رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه محدودیتی برای صدور مجوز صرافیها نداریم، اظهار کرد: صرافیهایی که با پذیرش ضوابط و اصول درخواست خود را ارائه داده باشند میتوانند از بانک مرکزی مجوز دریافت کنند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، ولیالله سیف در حاشیه نشست تخصصی مبارزه با جرائم اقتصادی پلیس آگاهی که عصر امروز دوشنبه 19 بهمنماه در ستاد مرکزی ناجا برگزار شد، درباره سایتهای غیرمجازی که در فضای مجازی اقدام به اعلام قیمت ارز یا خرید و فروش آن کرده بودند، گفت: دستورالعملی را از یک سال پیش برای نظارت بر خرید و فروش ارز ابلاغ کردیم و در آن تمامی این موارد در سامانهای به نام سنا در بانک مرکزی راهاندازی شد که در آن صرافیها و فروشندگان سکه و ارز قیمتهای خرید و فروش خود را به شکل آنلاین ثبت کرده و با استفاده از این سامانه قیمت لحظهای ارز به دست میآید.
وی با بیان این که در این حوزه قصد نداریم برخورد کنترل شده و دستوری انجام دهیم، ادامه داد: خوشبختانه ناجا همکاری خوبی در این زمینه با بانک مرکزی داشته و در شناسایی و برخورد با اخلالگران اقدامات خوبی انجام شده است.
سیف افزود: متخلفان تلاش میکنند در قالب معاملات کاغذی و اخلال در بازار اقتصادی به نرخها جهت دهند که با این افراد برخورد میشود.
وی در پاسخ به این سوال که سایتهایی که قیمت را به صورت آنلاین اعلام میکنند، اطلاعات خود را از کجا به دست میآورند؟ گفت: برخی از این سایتها و صرافیها اطلاعات خود را از سامانه سما میگیرند اما برخی دیگر که به شکل غیرمجاز فعالیت میکنند که اگر نخواهیم بگوییم قیمتهایشان جعلی و دروغین است، میتوان گفت که قیمتها را از بازار غیر رسمی میگیرند که این نرخها جامعیتی ندارد.
سیف با بیان اینکه پس از اعلام فرمان اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری همه دست اندرکاران حوزه اقتصاد از جمله بانک مرکزی این فرمان را نصب العین خویش قرارداده اند، افزود: نگاه بانک مرکزی به اقتصاد مقاومتی این است که اقتصاد از چنان استحکامی برخوردار باشد که با کنترل های داخلی و ایجاد ثبات در کشور، مانع ظهور و بروز هرگونه نوسان و اخلال در نظام اقتصادی شود و بانک مرکزی وظیفه دارد احتمال چنین شرایطی را رصد و اقدام های لازم را در جهت کنترل و جلوگیری از آن انجام دهد؛ ضمن آنکه وظایف بانک مرکزی دقیقا منطبق بر اصول و مباحث اقتصاد مقاومتی است و اجرای دقیق این وظایف تضمین کننده تحقق اصول اقتصاد مقاومتی است.
رئیس کل بانک مرکزی با برشمردن اصول پنج گانه اقتصاد مقاومتی شامل «درونزایی اقتصاد»،« برون گرا و تعاملی بودن اقتصاد»، «مردمی بودن» ،«عدالت محور بودن» و «دانش بنیانی نظام اقتصادی» تصریح کرد: بخشنامه ها و دستورالعمل های بانک مرکزی با هدف ایحاد تعادل، ثبات و آرامش در اقتصاد صادر و ابلاغ می شود و این بانک اجازه نخواهد داد عوامل زودگذر و هیجانی موجب نوسان و تلاطم در اقتصاد و بازار ارز شود.
سیف با تاکید بر اینکه آرامش در بازار، ثبات در اقتصاد، کنترل و مهار تورم، تامین رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال از موضوعات اساسی مورد توجه بانک مرکزی است، گفت: این اقدامات موجب گسترش صادرات و اشتغال پایدار خواهد شد و به تبع آن نیز رونق و رشد اقتصادی فراهم می شود.
وی افزود: در شروع فعالیت دولت یازدهم، به دلیل تورم بالای 40 درصد و نوسانات شدید نرخ ارز، بازار سفته بازی در کشور رواج پیدا کرده بود لیکن خوشبختانه توانستیم با کنترل تورم و ایجاد ثبات در بازار ارز، ضمن مقابله با این پدیده، به دستاوردهای مهمی نیز نائل شویم.
رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به نوسانات شدید نرخ ارز در سالهای گذشته خاطرنشان کرد: در شرایط سال 1390 فعالان اقتصادی به دلیل عدم پیشبینی پذیربودن اقتصاد جرات سرمایهگذاری در واحدها و بنگاه های تولیدی را نداشتند که عموماً سرمایه ها در این وضعیت به سمت تصمیمهای کوتاه مدت و بازار سفته بازی متمایل می شوند.
سیف با تاکید بر اینکه بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت در دو زمینه «کنترل تورم » و « کنترل بازار ارز » موفق بوده است، افزود: نگاه بانک مرکزی در زمینه کنترل بازار ارز به هچ وجه امنیتی نیست و به اقتصاد امنیتی اصولاً اعتقادی نداریم، بلکه بانک مرکزی با ابلاغ دستورالعملها و ضوابط روشن، ضمن اعطای آزادی عمل به صرافیهای مجاز، در روزهای آغازین ابلاغ دستورالعمل مقررات ناظر بر عملیات ارزی صرافیها به این صنف، از نیروی انتظامی خواست از برخوردهای قهری خودداری کند.
وی با تصریح اینکه شفاف سازی و در دسترس بودن میانگین وزنی نرخ خرید و فروش ارز نهایتاً موجب ثبات بازار خواهد شد افزود: بانک مرکزی قائل به آزادی عمل صرافی های مجاز است، البته از صرافی ها خواسته شده است نرخ خرید و فروش خود را به صورت شفاف اعلام و آن را در سامانه sanarate ثبت کنند تا از این طریق، فعالان اقتصادی بتوانند با توجه به میانگین نرخ خریدو فروش ارز، تصمیمگیری کنند.
سیف با تاکید مجدد بر اینکه موضع اصلی بانک مرکزی در بازار ارز مبارزه با عوامل هیجانی است، خاطرنشان کرد: بانک مرکزی نسبت به نرخ ارز به عنوان علامت هشدار دهنده به بازار حساسیت ویژه ای دارد و با عوامل اخلال گر در این زمینه برخورد خواهد کرد. ضمن آنکه یکی دیگر از عوامل اخلالگر نظام اقتصادی، وجود موسسات غیرمجاز است و نیروی انتظامی می بایست با شکل گیری این موسسات در نطفه برخورد کند.
وی معضل ایجاد و گسترش موسسات غیرمجاز را عدم شفافیت و برخوردِ با اقتدار در سال های آغازین تاسیس اینگونه موسسات و یا تعاونی ها دانست و گفت: برخی ساماندهی ها ریشه ای نبوده است و معضلات آن، اکنون نیز گریبانگیر کشور است؛ مسئولان دست اندرکار لازم است متعهدانه با این معضل برخورد کنند چرا که انتقال مسئولیت و حل مشکلات امروزی به آینده و آیندگان، موجب افزایش هزینه ها خواهد شد.
انتهای پیام