محققان لندن در تحقیقات جدید خود نشان دادهاند که دانش درست کردن صحیح یک پنکیک میتواند به ارتقای شیوههای جراحی برای درمان بیماری چشمی آبسیاه کمک کند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، ظاهر پنکیکها به چگونگی فرار آب از مخلوط خمیر طی فرآیند پخت بستگی دارد و این مسأله با قطر خمیر متغیر است.
آب سیاه علت اصلی نابینایی غیرقابل بازگشت در جهان بوده و بر 3.54 درصد از جمعیت جهانی در سنین بین 40 تا 80 سال تاثیر میگذارد. هیچ درمانی برای آن وجود نداشته و درمانها بر کنترل و پیشگیری از آسیب بیشتر متمرکز هستند.
دلیل اصلی این آسیب، افزایش فشار توسط مایه درون چشم است و محققان برای درک چگونگی ارتقای جراحی آبسیاه به بررسی چگونگی پخت پنکیک پرداختند. بطور دقیقتر آنها فرآیندهای فیزیکی درگیر در زمان پخته شدن این کیکها را بررسی کردند.
به گفته محققان، درک فیزیک این فرآیند میتواند به پختن بهتر پنکیک و همچنین ارائه بینشهای اساسی در چگونگی تعامل ورقهای منعطف مشابه انواع موجود در چشم انسان با بخار و مایعات سیال کمک کند.
این تحقیق به بررسی دستور پخت 14 نوع مختلف پنکیک از سراسرجهان از جمله پنکیک ploye در کانادا و lempeng kelapa در مالزی پرداختند.
محققان برای هر کدام به بررسی و ترسیم نسبت ابعاد از جمله قطر پنکیک به توان سه در رابطه با حجم خمیر آن و نسبت مایع به آرد در خمیر پرداختند.
آنها برای بررسی این که چگونه این نسبتها بر بافت و الگوی پنکیک تاثیر میگذارد، خمیرهایی با مقادیر ثابت آرد و تخم مرغ اما مقادیر متفاوت شیر درست کردند. خمیرها در یک ماهیتابه با حرارت مشابه و بدون چربی پخته شدند.
دانشمندان دریافتند که خمیرهای ضخیم باعث ایجاد پنکیکهایی با سوراخی نامنظم در سطح پایین آن میشود.
بخار آب منتشر شده در جریان پخت، به دام افتاده و پنکیک را بطور غیریکنواختی از سطح ماهیتابه جدا میکند. جزایری روی سطح بالایی خمیر شکل میگیرد زیرا ضخامت آن یکسان نیست.
خمیرهای نازکتر باعث ایجاد پنکیکهایی با رنگ یکنواخت در سطح زیرین میشود زیرا بخار آب به نرمی از پایه آزاد میشود. این تاثیر همچنین در پنکیکهای کوچک بدون در نظر گرفتن قطر خمیر مشاهده شد.
محققان اظهار کردند: ما بر روی شیوههای بهتر جراحی برای جراحی آب سیاه کار میکنیم که برای درمان آن، جراحان یک مسیر فرار برای مایع درون چشم از طریق برش محتاطانه ورقهای منعطف صلبیه ایجاد میکنند.
محققان اکنون در حال ارتقای این شیوه با کمک مهندسان و ریاضیدانان هستند.
این تحقیق در مجله Mathematics TODAY منتشر شده است.
انتهای پیام