مهمترین رویدادهای هفته جاری به خبر پنج برابر شدن سهم بخش تعاون در تولید و کاهش 15.7 درصدی صادرات کشورمان نسبت به سال گذشته اختصاص داشت.
به گزارش خبرنگار ایسنا، سید حمید کلانتری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سهم فعلی بخش تعاون در اقتصاد را پنج تا شش درصد عنوان کرد و گفت: این سهم مطابق سیاستهای اصل 44 باید به 25 درصد برسد.
وی به وجود 100 هزار تعاونی فعال با گرایشهای مختلف اشاره کرد و گفت: تعاونیها نزدیک به یک میلیارد و 500 میلیون دلار از تولیدات خود را صادر می کنند که با برنامهریزی صحیح میتوان این تولیدات را افزایش داد.
کلانتری ارایه وثیقه بانکی را از بزرگترین مشکلاتی تعاونی ها برای دریافت تسهیلات دانست و گفت: صندوق ضمانت بخش تعاون از این پس با توجه به نوع تعاونی ها و شرایط آنها، نسبت به تضمین وامهای آنها اقدام می کند.
انتصاب مدیرکل جدید سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان تهران از دیگر خبرهای هفته جاری بود.
محمد امین سازگارنژاد، رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در حکمی مجید تهرانیان را که پیش از این مدیرکل آموزشگاههای آزاد سازمان بود به عنوان مدیرکل جدید فنی و حرفهای استان تهران منصوب کرد.
تهرانیان در مراسم تودیع محمدرضا خانپور، مدیرکل پیشین و معارفه خود، تقویت بخش خصوصی را از جمله برنامههای پیش روی عنوان کرد و گفت: قبلا 75 درصد تعهدات سازمان فنی و حرفهای توسط بخش خصوصی انجام میگرفت ولی اکنون سهم حضور بخش خصوصی کمرنگ شده است لذا به دنبال احیای بیشتر واگذاری امور به غیردولتیها خواهیم بود.
وی معتقد است: آنطور که باید از حقوق مربیان فنی و حرفهای دفاع نشده و یکی از دغدغههای مهم ریاست سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور نیز توجه به معیشت کارمندان سازان است.
سید حسن هفده تن، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفری که این هفته به استان یزد داشت از کاهش 15.7 صادرات کشورمان در هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبرداد.
وی با اشاره به مظلومیت دولت تدبیر و امید در بین دولتهای روی کار آمده پس از انقلاب، گفت: دولت یازدهم در شرایطی فعالیت خود را آغاز کرد که کشور در بسیاری از شاخصهای اقتصادی، وضعیت نامناسبی را طی میکرد.
وی به روند نزولی رشد اقتصادی کشور از 6.4 درصد در سال 1384 تا منهای 8.6 درصد در سال 1391 اشاره کرد و گفت: دولت یازدهم در شرایط تورم بیش از 30 درصد تلاش کرده تا کشور را از بیماری رکود توام با تورم رهایی بخشد و در این رابطه نیز گامهای مثبتی برداشته که شاید مهمترین و پربحثترین این دستاوردها پیروزی کشور در مذاکرات هستهای و فرجام در برجام بوده است.
صدور پروانه کار سه ساله برای سرمایه گذاران خارجی از دیگر خبرهایی بود که از سوی مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار اعلام شد.
آنطور که علی اقبالی گفته، این داره کل برای سرمایهگذاران خارجی که حداقل 300 هزار دلار سرمایه به ثبت رسانده باشند، پروانه کار و اقامت سه ساله صادر میکند.
وی از ساماندهی اشتغال اتباع خارجی خبر داد و گفت: در طول سالهای اخیر مشکلات اتباع افغان و پناهندگان را رصد کرده و به بسیاری از آنها رسیدگی شده است.
به گفته اقبالی، اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با برون سپاری بخشی از وظایف خود در قالب دفتر کفالت از اتلاف وقت و اجتماع بسیاری از اتباع افغان جلوگیری کرده است به نحوی که امروز اتباع خارجی می توانند کارت اقامت و اشتغال خود را با کمترین زمان دریافت و نسبت به بیمه خود و افراد تحت تکفلشان اقدام کنند.
انتهای پیام