وزیر بهداشت از مجلس دهم خواست که بدون تفسیرهای سلیقهای و تاثیر گرفتن از جریانات سیاسی و اجتماعی و برای رضای خدا، سیاستهای کلی نظام سلامت، ابلاغی مقام معظم رهبری را اجرا کند.
دکتر سیدحسن هاشمی در آستانه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بزرگترین مشکل حال حاضر حوزه سلامت را نداشتن منابع پایدار و دغدغه تامین این منابع عنوان کرد و درباره انتظارات وزارت بهداشت از نمایندگان ملت در مجلس دهم، گفت: از مجلس آینده انتظار داریم منابع حوزه سلامت را به اما و اگر وصل نکند و یکبار برای همیشه تصمیم بگیرند و موضوع سلامت مردم را حل کنند که هر روز دغدغه وزیر بهداشت تامین منابعی که آنها در بودجه دیدند یا دولت قول آن را داده، نباشد. این موضوع بزرگترین مشکل ما است.
وی افزود: همه منابعی که در این حوزه است باید تجمیع شود. یکی از بیعدالتیهایی که وجود دارد این است که گروههای مختلف اجتماعی که در حکومت هستند یعنی یا در دستگاه قضایی هستند یا در مجلس و دولت، بهرهمندی متفاوتی از سایر مردم دارند.
هاشمی با بیان اینکه کارکنان وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم است، از هیچ بیمه تکمیلی برخوردار نیستند، افزود: دلیل این کار این است که ما آن را قبول نداریم و معتقد هستیم اگر بیمه تکمیلی وجود دارد باید برای همه کارکنان دولت و ایرانیان باشد.
وزیر بهداشت همچنین بر لزوم تجمیع اختیارات وزارت بهداشت تاکید کرد و ادامه داد: همچنین بخش دیگری از منابع حوزه سلامت در وزارتخانههای دیگر است. بر همین اساس لازم است که اعتبارات حوزه سلامت و همچنین اختیارات وزارت بهداشت تجمیع شود.
وی افزود: آنچه انتظار داریم این است که بدون تفسیرهای سلیقهای و تحت تاثیر قرار گرفتن از جریانات سیاسی و اجتماعی و برای رضای خدا، سیاستهای کلی نظام سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری را اجرا کنند؛ البته این سیاستها را نیز تفسیر به رای نکنند؛ چراکه مقام معظم رهبری در سیاستهای ابلاغی سلامت فرمودند که منابع حوزه سلامت باید تجمیع و پایدار شود. به این ترتیب این موضوع نیازمند تفسیر به رای نیست.
هاشمی تصریح کرد: سهم ما از بودجه عمومی کشور باید حداقل هشت درصد متوسط تولید ناخالص داخلی باشد. از نظر ساختاری هم گفتند که باید بیمهها تجمیع شوند و حتما با محوریت وزارت بهداشت منابع را هزینه کنند. خدمات ما هم باید در قالب بیمهها خرید خدمت شود. برای بخش خدمات پزشکی و بهداشتی هم نظام ارائه خدمات دولتی و هم خصوصی و غیردولتی پیش بینی شده است.
وی خواست وزارت بهداشت را اجرای سیاستهای کلی نظام سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری عنوان کرد و افزود: متاسفانه این یک رویه شده است. در ابتدای ابلاغ سیاستها همه اظهار ارادت و احترام میکنند ولی در عمل شاهد تحول نیستیم و باعث تاسف است.
وزیر بهداشت گفت: امیدواریم مجلس آینده به این موضوع توجه کند. این بحث عین قانون است؛ وظیفهای است که همه ما باید به آن پایبند باشیم.
انتهای پیام