مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل، از پایان یافتن مرمت طبقات اول و دوم بنای «زیگورات چغازنبیل» در سال جاری خبر داد.
به گزارش ایسنا، علیرضا رازقی گفت: اقدامات اجرایی این پروژه که با برپایی کارگاه حفاظت و مرمت، تامین مواد و مصالح بهینه و نیروهای مورد نیاز از شهریور ماه سالجاری آغاز شده بود به تازگی پایان یافته است.
وی همچنین مرمت و اجرای اندود حفاظتی قسمتهایی از حصار درونی، میانی و همچنین دروازههای ورودی معبد را که در اثر بارندگی ماههای گذشته آسیب دیده بودند را از جمله اقدامات صورت گرفته سال جاری در این بنا بیان کرد و افزود: پاکسازی سطوح زیگورات، آماده کردن آنها جهت اندود مجدد در جبهههای شمالی، شمال شرقی و جنوب غربی، اصلاح شیببندی سطوح برای تسریع و تسهیل حرکت آبهای سطحی، مرمت و احداث ماهیچههای خشتی - کاهگلی در لبههای طبقات و سطوح به منظور جلوگیری از سرریزآبهای سطحی روی دیوارهها، پر کردن شیارهای موجود در بدنه اتاقهای ضلع جنوب غربی که در زمان گریشمن حفاری شدهاند از دیگر اقدامات مرمتی در این اثر جهانی است.
به گزارش روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی، این بنای تاریخی شاهد منحصر به فرد و استثنایی از فرهنگ و سنت تمدن ایلامی، شاهدی از اعتقادات ایلامیان به عنوان یک از قدیمیترین گروههای بومی ناپدید شده ایران و نمونه برجسته از فضاهای شهری با طراحی ایلامی است.
محوطه چغازنبیل شامل بقایای یک شهر و اجتماع بزرگ مربوط به دوران ایلام میانه (حدود قرن چهارده پیش از میلاد) بوده که از تپههای متعددی تشکیل شده است. شهر در اواخر سده چهاردهم پیش از میلاد تخریب و طی آن بخشهایی از بناها بر اثر آتشسوزی نابود شد. این محوطه که در دوره محدودی مسکونی بود، پس از ویرانی هیچگاه رونق قبلی را بدست نیاورد و فقط سکونتهای کوچک و استقرارهایی موقتی در دورانهای متأخرتر پارتی و ساسانی در آن ایجاد شد.
انتهای پیام