استانداران استانهای اصفهان، چهارمحال بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد و فارس در مراسم تفاهمنامه مشترک به منظور اجرای حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی به تشریح نظرات و دیدگاههای خود و شرایط استان خود در ارتباط با زاگرس پرداختند.
به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رسول زرگر، استاندار اصفهان در مراسم انعقاد «تفاهمنامه مشترک برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی» گفت: اصلیترین معضل اصفهان معضل زیست محیطی است و در حال حاضر توجه و پرداختن به مسائل زیست محیطی اصفهان مهمترین کار این استان محسوب میشود.
وی با بیان اینکه طرحهای جامع زیست محیطی در استان اصفهان تهیه و پیگیری میشود، اظهار کرد: طرح احیای زاینده رود، طرح کاهش آلودگی هوای استان اصفهان، طرح کنترل کیفیت آب رودخانه و طرح مقابله با گرد و غبار از جمله برنامههای محیطی استان محسوب میشود.
استاندار اصفهان با اشاره به انعقاد تفاهمنامه سهجانبه بین استاندار اصفهان، ریاست سازمان حفاظت محیط زیست و ریاست دفتر کنوانسیون رامسر در 13 بهمنماه سال جاری و در پی سفر رییس سازمان حفاظت محیط زیست به استان اصفهان، گفت: این تفاهمنامه در ارتباط با احیای تالاب گاوخونی است که اقدامات خوبی نیز انجام میشود. مدت زمان زیادی از این تفاهمنامه نگذشته که استان اصفهان وارد بحث توسعه حفاظت زاگرس شده است.
زرگرپور با بیان اینکه اگرچه تنها 10 تا 15 درصد زاگرس در استان اصفهان قرار دارد، گفت: ولی به خاطر اهمیت زاگرس استان اصفهان وارد این طرح شده است.
استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه طرحهای بهبود محیط زیست باید سه مشخصه داشته باشد، اظهار کرد: این طرحها باید جامع و علمی باشند، کلیه ذینفعان در آن درگیر شوند و همچنین از تجربیات بینالمللی در طرحهای زیست محیطی استفاده شود. خوشحالم که طرح حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی هر سه این مشخصهها را دارد.
زرگرپور در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم طرح با موفقیت پیش رود و استان اصفهان اطمینان میدهد که برای موفقیت این طرح، تمام توان خود را به کار خواهد گرفت.
به گزارش ایسنا، رضاییان معاون استاندار فارس نیز با اشاره به اینکه دو میلیون و 200 هکتار از زاگرس متعلق به استان فارس است، اظهار کرد: فارس در تولیدات کشاورزی حرف اول را میزند و بخش زیادی از آب این اراضی از طریق بهرهبرداری از آب زاگرس صورت میگیرد، بنابراین حیات فارس و کشاورزی کشور به زاگرس بستگی دارد.
معاون استاندار فارس با اشاره به اینکه دریاچههای متعدد استان فارس در اثر خشکسالی طی سالهای اخیر دچار مشکلاتی شدهاند، گفت: امیدواریم با برنامههای وسیعی که با کمک سازمان حفاظت محیط زیست اجرا میشود و نگاه متفاوت به زاگرس، احیای دریاچههای فارس نیز محقق شود.
رضاییان با تاکید بر اینکه مزیت اصلی استان فارس گردشگری است و بخش قابل توجه آن گردشگری طبیعی است، گفت: این گردشگری طبیعی در حوزه زاگرس قرار دارد. بنابراین استانداری فارس خود را موظف میداند تا از پروژه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی حمایت کند و خود را با آن هماهنگ کند و همچین برنامههای اجرایی این طرح را در دستور کار استان قرار دهد.
به گزارش ایسنا، قاسم سلیمانی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه قبل از امضای تفاهمنامه باید نسبت به طرح اشراف کامل داشته باشیم، گفت: استان چهارمحال و بختیاری مشکلات بسیاری دارد و بخشی از این مشکلات مربوط به مناطق حفاظت شده است و گاهی زندگی مردم منطقه تحت تاثیر مناطق حفاظت شده قرار میگیرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه طرحهایی چون تونلها، سدها و انتقال آبها باعث از بین رفتن حیات مردم میشود، گفت: استان چهارمحال و بخیتاری نسبت به 30 یا 40 سال قبل تغییر کرده و انتقال آبها بدون برنامه انجام میشود و از انتقال آبها برای کشت خیار و خربزه استفاده میشود.
سلیمانی در ادامه به ضرورت لحاظ شدن صنعت پاک و سبز در برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی اشاره کرد و گفت: استانداران باید دقت کنند تا هر یک از استانها در حوزه استان دیگر دخالت نکنند.
انتهای پیام