکوفایی با صندوق‌های پژوهش و فناوری ساختار این صندوق را مستقل از وزارتخانه‌های علوم، بهداشت، شورای عالی عتف و معاونت علمی دانست و افزود: برخی تصور می‌کنند که با نامه وزرا می‌توانند خدمات این صندوق را دریافت کنند ولی امور مربوط به صندوق از طریق هیات امنای صندوق پیگیری می‌شود.

وی نارضایتی برخی از عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی را ناشی از شبیه دانستن عملکرد آن با سایر دستگاه‌ها دانست و اظهار کرد: باید در نظر داشت که این صندوق اعتبارات 3 هزار میلیاردی را باید برای اداره امور شرکت‌های دانش بنیان صرف کند.

سلطانی با تاکید بر این که تا کنون 707 میلیارد تومان به این صندوق اختصاص داده شده است، خاطر نشان کرد: قرار است نیم درصد از بودجه عمومی کشور از سال سوم، به صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص یابد که امیدواریم این اعتبارات سال آینده در اعتبارات صندوق دیده شود.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، جذب سرمایه از سوی سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به حوزه پژوهش و فناوری را برنامه‌های این صندوق نام برد و ادامه داد: احتمالا از سال آینده این صندوق همانند بانک‌ها از افراد علاقه‌مند به سرمایه گذاری در حوزه پژوهش و فناوری جذب سرمایه خواهد کرد و در صورت تحقق این برنامه، صندوق تبدیل به قطب جذب سرمایه در فضای فناوری خواهد شد.

وی رویکرد صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه برون‌سپاری فرآیند ارزیابی طرح‌ها را 80-20 دانست و توضیح داد: این بدان معناست که 80 درصد ارزیابی طرح‌های ارسال شده به صندوق از طریق برون‌سپاری و 20 درصد از طریق صندوق انجام می‌شود.

کمک به استانداردسازی محصولات دانش بنیان

سلطانی تسهیلات و خدمات توانمند سازی را از جمله خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی نام برد و گفت: بر این اساس نیازهای شرکت‌های دانش بنیان شناسایی شده و اقدام به تامین این نیازها خواهیم کرد.

وی تشویق و ترغیب شرکت‌های دانش بنیان به مشارکت در جوایز ملی را از دیگر رویکردهای این صندوق برشمرد و ادامه داد: علاوه بر آن صندوق تسهیلاتی برای دریافت استانداردهای ISO برای محصولات فناورانه در نظر گرفته است که بر این اساس صندوق 50 درصد هزینه مشاوره (تا سقف 4 میلیون تومان) دریافت استاندارد را در صورت کسب استاندارد به شرکت‌های دانش بنیان پرداخت خواهد کرد.

سلطانی ارائه بسته حمایتی صادرات و انتقال فناوری را از دیگر خدمات ارائه شده از سوی این صندوق نام برد و اضافه کرد: از میان تسهیلات صندوق، خدمات خرید سهام در حالی که دارای مصوبه است ولی اجرایی نشده که دلیل آن فراهم نبودن فضای مناسب است.

برنامه‌های آتی صندوق نوآوری و شکوفایی

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی به بیان برنامه‌های آتی این صندوق پرداخت و افزود: توسعه صندوق‌های خطرپذیر، حرکت به سمت حمایت بیشتر از بنگاه‌های بزرگ دانش‌بنیان و مشارکت با ایرانیان خارج از کشور از جمله برنامه‌های آتی این صندوق است.

وی مشارکت با قطب‌های اقتصادی، تأمین دفاتر کار و نقشه راه فناوری را از دیگر برنامه‌های این صندوق ذکر کرد و گفت: در حال حاضر به دلیل حضور چینی‌ها، بازارهای داخل برای ارائه محصولات دانش بنیان شرکتهای داخلی مناسب نیست از این رو با ارائه نقشه راه فناوری و ادغام این شرکت‌ها، باید راه را برای تولید و صادرات محصولات داخلی باز کنیم..

عملکرد صندوق در توسعه فناوری‌

سلطانی، با اشاره به مبالغ مصوب در حوزه‌های مختلف فناوری، اظهار داشت: بیشترین میزان اعتبارات مصوب این صندوق مربوط به حوزه فناوری زیستی است. در این حوزه 116 شرکت طرح‌های خود را به صندوق ارائه کردند که 24 درصد ریالی اعتبارات این صندوق به این حوزه اختصاص یافته است.

