جهانگیری:‌

اقتصاد دریا موضوعی مغفول مانده در جمهوری اسلامی است

معاون اول رئیس جمهور معتقد است اقتصاد دریا موضوعی مغفول مانده درجمهوری اسلامی ایران است و باید از ظرفیت آن بخصوص در سواحل مکران و دریای عمان استفاده شود.

معاون اول رئیس جمهور معتقد است اقتصاد دریا موضوعی مغفول مانده درجمهوری اسلامی ایران است و باید از ظرفیت آن بخصوص در سواحل مکران و دریای عمان استفاده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اسحاق جهانگیری در همایش ملی تبیین اهمیت دریا و نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران که صبح امروز در باغ موزه دفاع مقدس آغاز به کار کرد، گفت: ایران امتیازهای ویژه‌ای دارد که از جمله آن 2 هزار و 900 کیلومتر مرز دریایی و 5 هزار و 800 کیلومتر خط ساحلی است.

وی ادامه داد: رسالت مهم ما مسئولین این است که معادن و ذخایر نفت و گاز را استخراج کرده و به خوبی از آنها بهره برداری کنیم که این موضوع منوط به استفاده درست و مقرون به صرفه از دریا است و باید از بازار بزرگ چندصد میلیاردی مخازن نفت و گاز استفاده کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر ایجاد سواحل در بنادر تصریح کرد:‌ حمل و نقل اصلی کشور ما باید از طریق دریا و با ساخت بنادر انجام گیرد که تاکنون چند بندر ایجاد شده اما باز هم باید ایجاد شود. ما در بخش‌هایی از دریا پیشرفت زیادی نداشته‌ایم. و روزی که قرار شد کشتی سازی در خلیج فارس انجام شود در همان زمان کشورهای دیگر منطقه نیز این صنعت را آغاز کردند.

جهانگیری خاطر نشان کرد: یک خبرنگار ایرانی حتما سوال می‌کند چرا صنعت خودروسازی تاکنون پیشرفت چشمگیری نداشته اما کسی نمی‌پرسد چرا صنعت کشتی سازی در تمام این سال‌ها با سرعت قابل توجهی پیشرفت نکرده است؟البته فکر می‌کنم در ارتش و سپاه و وزارت دفاع و شرکت‌های دریایی زیر ساخت‌های خوبی به وجود آمده، اما آنها نتوانستند آن طور که باید پیش روند که یکی از دلایل آن مشکل تامین مالی ساخت کشتی است.

وی با بیان اینکه اقتصاد دریا موضوع مغفول مانده در جمهوری اسلامی است تصریح کرد:‌باید به طور جدی به بحث دریا بپردازیم؛ چرا که برخی مشکلات اقتصادی و نیازهای کشور از این طریق حل می‌شود و این شدنی است و باید اراده ملی در سطح بانکی، بخش خصوصی و دولت دراین راستا شکل بگیرد و نیروهای مسلح می‌توانند نقش پررنگی در صنایع دریایی و در اقتصاد ایفا کنند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به نقش تاثیرگذار سواحل مکران، گفت: سواحلی در آبهای آزاد با بهترین شرایط دریایی وجود دارد که ما فقط در این سواحل بندر چابهار را داریم و کشورهای دیگر نیاز دارند که ما اجازه دهیم بیایند گوشه‌ای از این سواحل بندر بزنند.

جهانگیری در ادامه تاکید کرد:‌ما ازدوستانمان در دولت خواستیم طرحی جامع در رابطه با این سواحل طراحی و پیش بینی کنند که هفته گذشته این طرح ارائه شد، طبق آن بندرهایی در این سواحل ایجاد و جمعیتی در آن سکونت خواهند کرد.

وی افزود:‌ دیگر مصلحت نیست صنعت فولاد در مرکز کشور تهیه و تولید شود، صنایعی که عموما با هدف صادرات باید ایجاد شوند باید در سواحل نیز تولید و بهره برداری شوند.در عین حال باید از جاسک تا پسابندر هم خط لوله گاز و صنایع دیگر را ببریم.

وی همچنین با اشاره به نقش استراتژیک تنگه هرمز اظهار کرد:‌ما باید اولین کشوری می‌بودیم که خط انتقال نفت کشوراز جاسک و تنگه هرمز را انجام می‌داد. در حال حاضر آقای رئیس جمهور دستور آن را داده‌اند، اما متاسفانه دوران تصویب برخی لوایح مربوط به آن همچون منطقه آزاد شدن جاسک بیش از یک سال است که در مجلس معطل مانده و ما منتظر هستیم تا این لوایح در مجلس به تصویب برسد.

وی خاطر نشان کرد:‌امروز نیروی دریایی در سواحل مکران کارهای خوبی انجام داده و دریادار سیاری با جدیت این کارها را پیگیری می‌کند.

جهانگیری یاد آور شد: مردم ایران هنوز بهره مندی از دریای عمان را در زندگی خود ندیده‌اند. سرنوشت اقتصاد ایران با منافع در دریاها گره خورده که باید به آن توجه شود.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه گفت: اکنون توان فنی و مهندسی خوبی در این زمینه شکل گرفته البته ما محدودیت‌هایی دردولت داریم و نمی‌توان تقاضایی بیش از توان دولت از آن کرد. در عین حال ما مصمم هستیم با وضع سیاست‌های عالمانه اقتصاد کشور را شکوفا کنیم و حتما کمک خواهیم کرد که در سواحل مکران نیازهای نیروی دریایی ارتش برطرف شده تابه کانون مهمی بعد از خلیج فارس تبدیل شود.

وی در پایان تاکید کرد:‌در سند چشم انداز نیز دریای عمان قطعا سهم مهمی در پیشرفت و توسعه کشور خواهد داشت.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 94112717405
  • خبرنگار : 71439