وی با بیان این که در حوزه محصولات پیشرفته سایر بخش‌ها (نفت و نیرو) 109 شرکت طرح ارائه کردند، افزود: 14 درصد اعتبارات صندوق در این حوزه سرمایه گذاری شده است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، با بیان این که 13 درصد اعتبارات صندوق صرف طرح‌های 111 شرکت در حوزه ICT شد، اظهار کرد: 12 درصد اعتبارات به طرح‌های تجهیزات پیشرفته ساخت، تولید و آزمایشگاه تعلق گرفت و در این حوزه 127 شرکت طرح‌های خود را ارائه کردند.

به گفته وی 67 درصد اعتبارات این صندوق به حوزه داروهای پیشرفته و مهندسی پزشکی با 67 شرکت، 2 درصد به حوزه هوافضا با 22 شرکت، یک درصد به حوزه انرژی‌های نو با 7 شرکت، یک درصد به نانو فناوری با 8 شرکت و یک درصد به حوزه اپتیک و فتونیک با 14 شرکت اختصاص یافت.

آخرین آمارها از شرکت‌های دانش بنیان

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تعداد شرکت‌های دانش بنیان را 2 هزار و 153 شرکت دانش اعلام کرد که به گفته وی از این تعداد هزار و 316 شرکت دانش بنیان نوپا، 714 شرکت دانش بنیان تولید کننده کالا و خدمات و 123 شرکت صنعتی دارای فعالیت دانش بنیان هستند.

وی ادامه داد: کل طرح‌های ارائه شده از سوی این شرکت‌ها هزار و 716 طرح بوده که از این تعداد 425 طرح در دست ارزیابی، هزار و 291 طرح تعیین تکلیف و 802 طرح از سوی صندوق مصوب شده است.

سلطانی، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیانی که تاکنون به این صندوق طرح ارائه نکرده‌اند را 437 شرکت دانست و گفت: 489 طرح نیز مردود و از دستور کار این صندوق خارج شده است.

وی میزان اعتبارات تصویب شده برای 802 طرح مصوب را 435 میلیارد تومان ذکر و اضافه کرد: مقرر است امروز سه‌شنبه 36 میلیارد تومان به تصویب برسد که در مجموع 471 میلیارد تومان برای طرح‌های مصوب در نظر گرفته شده است.

سلطانی توضیح داد: یک سوم 471 میلیارد تومان مصوب برای طرح‌های تایید شده پرداخت شده و مابقی نیز برای پرداخت‌های بعدی بلوکه شده که در صورت تایید و پیشرفت طرح، اعطا خواهد شد.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به تصویب اعطای 200 میلیارد تومان برای تامین دفاتر کار شرکت‌های دانش بنیان گفت: تاکنون 160 میلیارد تومان پرداخت شده و مابقی نیز تا پایان سال پرداخت خواهد شد.

وی از بلوکه شدن 100 میلیارد تومان در بانک‌ها به منظور اعطای ضمانت نامه به شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و یادآور شد: مبلغ 35 میلیارد تومان به عنوان تسهیلات صندوق‌های پژوهش و فناوری در نظر گرفته شده است که این اعتبارات به صورت کامل از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی در حال پرداخت است.

به گفته این مقام مسوول از کل مبلغ 707 میلیارد تومانی که تاکنون به صندوق نوآوری و شکوفایی داده شده، حدود 770 میلیارد تومان برای شرکت‌های دانش بنیان تخصیص داده شده است و طرح‌های جدید با مبلغی حدود هزار و 740 میلیارد تومان نیز در دست بررسی قرار دارد.

آمار طرح‌های در دست بررسی

سلطانی با اشاره به آمارهای مربوط به طرح‌های در دست بررسی صندوق نوآوری و شکوفایی، اظهار کرد: تاکنون 891 میلیارد تومان تقاضای تسهیلات وام، 845 میلیارد تومان تقاضا برای مشارکت و سرمایه گذاری و 100 میلیارد تومان تقاضا برای دفاتر کاری به این صندوق ارسال شده است.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به ارسال روزانه 15 طرح به این صندوق پیش بینی می‌شود که تا پایان سال با فرض مصوب شدن یک سوم تقاضاها نیاز به هزار و 632 میلیارد تومان داشته باشیم.

چالش‌های صندوق نوآوری و شکوفایی

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی وجود تعداد زیاد ناظران صندوق و طولانی بودن ارزیابی‌های برون سپاری شده را از جمله چالش‌های این صندوق عنوان کرد و افزود: بالا بودن تعداد شرکت‌های دانش بنیان نوپا و نبود فرهنگ مشارکت و سرمایه گذاری از دیگر چالش‌های ما در حوزه شرکت‌های دانش بنیان است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94112717442
  • خبرنگار : 30057